ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. április 27. péntek, Zita napja van. - Holnap Valéria napja lesz. Az időjárás most: 15 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Mai mozi műsor

15:30 Patkós Irma terem
Sherlock Gnomes

Jegyfoglalás »

 
15:45 Huszárik Zoltán terem
Vad Balaton

Jegyfoglalás »

 
17:30 Patkós Irma terem
Éjjeli napfény

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Lady Bird

Jegyfoglalás »

 
19:30 Patkós Irma terem
Bosszúállók: Végtelen háború

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Veszett vidék

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI

12345678910
oldal:1/64 bejegyzés:10/637

Tájékoztató az elektronikus ügyintézés szüneteléséről »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.04.26. 15:31
Tisztelt Ügyfeleink! A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. tájékoztatása alapján előre nem látott technikai okok miatt a www.magyarorszag.hu oldal leállítása, majd újraindítása szükséges, mely érinti az Ügyfélkapu, illetve a kapcsolódó szolgáltatásokat is, így jelenleg - bizonytalan időpontig - az elektronikus ügyintézés (pl. ügyindítás, beadványok érkeztetése, kiadmányok kiküldése) szünetel.

Tisztelt Ügyfeleink!A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. tájékoztatása alapján előre nem látott technikai okok miatt a www.magyarorszag.hu oldal leállítása, majd újraindítása szükséges, mely érinti az Ügyfélkapu, illetve a kapcsolódó szolgáltatásokat is, így jelenleg - bizonytalan időpontig - az elektronikus ügyintézés (pl. ügyindítás, beadványok érkeztetése, kiadmányok kiküldése) szünetel.

 

Az elektronikus ügyintézés részletszabályairól szóló 451/2016. (XII. 19.) Korm. rendelet 54. § (1) bekezdése szerint ha jogszabály eltérően nem rendelkezik, a törvény, illetve az elektronikus ügyintézést biztosító szerv által meghatározott határidőbe nem számít bele az a nap, amely során legalább négy órán át fennálló, üzemszünetet vagy az elektronikus ügyintézés korlátozott működőképességét okozó technikai tevékenység vagy üzemzavar akadályozta az elektronikus ügyintézést biztosító szerv elektronikus ügyintézést biztosító információs rendszerének működését.

Megértésüket és türelmüket köszönjük.

Bemutatkoznak a monori és az aszódi képzőművészek »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.04.26. 15:15
Bemutatkoznak a monori és az aszódi képzőművészek
Folytatódott a kortárs képzőművészeti kiállítás sorozat a Pest Megyei Kormányhivatal szervezésében. Április 26-tól az Aszódi és Monori Járás művészeinek kiállítása látható a pesti Vármegyeházán. A kiállítás megnyitóján részt vett és beszédet mondott Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Husz Enikő, a Monori és Bőhm András, az Aszódi Járási Hivatal vezetője.

Varázslatos akvarell utcaképek, tájképek, sokat mondó portrék, színes csendéletek, szalmafonatok, horgolt pillangók és kerámia fali díszek is jól megférnek egymással a Pest Megyei Kormányhivatal Városház utcai épületének most már bejáratott kiállítótermében. Immár hetedik alkalommal került sor a különböző Pest megyei járások művészeinek bemutatkozó tárlatára. A kiállítás sorozat nagyjából egy évvel ezelőtt indult és elmondható, hogy a művészek nagy örömmel fogadták a megjelenés lehetőséget, a hivatali munkatársak pedig azt az esztétikai élményt, amely egy kicsit színesebbé teszi számukra a hivatali mindennapjaikat.

Tarnai Richárd kormánymegbízott a köszöntő beszédében kiemelte, hogy a „művész” az általános meghatározás szerint a szépet létrehozó személy, a „szép” pedig az a dolog, ami érdek nélkül tetszik, tehát olyan embereket láthat vendégül ismét a Pest Megyei Kormányhivatal, akik a szépet, a sokaknak tetsző alkotásokat hozzák létre.

Továbbfűzve a gondolatot a kormánymegbízott az „Isten áldotta tehetségű művész” megfogalmazásból kiemelte, hogy jó, ha tudja a művész, hogy azért tud ilyen nagy dolgokat létrehozni, mert valakitől kapta a tehetségét. Igazából ajándékba kapta azt, ami a tarsolyában van, amit továbbadhat. Aki pedig azt hiszi, hogy minden, amit ő létrehoz, az saját magától származik, annak a művészetéből valami hiányzik.

Tarnai Richárd végül megköszönte a képzőművészeknek, hogy eljöttek és lehetőséget adtak arra, hogy a művészi szolgálat és a hivatali szolgálat egy térben találkozzanak.

Az esemény keretében ezután Husz Enikő a Monori, Bőhm András pedig az Aszódi Járási Hivatal vezetőjeként köszöntötte a kiállítás megnyitóján megjelent vendégeket, majd a kiállító művészek emléklapot és könyvet vehettek át a kormánymegbízottól és együtt nézték meg a tárlatot.

Visegrádi Csoport delegáció a kormányhivatalban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.04.20. 11:17
Visegrádi Csoport delegáció a kormányhivatalban
V4 Jó Kormányzás Fórum címmel rendezett április 19-én és 20-án konferenciát a Visegrádi Csoport (V4). A nemzetközi delegáció a rendezvény keretében április 19-én a Pest Megyei Kormányhivatalban tett hivatalos látogatást, a vendégeket Tarnai Richárd kormánymegbízott fogadta.

Magyarország ötödik alkalommal tölti be a Visegrádi Csoport (V4) elnöki tisztségét, ennek keretében V4 Jó Kormányzás Fórum címmel szervezett a Miniszterelnökség kétnapos szakmai megbeszélés sorozatot. A konferencia célja, hogy lehetőséget biztosítson a közigazgatás modernizációjával kapcsolatos jó gyakorlatok megosztására, az átfogó tapasztalatcserére a V4 tagállamai, valamint Ausztria, Horvátország és Románia körében.

A delegáció egy része a rendezvény sorozat keretében Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, valamint Zöld-Nagy Viktória helyettes államtitkár vezetésével a Pest Megyei Kormányhivatalba is látogatást tett.

A hivatalos megbeszélésen Kovács Zoltán a közigazgatási struktúrát vázolta, majd Tarnai Richárd a kormányhivatali és járási közigazgatást mutatta be előadásában. Pest megye kormánymegbízottja kiemelte, a változások egyik legfontosabb eredménye, hogy 2010-től a hazai közigazgatás az ügyfeleket helyezte a középpontba.

Az interaktív szakmai megbeszélés végén a delegáció tagjai Ondřej Mátl a Cseh Köztársaság Belügyminisztériuma Jogalkotásért és Államigazgatásért Felelős Miniszterhelyettes Hivatalának igazgatója, Krzysztof Kozłowski Lengyelország Közigazgatási és Belügyminisztériumának államtitkára, valamint Virgil-Alin Chirilă Románia Regionális Fejlesztésért és Közigazgatásért Felelős Minisztériumának államtitkára megnézték a teljes kormányablak-szolgáltatást nyújtó, mobil ügyfélszolgálati buszt.

Ülésezett az MKK »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.04.20. 10:03
Ülésezett az MKK
Szakmai konferenciát tartott április 19-én a Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar (MKK). A Pest Megyei Kormányhivatalban rendezett esemény résztvevőit Tarnai Richárd kormánymegbízott, valamint Palich Etelka MKK elnök köszöntötte.

Beszédében Tarnai Richárd hangsúlyozta, a 2011-ben létrehozott kormányhivatali struktúra jól működik, ezt az is bizonyítja, hogy ma már más országokból fordulnak hozzánk módszertani útmutatásért. A kormánymegbízott hozzátette, a közigazgatás eredményes átalakításához erős kormányzati felhatalmazásra és bátorságra volt szükség.

A konferencián A közszolgálati hivatásetika szerepe és az MKK hivatásetikai küldetése címmel tartott előadást dr. Jávor András, az MKK tiszteletbeli elnöke.

Dr. Dargay Eszter az integritásszemlélet közszolgálati aspektusairól beszélt előadásában, majd dr. Szigethy Orsolya az MKK hivatásetikai kódexét mutatta be a hallgatóságnak. Végül a nemzeti védelmi szolgálat szerepéről tartott előadást Dr. Nagy Balázs Ágoston.

A konferencia második részében szekcióüléseken vitatták meg a résztvevők a hivatásetikai kódexet, majd plenáris ülés keretében a vélemények összegzésével zárult a szakmai nap.

Elindult a NAV mentorprogramja »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.04.19. 13:48
Elindult a NAV mentorprogramja
A tapasztalatok szerint gyakorta jelent gondot, hogy a kezdő gazdasági szereplők nem tudják, pontosan mit vár el tőlük a jogrendszer. Ebben segít az adóhivatal új szolgáltatása, az ügyfélcentrikus mentorprogram.

Havonta átlagosan mintegy tízezer vállalkozás kezdi meg a tevékenységét. A NAV mindegyikükkel felveszi a kapcsolatot a megalakulásuktól számított 30 napon belül, és az érintetteknek akár személyre szabott segítséget is nyújt.

A részvétel ingyenes a féléves mentorprogramban, és igen egyszerű, csak regisztrálni kell. A NAV új szolgáltatását az összes gazdálkodó igénybe veheti. A regisztrációt követően mentoráltak lehetnek a kezdő egyéni vállalkozók, a cégbejegyzésre kötelezett szervezetek, a bíróság által nyilvántartott civil szervezetek, az ügyvédi irodák, valamint az ügyvivő irodák.

Azon túl, hogy az adóhivatal rendszeresen kiscsoportos, interaktív fórumokat tart, a NAV kijelölt szakemberei, a mentorok fél éven keresztül folyamatosan segítik a kezdő vállalkozásokat, akik például a folyószámlával kapcsolatos kérdéseikre is választ kaphatnak. A folyamatban lévő ügyekben is támogatást nyújthat a mentor, de még a hiánypótlás szakszerű végrehajtásában is segédkezhet, vagy akár vámügyekben is konkrét tájékoztatás adhat. A hivatal ingyenes szolgáltatását érdemes szerinte kihasználni, hiszen a mentor a NAV nyilvántartásában szereplő információk alapján például a bevalláskitöltésben vagy -javításban is segíthet.

A jövőben folytatódnak a „kiscsoportos” fórumok, melyeken a kezdő vállalkozások első kézből értesülhetnek a szabályokról és a NAV gyakorlatáról. A rendezvényeken a telefonos ügyintézéshez egyedi PIN-kód is igényelhető.

Pest megyében a következő időpontokban lesznek konzultációk:

HelyszínTémaIdőpont1134 Budapest, Dózsa György út 128-132.B épület földszint KonferenciateremAmit az adózásról tudni érdemes2018.04.24 10:301134 Budapest, Dózsa György út 128-132.B épület földszint KonferenciateremHogy adózzak?2018.04.24 13:00

(NAV)

Közös örökség - közös felelősség »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.04.18. 14:38
Közös örökség - közös felelősség
Közös örökség - közös felelősség címmel tartottak konferenciát április 18-án, a műemléki világnapon, a szentendrei Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban. A konferencián felszólalt Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára, Gyürk Dorottya szentendrei kulturális alpolgármester, Virág Zsolt, a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram miniszteri biztosa, Gyutai Csaba, a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Varga Mariann, a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ igazgatója, Visy Zsolt, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottságának alelnöke és Tarnai Richard, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

Latorcai Csaba elmondta, hogy a műemlékvédelem rendszere komoly átalakuláson ment át az utóbbi években: az állam integrált műemlékvédelemben gondolkodik, hogy minden eszközzel segíteni tudja a műemlékek megújulását.

Elmondása szerint a hatósági eljárásokat lényegesen egyszerűsítették, ennek kapcsán a bürokráciát csökkentették és közelebb hozták a műemlékvédelmi szerveket az emberekhez, így a műemlékekkel kapcsolatos hatósági ügyeket gyakorlatilag minden megyében helyben lehet intézni.

A kormány anyagilag is segíti a műemlékek tulajdonosait, valamint mindazokat, akik partnerek a műemlékek megőrzésében, megismertetésében, hiszen a műemlékeink azon túl, hogy épített örökségünk szerves részei, a nemzeti identitásnak is fontos hordozói - hangsúlyozta.

Latorcai Csaba kiemelte, hogy a kormány által biztosított aktív támogatásokat passzív támogatások, azaz adókedvezmények egészítik ki; bevezették ugyanis, hogy a gazdasági társaságok a műemléki felújítások esetén a beruházás műemléki többletköltségét a társasági adóalapban érvényesíthetik - emlékeztetett.

Az állami támogatási formák közül a helyettes államtitkár kiemelte a népi építészeti programot, amelyet idén már második alkalommal hirdettek meg 1,5 milliárd forintos keretösszeggel. 2017-ben 300 millió forintból több mint 40 népi építészeti örökségi elem, az egyszer volt vidéki életforma eleven emlékei újulhattak meg, idén pedig több mint 400 pályázat érkezett a múlt heti határidőig - számolt be.

Mint hozzátette, a kormány keresi annak a lehetőségét, hogy azokat is segítse, akik nem népi, hanem egyéb építészeti műemlék tulajdonosai.

Latorcai Csaba a kormányzat által indított műemléki programok közül kettőt emelt ki. A Rómer Flóris terv a határon túli, magyar vonatkozású épített örökség megóvását, megújítását célozza. Mikor ezekből a támogatásokból egy-egy templom vagy kúria megújulhat, akkor az nagyban hozzá tud helyi magyar közösség identitásának megőrzéséhez, megerősítéséhez - jegyezte meg.

A helyettes államtitkár rámutatott: ez a program azonnali segítségnyújtásra is lehetőséget biztosít vis maior helyzet, természeti csapás esetén. Tavaly például az erdélyi igazfalvi templom toronysisakját döntötte le a szél, a felújítás a Rómer Flóris tervnek köszönhetően indulhatott meg.

Hasonlóan sikeres az ország határain belül zajló nemzeti kastély- és várprogram, amely több tízmilliárd forintból a legmeghatározóbb magyar kastélyok, várak felújítását tűzte ki célul - mondta el.

Latorcai Csaba jelezte: a leglátványosabb beruházások most fognak elindulni; a számos rekonstrukció közül kiemelte a tatai Esterházy-kastély, a dégi Festetics-kastély, a szabadkígyósi Wenckheim-kastély vagy a nádasdladányi Nádasdy-kastély felújítását.

Az integrált műemlékvédelem ezeknél a nagy programoknál úgy nyilvánul meg, hogy egyaránt figyelemmel vannak a turisztikai vonzerő növelésére, az örökségvédelem szakmai szempontjaira, valamint a fenntarthatóság érdekében a megfelelő funkció biztosítására. Mindezeket a felújításokat ráadásul úgy kell megvalósítani, hogy ezek a műemlékek a 21. században is elősegítsék a nemzeti identitás megerősödését - hangsúlyozta.

Latorcai Csaba elmondása szerint januárban a kormány Németországgal, Ausztriával és Szlovákiával együttműködve benyújtotta a dunai limes világörökségi pályázatát.

"Minden esélyünk megvan arra, hogy az UNESCO Világörökségi Bizottsága 2019 júniusában pozitív döntést hoz, és ezáltal Magyarország egy újabb világörökségi helyszínnel gyarapodhat" - fogalmazott, hozzáfűzve: ez a helyszín csak hazánkban majdnem 100 elemből tevődik össze, ezek fejlesztésére külön forrás áll rendelkezésre.

Az elmúlt időszakban a kormány az uniós forrásokból mintegy 10 milliárd forintot fordított a már meglévő világörökségi területek megújítására, ennek keretében komoly fejlesztések indulhatnak meg majd az összes magyarországi világörökségi helyszínen, és a remények szerint az eddigi, nem csekély idegenforgalom is A helyettes államtitkár egy friss kezdeményezésről is szót ejtett: a Miniszterelnökség a kulturális örökség európai éve alkalmából pályázatot hirdet Ne menj el mellette! címmel. A kezdeményezés célja, hogy a fiatalok május 7. és 13. között tárják fel lakóhelyükön egy-egy épület történetét és fogalmazzák meg, hogy az az épület számukra miért fontos.

(MTI/Pest Megyei Kormányhivatal)

Veszélyes gyerekjátékok forgalmazását tiltották meg »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.04.10. 15:18
Veszélyes gyerekjátékok forgalmazását tiltották meg
Gyerekhinta, játékbaba, gyerekszandál és számos különböző játék esetében kellett szankciót alkalmazni a hatóságnak múlt havi ellenőrzéseiket követően. Megtiltották a veszélyes termékek további forgalmazását, és bírsággal sújtották a gazdasági szereplőket.

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztálya az év további részében is kiemelt figyelmet fordít a Központi Piacfelügyeleti Információs Rendszerben (KPIR), valamint a Közösségi Gyors Tájékoztatási Rendszerben (RAPEX) szerepelő veszélyes, letiltott termékek (elsősorban gyermekjátékok, gyermekruházat, gyermekcipők, villamossági termékek) ellenőrzésére.

Ennek eredményeként a hatóság az elmúlt egy hónapban lefolytatott ellenőrzései során az alábbi veszélyes termékek forgalmazását tapasztalta:

Dorex márkajelzésű, Art. 5036 azonosító jelölésű laphinta;CSCK.S márkajelzésű, X-738 modelszámú lányka szandál;Fashion girl megnevezésű, NO.0102 azonosítójú játékbaba;Mermaid márkanevű, NO.916 modelszámú, 5B041-C-C-C0432-002 cikkszámú játékbaba;Laraine megnevezésű, NO.9933 modelszámú játékbaba;Xie Tai márkájú, NO.6617A típusú játék babakocsi;Keyzi márkájú, Agata típusú egyrészes lányka fürdőruha;Metalcar.hu feliratú, 1054 típusú, 5997421710548 vonalkódú műanyag hinta;Keyzi márkájú, Sylvia típusú, 5907441610100 vonalkódú egyrészes lányka fürdőruha;BOST márkanevű, LD-078C azonosító jelölésű akkumulátoros fejlámpa, akkumulátor töltővel;Lovely Pretty Angels márkajelzésű, NO.LY-1911 azonosító jelölésű játék baba;GD Guang Da márkajelzésű, Dance of Youth megnevezésű, 514 modelszámú játékbabaTUTU LOVE márkájú, Doll Stroller felirattal ellátott, 886A típusú játék babakocsi

A termékek forgalmazása kínai üzletekben és kisebb játékboltokban történt. A hatóság a termékek további forgalmazását megtiltotta, kivonta és visszahívta a forgalomból, valamint fogyasztóvédelmi bírsággal is sújtotta a gazdasági szereplőket. A kormányhivatal hatósága a jogsértést elkövető vállalkozásoknál utóellenőrzéseket is végez a további jogsértések megakadályozása érdekében.

A veszélyes termékekről az alábbi linkekre kattintva tájékozódhat:

https://ec.europa.eu

http://fogyasztovedelem.kormany.hu/veszelyes-termekek

http://www.piacfelugyelet.hu

Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.03.29. 08:00
Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2018. április havi elérhetőségeiről.

 

A kinagyított mellékletet a Kapcsolódó Anyagok alól töltheti le a jobb oldalon.

Pályázati felhívás álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatásra »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.03.27. 11:52
Pályázat kódjele: PMKH/2033/2018 A Pest Megyei Kormányhivatal a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 17. §-a (továbbiakban: Flt.) és a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról, valamint a Munkaerő-piaci Alapból foglalkoztatási válsághelyzetek kezelésére nyújtható támogatásról szóló 6/1996. (VII. 16.) MüM rendelet 10. §-a szabályozása alapján pályázatot hirdet álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatásra.

Pályázat kódjele: PMKH/2033/2018A Pest Megyei Kormányhivatal a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 17. §-a (továbbiakban: Flt.) és a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról, valamint a Munkaerő-piaci Alapból foglalkoztatási válsághelyzetek kezelésére nyújtható támogatásról szóló 6/1996. (VII. 16.) MüM rendelet 10. §-a szabályozása alapján pályázatot hirdet álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatásra.

A pályázat kiírásának teljes szövege, valamint mellékletei elérhetők jobb oldalon, a "KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK"-nál.

Kormányablak nyílt Diósdon »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.03.27. 09:56
Kormányablak nyílt Diósdon
Teljesen modernizált belső térrel, 4 ügyfeleket fogadó munkaállomással és közel 100 négyzetméteres, teljesen akadálymentesített ügyféltérrel nyitotta meg kapuit március 26-án a Szent István tér 1. szám alatti diósdi kormányablak. A kormányablakot Zöld-Nagy Viktória, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, valamint Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja adata át.

Aradszki András ünnepi beszédében kiemelte, a beruházás legfontosabb célja az volt, hogy az itt élőknek személyesen is elérhetővé tegyék a kormányablak szolgáltatásait. Elmondta, már 2012-ben elindult a folyamat, melynek során mindvégig az ügy mellet állt – fogalmazott az államtitkár.

Az ország 277. kormányablakát adták át Diósdon – jelentette ki Zöld-Nagy Viktória. A helyettes államtitkár elmondta, 2011-ben 29 ügykörrel indultak el a kormányablakok szolgáltatásai, ma pedig már több mint 1500 ügykörben tudnak ügyet intézni az állampolgárok. Kiemelte, országosan az évente közel 14 millió elintézett ügy azt jelenti, hogy bizalommal fordulnak az emberek a kormányablakokhoz.

Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott a kormányablak-struktúrát olyan legóhoz hasonlította, amelyből szükség szerint lehet elvenni és hozzátenni. Az emberek mindenkori igényeihez igazítják folyamatosan a rendszert – fogalmazott a kormánymegbízott. Beszédében kiemelte, a feje tetejéről a kormány az elmúlt 8 évben a talpára állította a közigazgatást, végül hozzátette, a jó dolgokat nem szabad pusztán az öncélú változtatás miatt felrúgni.

Az ünnepség keretében a megnyitást jelképező nemzetiszínű szalagot Zöld-Nagy Viktória helyettes államtitkár, Aradszki András országgyűlési képviselő, valamint Tarnai Richárd Pest megye kormánymegbízottja vágta át.

Az új, egységes arculatú kormányablakot a polgármesteri hivatal épületében alakították ki, ahol a járási hivatal ügyintézői több ezer ügytípusban tudnak segítséget nyújtani az állampolgároknak a hagyományos okmányirodai ügyintézések mellett.

A beruházás során korszerű ügyfélteret és háttérirodát hoztak létre. Az összesen 96 négyzetméteres teljes területű épületrészben 4 ügyfélfogadó és 3 háttér munkaállomást alakítottak ki, valamint 1 fotófülke is az ügyfelek gördülékeny kiszolgálását segíti a jövőben. Az épületrészben megújult a gyengeáramú hálózat, valamint kulturált vizesblokkokat is kialakítottak.

KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.039 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 6867843 | Ebben a hónapban: 224273 | Ma: 2535 | jelenleg: 4 | Statisztika