ENGLISH DEUTSCH
Ma 2017. december 13. szerda, Luca napja van. - Holnap Szilárda napja lesz. Az időjárás most: 5 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

15:15 Patkós Irma terem
Coco

Jegyfoglalás »

 
15:15 Huszárik Zoltán terem
A nőkért

Jegyfoglalás »

 
17:15 Huszárik Zoltán terem
Volt egyszer egy Németország

Jegyfoglalás »

 
17:30 Patkós Irma terem
A Viszkis

Jegyfoglalás »

 
19:30 Huszárik Zoltán terem
Az óriáskerék

Jegyfoglalás »

 
19:45 Patkós Irma terem
Az Igazság Ligája

Jegyfoglalás »

 
22:00 Patkós Irma terem
Star Wars: Az Utolsó Jedik

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI

12345678910
oldal:1/60 bejegyzés:10/598

Hasznos tudnivalók a karácsonyi vásárlások időszakára »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.12.11. 12:39
Hasznos tudnivalók a karácsonyi vásárlások időszakára
Mire érdemes figyelni a vásárlások során? Mit kell szem előtt tartani karácsonyi fényfüzér vásárlása esetén? Mi a különbség a szavatosság és a jótállás között? Mi az az elállási jog? Online vásárlás esetén hogyan jön létre a szerződés? Ezekre a kérdésekre ad választ a Pest Megyei Kormányhivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya.

Mire érdemes figyelni a vásárlások során?

Őrizzük meg az összes, vásárlást bizonyító blokkot, nyugtát, számlát, mert a reklamációkat akkor köteles a kereskedő kezelni, ha bizonyítani tudjuk, hogy az adott üzletében vásároltuk a terméket.Fizetéskor minden esetben ellenőrizzük, hogy a számlán a termék vásárlása során meghirdetett vételár, valamint a megfelelő darabszám szerepel-e. Ha a számla tartalmával kapcsolatban eltérést tapasztalunk a pénztárnál jelezzük.Több eladási ár együttes feltüntetése esetén a kereskedő minden esetben az alacsonyabb ár felszámítására kötelezhető.Ellenőrizzük, hogy olyan hiteles nyugtát kaptunk-e vásárlást követően, melyen egyértelműen fel van tüntetve a vásárolt termék neve, darabszáma és az eladó személy vagy cég neve.Élelmiszer vásárlása esetén ellenőrizzük a minőség-megőrzési vagy fogyaszthatósági idő lejártát.

Karácsonyi fényfüzér vásárlása során érdemes szem előtt tartani az alábbiakat:

A terméken szerepelnie kell a CE jelölésnek.Kültéri fényfüzér esetén szerepelnie kell, hogy a termék csepp- és por elleni védelmi biztonsági besorolásának, amelyet az IP szám mutat. A kültéri célra szánt termék esetén a második számjegynek legalább 1-esnek vagy nagyobb kell lennie. Ha a fényfüzér IP második száma „0”, akkor az beltéri használatra szánt fényfüzér, és kültéren akkor sem szabad használni, ha a rajta szereplő szöveg szerint alkalmas erre.Fontos olyan részletekre is odafigyelni fényfüzérek vásárlásakor, mint a csatlakozó dugó mérete és minősége.

Vásárlásra valamint online vásárlásra vonatkozó garanciák:

Bizonyos termékek esetében 10 000 forintos vételár felett kötelező, egyéves jótállás vonatkozik. Ezek például: hűtőszekrény, mosógép, mosogatógép, porszívó, varrógép, kerékpár, babakocsi, konyhai kisgépek, gyermekgondozási cikkek pl. pelenkázó, illetve mosdató állvány, babakocsi, magas- és asztalra szerelhető etetőszék, biztonsági gyermekülés, órák és ékszerek.

Vásárlás előtt fontos különbséget tenni a jótállás és szavatosság fogalma között is:

Szavatosság

10 000 forintos vételár alatt nem jótállás, hanem két éves szavatossági időszak vonatkozik a termékekre.Ha ezen időszakon belül a termék gyártási hibából romlik el, akkor a kereskedő köteles ingyenesen javítani, megjavíttatni, cserélni, vagy ha ezekre nincs lehetőség, árleszállítással élni vagy a vételárat visszafizetni.

Jótállás

A szavatosságnál is több joggal ruházza fel a vásárlót.A nem gyártási eredetű hibát a jótállás 1 éve alatt a kereskedőnek kell bizonyítania.Ezen felül, ha a fogyasztó a termék meghibásodása miatt a vásárlástól számított 3 munkanapon belül jelzi kifogását a kereskedőnek, akkor az egyéb ellenszolgáltatás nélkül köteles a fogyasztási cikket kicserélni.A 10 kg-nál nehezebb termék esetében jótállás esetén a kereskedőnek kell gondoskodnia a termék helyben történő megjavításáról vagy a javítás helyszínére történő szállításról.A kötelező jótállás esetén elegendő pusztán a jótállási jegy bemutatása, ilyen esetben a számla megléte sem szükséges.

Online vásárlás esetében érdemes szem előtt tartani az alábbiakat:

Elállási jog

A fogyasztó a termék kézhezvételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a vásárlástól még akár minőségileg kifogástalan termék esetében is.Az elállási szándékot már a termék kézhezvétele előtt is be lehet jelenteni, akár a csomag átvételét megelőzően is.Amennyiben a fogyasztó a terméket átveszi, úgy elállás esetén a termék visszajuttatásának költsége őt terheli. E tekintetben csak akkor van kivétel, ha a vállalkozás általános szerződési feltételeiben ettől eltérő tájékoztatást ad a vásárlónak.Ha a fogyasztó eláll online kereskedővel kötött szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni, illetve a vállalkozásnak vagy a vállalkozás által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni, kivéve, ha a vállalkozás vállalta, hogy a terméket maga szállítja vissza. A fogyasztó kizárólag a termék visszaküldésének közvetlen költségét viseli, kivéve, ha a vállalkozás ezt át nem vállalja.Ha a fogyasztó eláll az e-kereskedelemben kötött szerződéstől, a vállalkozás haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított 14 napon belül visszatéríti a fogyasztó által vételárként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is.Nem korlátlan, vagyis egyes termékkörökre nem vonatkozik (pl.: élelmiszerek, kibontott csomagolású CD/DVD/szoftver, letöltött programok, a fogyasztó egyedi utasításai alapján legyártott termékek, kibontott csomagolású higiéniai termékek). Továbbá online aukciós portálokon, apróhirdetéses oldalakon, közösségi médián keresztül magánszemélytől történő rendelésnél sem illeti meg a vásárlót az elállási jog. Erről a vásárlót előzetesen tájékoztatni kell.Emellett a fogyasztóknak tudniuk kell, hogy az elállási határidő alatt a termék tényleges használata miatti (tehát nem a kipróbálás miatti) értékcsökkenést meg kell téríteniük az eladó részére.

Javasolt figyelmet fordítani a webáruházak internetes honlapjain fellelhető tájékoztatásokra, különös tekintettel az ún. általános szerződési feltételek rendelkezéseire.

Az előre utalás helyett – amennyiben arra lehetőség van – az utánvétellel történő fizetést választani arra az esetre felkészülve, ha mégse érkezne meg a kiválasztott termék.

Minden vásárlás – hagyományos bolti és online – előtt célszerű továbbá az üzletek, webáruházak kínálatának összehasonlítása.

Gyakran előfordul, hogy magyar nyelvű webáruházat külföldi vállalkozás üzemeltet.

Különösen fontos meggyőződni a vállalkozás székhelyéről és cégadatairól. Ha nem találhatóak meg ezek az információk, javasolt a rendeléstől eltekinteni.

A vételár mellett azt is célszerű figyelembe venni, hogy a termék mellett utólagos terméktámogatásra (pl.: szerviz, alkatrész) is szükség lehet.

Koncert- és egyéb belépőjegyekkel. Internetes jegyvásárlás esetén a „hivatalos” jegyértékesítő oldalakon érdemesebb érdeklődni és vásárolni, mint közvetítő oldalakon keresztül vásárolni, mert tapasztalat, hogy ezen honlapok az eredeti ár többszöröséért adják el jegyeiket.

Szerződések tartalma:

a termék/szolgáltatás lényeges tulajdonságairól;a cég nevéről;a vállalkozás székhelyének postai címéről, és – ha azzal rendelkezik – a telefonszámáról, a telefaxszámáról és az elektronikus levelezési címéről;a bruttó vételárról és az ezen felül felmerülő valamennyi költségről (így különösen a fuvardíjról vagy a postaköltségről);a fizetésről, a fuvarozásról és a teljesítési határidőről, valamint a vállalkozás panaszkezelési módjáról;az elállási jog gyakorlásának határidejéről és egyéb feltételeiről;a kellékszavatosságra, a termékszavatosságra vonatkozó jogszabályi kötelezettség fennállásáról, valamint az értékesítés utáni szolgáltatások és a jótállás meglétéről, feltételeiről;a békéltető testülethez fordulás lehetőségéről;a vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület nevéről és székhelyének postai címéről.

Az e-kereskedelemben kötött szerződés létrejötte:

Amennyiben a termék megrendelésének a visszaigazolása nem csak egy olyan visszajelzés, amely csak annyit tartalmaz, hogy „Köszönjük a rendelését, annak feldolgozása folyamatban van”,hanem tartalmazza a vevő nevét, címét, a rendelés számát, a megrendelt termék díját és az egyéb költségeket, akkor a kereskedőnek a visszaigazolásban szereplő áron kell biztosítania a terméket, mivel ezáltal jött létre a felek között a szerződés.

Az esetleg felmerülő jogvita megoldása céljából a webáruházzal szükséges közvetlenül felvenni a kapcsolatot.

Amennyiben a nem sikerült egyezségre jutni a webáruházzal, vásárlóknak lehetőségük van békéltető testületekhez fordulni.

Ezen túlmenően az online vitarendezési rendelet 2016. február 15-től lehetővé teszi az Európai Unióban letelepedett fogyasztók és a kereskedők számára, hogy a belföldi és határon átnyúló online vásárlásokból adódó vitáikat online módon rendezzék.

A más európai uniós országban, Izlandon vagy Norvégiában honos webáruházakkal szemben felmerült panaszok megoldásában, az Európai Fogyasztói Központ tud érdemi és ingyenes segítséget nyújtani.

A vételár megfizetésének hazánkban jelenleg leggyakoribb és a fogyasztóra nézve legbiztonságosabb módja az utánvétel, ilyenkor csak a termék átvételekor kell megfizetnünk a termék vételárát és a kiszállítás költségét.

Az előre fizetés jellemzően banki átutalás, bankkártyás fizetés vagy egyéb elektronikus módon történhet.

A PayPal egy elektronikus fizetési szolgáltatás, az eladó és a vevő is létrehozhat saját paypal számlát, amelyen elektronikus pénzként használhatóak a rendelkezésre álló összegek, és nem kell a vásárlónak megadnia a banki adatait. A felek nem férnek hozzá egymás banki adataihoz, amely így védelmet jelent

Egyes webáruházak a kiszállítási mód tekintetében többféle választási lehetőséget biztosítanak a vevők részére, feltüntetve a szolgáltatót (posta, nemzetközileg ismert futárcég) a várható kiszállítási időt és a szállítási díjat.

Ünnepi nyitva tartás »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.12.11. 12:02
Ünnepi nyitva tartás
A Pest Megyei Kormányhivatal kormányablakai és okmányirodái a két ünnep közötti és az ünnepek utáni napokban a szokott ügyfélfogadási rend szerint várják ügyfeleiket.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal összes kormányablaka és okmányirodája zárva lesz

2017. december 25-én, hétfőn, Karácsony első napján,2017. december 26-án, kedden, Karácsony második napján és2018. január 1-én, hétfőn, Újév napján.

Kormányablakaink és okmányirodáink a két ünnep közötti és az ünnepek utáni napokban a szokott ügyfélfogadási rendjük szerint várják Önöket, kérjük, szíveskedjenek tájékozódni a felkeresni kívánt egység adatlapján.

Kellemes Karácsonyi Ünnepet és sikeres Újesztendőt kívánunk kedves ügyfeleinknek!

Konferencia az e-közigazgatásról »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.12.08. 15:57
Konferencia az e-közigazgatásról
A Pest Megyei Kormányhivatal az „E-ügyintézésre való felkészülés és egyszerűsített hatósági ellenőrzésre való felkészülés” címmel szervezett konferenciát december 6-án, a Vármegyeháza Dísztermében. A konferencián részt vett Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Krizsán János, a Belügyminisztérium Informatikai Helyettes Államtitkárságának e-közigazgatási referense, Pándi Boglárka, a NISZ Zrt. osztályvezetője, Pilz Tamás, a Miniszterelnökség Területi Közigazgatás Fejlesztéséért Felelős Helyettes Államtitkárságának főosztályvezetője, Túri Ibolya, a Pest Megyei Kormányhivatal igazgatója, valamint a Pest Megyei Kormányhivatal illetékes főosztályvezetői és osztályvezetői.

Köszöntőjében Tarnai Richárd kormánymegbízott úgy fogalmazott: „tapasztalható, hogy az elmúlt években egyre magasabb fokozatba kapcsol a közigazgatás átalakítása és fejlesztése, de ez a változás már a turbó fokozatot jelenti. Az e-közigazgatás az ügyfélnek kényelmesebb és egyszerűbb, az államnak olcsóbb és hatékonyabb, a vállalkozásoknak átláthatóbb és takarékosabb.”

A közigazgatási ügyek jelentős része személyi okmányaink cseréje, igazolványaink megújítása ma már elektronizált, így interneten keresztül gyorsabban és kényelmesebben elérhető. Magyarországon közel 3 millió állampolgár rendelkezik Ügyfélkapu-fiókkal, közülük sokan és rendszeresen a mára megszokott felületen, a magyarorszag.hu portálon keresztül kezdeményezik az okmánycseréket, igényelnek új igazolványt, vagy éppen ellenőrzik a nyilvántartásokban szereplő adataikat. A jövő év elején a jogszabályi változások életbelépésével egy időben a magyarorszag.hu honlap is megújul. Ehhez kapcsolódóan szükség van az állami közigazgatásban dolgozók képzésére, hogy meg tudjanak felelni az ügyfelek várhatóan növekvő számú, ilyen jellegű igényeinek.

A konferencia résztvevői tájékoztatást kaptak az e-közigazgatás területén januártól életbe lépő jogi változásokról, majd pedig előadásokat hallgattak meg az egyszerűsített hatósági ellenőrzésről a fogyasztóvédelem, a munkavédelem és a népegészségügy területén.

Fejlesztések az olcsóbb üzemeltetésért »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.12.07. 11:59
Fejlesztések az olcsóbb üzemeltetésért
Évente mintegy 80 millió forintnyi költségmegtakarítást eredményez a Pest Megyei Kormányhivatalban 2016 és 2018 között megvalósuló energiahatékonysági fejlesztés. A beruházások első ütemének befejező eseményén Kovács Zoltán a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért felelős államtitkára, Vécsey László a térség országgyűlési képviselője, valamint Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott közösen adták át a megújult épületeket december 6-án Gödöllőn.

„Takarékosabban üzemeltetjük, és korszerűbben tudjuk működtetni így intézményeinket” – összegezte a fejlesztések legfontosabb céljait Kovács Zoltán.  Az államtitkár elmondta, az energiatakarékossági program keretében országosan 320 ingatlant korszerűsítenek, amelyből eddig már 205-öt át is adtak.

Kovács Zoltán kiemelte, a felújított épületek mindamellett, hogy lényegesen olcsóbb az üzemeltetésük, az ügyfelek számára kényelmesebb, korszerűbb körülményeket jelentenek.

Vécsey László, a térség országgyűlési képviselője beszédében arra emlékeztetett, hogy nemrégiben nyílt meg Gödöllőn a 21. századnak megfelelő új Kormányablak, a fejlesztések pedig nem állnak meg, mivel egy újabb beruházás eredményeképpen tovább javul az itt élők kiszolgálása. „A kormányzat célja, hogy jó szolgáltatást nyújtson, és pénzt takarítson meg a polgároknak, vagyis spóroljon az állam” – hangsúlyozta Vécsey László.

2010-től új kormányzás kezdődött Magyarországon, amely az ügyfeleket helyezte a közigazgatás középpontjába – jelentette ki Tarnai Richárd. Pest megye kormánymegbízottja elmondta, a kormányzat ennek érdekében hozta létre a kormányhivatali rendszert, kialakította a járásokat és legutóbb számos díjat is eltörölt vagy minimalizált. Az eddig elért eredmények teszik lehetővé – fogalmazott Tarnai Richárd –, hogy komoly fejlesztések valósuljanak meg a közigazgatásban. A beruházások az itt élő emberek érdekében történtek, húzta alá a kormánymegbízott kiemelve, hogy a mostani fejlesztéssel Pest megyében mintegy 80 millió forintot spórol meg az embereknek a kormányzat.

Az eseményen a beruházás átadását jelképező nemzeti színű szalagot Kovács Zoltán, Vécsey László, valamint Tarnai Richárd közösen vágták át.

A Pest Megyei Kormányhivatal 1,44 milliárd forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. A támogatásnak köszönhetően a kormányhivatal vagyonkezelésében, illetve használatában lévő épületek energiahatékonysági fejlesztését végzik el 23 Pest megyei helyszínének, 26 középületén. A beruházások során homlokzati és padlásfödém hőszigeteléseket, nyílászárócseréket, gépészeti felújításokat, valamint napelemek telepítését valósítják meg.

A kormányhivatal kiemelt célja az energiatakarékos, megújuló energiaforrást hasznosító, a kor igényeit kielégítő épületek üzemeltetése, melyhez a támogatásból megvalósuló fejlesztés nagyban járul hozzá. A korszerűsítés révén az épületek hatékonyabb energiafelhasználásúvá válnak, jelentős anyagi és energia megtakarítást eredményezve így az intézménynek, valamint komfortosabb, modernebb környezetet biztosítva a hivatalok szolgáltatását igénybe vevőknek. A fejlesztés eredményeképpen jelentősen csökken a légkörbe jutó CO2 mennyisége.

A munkálatok 2016. év végén kezdődtek meg, amelyek várhatóan 2018. június végén fejeződnek be. A középületek energiahatékonysági fejlesztéseinek I. ütemében, 2017. novemberig megvalósult Pest megyei helyszínei:

2100 Gödöllő, Kotlán Sándor utca 3. 1082 Budapest, Kisfaludy utca 9.2760 Nagykáta, Gyóni Géza utca 11.2100 Gödöllő, Haraszti út 2/a.2700 Cegléd, Dohány utca 31.2013 Pomáz, Szmolnica dűlő 059/161072 Budapest, Nagydiófa utca 10-12.1141 Budapest, Komócsy utca 17.2100 Gödöllő, Ady Endre sétány 60.2760 Nagykáta, Dózsa György utca 9.2600 Vác, Külső Rádi út 25.2310 Szigetszentmiklós, Csepeli út 0180/6hrsz2100 Gödöllő, Kotlán Sándor utca 1.1211 Budapest, Nagyduna sor 210001 hrsz

A Pest Megyei Kormányhivatal által megvalósítandó KEHOP-5.2.2-16-2016-00014 azonosító számú projekt forrását a Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Mikulás járt a kormányhivatalban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.12.06. 11:42
Mikulás járt a kormányhivatalban
Idén Szent Miklós napjának előestéjén, december 5-én szervezett Mikulás ünnepséget a Pest Megyei Kormányhivatal a munkatársak gyermekeinek, akik hangos énekszóval várták a vendéget.

A Mikulás díszes püspökruhában, süvegben és pásztorbottal érkezett. Myra város egykori jótevő püspökének mindenkihez volt jó tanácsa, és érkezése után már ki is nyílt a puttonya, amiből mindenféle finomságot osztott szét a gyerekek között.

A nagyszakállú püspök idén sem okozott csalódást a gyerekeknek, zsákjából csokoládéval, szaloncukorral, mogyoróval teli csomagok vándoroltak a lányok és fiúk kezébe.

Délutántól kora estig tartott a Mikulás-nap a hivatalban, a gyermekek kézműves foglalkozáson gyönyörű karácsonyi díszeket készítettek, ügyességi és logikai játékokat játszhattak, majd bábelőadást tekinthettek meg.

Az „igazi Mikulás”, Szent Miklós püspök életének története is szóba került a jó hangulatú délutánon, akinek sok csodája, köztük a tengeri vihar lecsendesítése mellett a leghíresebb jótette az volt, amikor három eladósorba került lányt segített hozományhoz. Így ez az ablakon bedobott arannyal teli erszény volt az első Mikulás-csomag.

A Pest Megyei Kormányhivatal Mikulás-napi eseményén gyermekeivel együtt részt vett Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott és Túri Ibolya igazgató is.

Adventi gyertyagyújtás a hivatalban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.12.04. 14:29
Adventi gyertyagyújtás a hivatalban
Ég már az első gyertya a Pest Megyei Kormányhivatal díszudvarán felállított nagy adventi koszorún. Közeleg az ünnep, de előtte még dolgunk van, ezt jelzi a lila színű szalaggal áttekert gyertya fénye, a közös éneklés, és ezt üzenik az adventi gondolatok is a néhány perces együttlétben.

Tarnai Richárd kormánymegbízott vezetésével december első napján gyűltek össze a kormányhivatal adventi koszorújánál mindazok a kollégák, akik fontosnak tartották, hogy így várják a karácsonyt és készüljenek Krisztus születésére.

Az első gyertya az út kezdetét, a lila szín pedig a bűnbánatot és a lelki megtisztulást jelképezi hitünk szerint. A lila színről jelentésének tartalmáról és a Megváltó születésének várásáról szólt Tarnai Richárd kormánymegbízott a gyertyagyújtáskor. A rövid alkalmon a munkatársakból álló kórus énekelt adventi énekeket.

Az idei rövid, csupán három hétig tartó adventi időszakban szokásosan péntekenként lesznek a gyertyagyújtások a kormányhivatalban.

A névadó fejedelmet és értékteremtő polgárait ünnepelte Taksony »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.12.01. 14:18
A névadó fejedelmet és értékteremtő polgárait ünnepelte Taksony
A Pest megyei Taksonyban a hagyományokhoz híven, idén is megtartották a névadó fejedelemre emlékező Taksony-napot. A szervező Taksony Nagyközség Önkormányzata a Petőfi Sándor Művelődési Házba várta az érdeklődőket november 29-én. Az eseményen részt vett Kreisz László polgármester, Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Pánczél Károly országgyűlési képviselő, valamint Mészáros Márta, a felvidéki Taksony (Matúškovo) polgármester asszonya, Taksony díszpolgára is.

Az ünnep első elemeként a résztvevők megkoszorúzták Taksony szobrát a Szkíta Örökség Taksonyi Íjászok közreműködésével, majd az ünnepség állandó részeként átadták a Taksonyért emlékérmet a település azon köztiszteletben álló polgárának, aki értékteremtő és példamutató tevékenységével sokat tett a helyi közösségekért, a település jó hírnevéért. Az emlékérmet a taksonyiak ajánlására és a képviselő-testület döntése alapján munkásságuk elismeréseképpen vehetik át évről-évre az arra érdemesek. Az idei évben Barna Tamás kapta meg a kitüntetést.

Az idei Taksony-napi rendezvényen Révész Richárd zongorajátéka és a Szent Anna kórus előadása emelte ünnepi alkalom fényét. A kiállítótérben W. Tóth Mara alkotásaiban gyönyörködhettek vendégek.

Az est hátralevő részében ünnepi fogadásra került sor a nagyteremben, ahol a finomságok elfogyasztása közben személyesen is gratulálhattak a kitüntetetteknek és egy kellemes estét tölthettek el vendégek, a taksonyi ismerőseik körében.

A szolgáltató kormányhivatali és közigazgatási modell bevezetése »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.11.29. 10:20
A szolgáltató kormányhivatali és közigazgatási modell bevezetése
„A szolgáltató kormányhivatali és közigazgatási modell bevezetése” elnevezésű projekt nyitórendezvényére került sor november 28-án, kedden, a Pest Megyei Kormányhivatalban. Az eseményen jelen volt Zöld-Nagy Viktória, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, Kállai Mária, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Széles Sándor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, valamint Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

A projektnyitó rendezvényt Zöld-Nagy Viktória, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára nyitotta meg, aki felidézte azt az utat, amit az elmúlt években a közigazgatás átalakításában megtettek és kiemelte, hogy a legfontosabb szempont az állampolgári igények kielégítése. Képzések segítik a munkatársakat, hogy a fejlesztések a gyakorlatba is mihamarabb átkerüljenek.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott köszöntőjében elmondta, hogy a közigazgatás átalakításának új, harmadik szakasza kezdődik most, a folyamatos építkezés, a jó állam gyakorlati megvalósítása, és a szolgáltató állam létrejötte után a részterületek kidolgozása következik, és továbbra is azt kell keresnünk, hogy mi a jó az ügyfeleknek.

Kállai Mária, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja bemutatta az ügyfelek, polgármesterek, vállalkozók és kormányhivatali munkatársak bevonásával kidolgozott elvárás- és elégedettségmérés eredményeit összegző záró tanulmány pontjait. Hangsúlyozta, hogy a megbízhatóság, a versenyképesség és az ügyfélközpontúság felé kell haladnia a szolgáltató kormányhivatali és közigazgatási modell fejlesztésének, és a legfontosabb célként az ügyfelek bizalmának erősítését jelölte meg.

Széles Sándor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja előadásában a vállalkozók szemszögéből közelítette meg a szolgáltató kormányhivatal projektet,. és a kreatív gondolkodást jelölte meg fontos követelményként a kormányhivatalok számára, mert ez véleménye szerint elősegítheti a vállalkozókkal való konstruktív együttműködést.

Mivel a projekt konzorciumvezetője a Pest Megyei Kormányhivatal, a projektnyitó rendezvényre Budapesten került sor a Szolgáltató Kormányhivatali Modell projektelem lebonyolításáért felelős Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal közreműködésével.

Az eseményen a résztvevők a szakmai előadásokon áttekintették a KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00041 kódjelű projekt -a Szolgáltató Kormányhivatali Modell- országos bevezetése tapasztalatait, és összegezték a megvalósítás eddigi időszakában született eredményeket.

Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.11.28. 08:00
Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében
Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2017. december havi elérhetőségeiről.

Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2017. december havi elérhetőségeiről.

A kinagyított mellékletet a Kapcsolódó Anyagok alól töltheti le a jobb oldalon.

Konferenciát tartottak a mediációról »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.11.27. 14:14
Konferenciát tartottak a mediációról
A Pest Megyei Kormányhivatal pártfogó felügyelői szolgálatának munkatársai előadást tartottak novemberben a Károli Gáspár Református Egyetem Állam és Jogtudományi Karának szervezésében megrendezett „Mediáció a magyar igazságszolgáltatásban” című konferencián.

A konferenciát Prof. Dr. Domokos Andrea a KRE ÁJK Bűnügyi Tudományok Intézetének vezetője, egyetemi tanár nyitotta meg, majd előadást tartott többek között: Dr. Németh Zsolt a Legfőbb Ügyészség mb. osztályvezető-helyettes ügyésze, Villám Péter Pest Megyei Kormányhivatal Pártfogó Felügyelői és Igazságügyi Osztály osztályvezetője, valamint Máté-Borbás Orsolya és Hegedüs Ervin pártfogó felügyelők.

A mediátori szerepkört Villám Péter osztályvezető a következőképpen összegezte a konferencián tartott előadásában: „a közvetítői eljárásokban a mediátor olyan segítőként van jelen az eljárásban, aki nem megoldást kínálva (erőltetve), hanem egy módszert alkalmazva támogatást nyújt abban, hogy a két egymásnak feszülő ember a folyamat végén konszenzusra tudjon jutni egymással”.

A Pest Megyei Kormányhivatalban 2011 januárja óta működik a Pártfogó Felügyelői és Igazságügyi Osztály melyben kiemelten kezelik a mediációs feladatokat.

KÖZÉRDEKŰ ADATOK

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.044 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 5787336 | Ebben a hónapban: 87901 | Ma: 3875 | jelenleg: 2 | Statisztika