ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. március 29. péntek, Auguszta napja van. - Holnap Zalán napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

"Cegléd - az én városom" fotópályázat eredményhirdetése

2018.02.22. 12:28 Rovat: Közélet
Fotó: Szokolai Attila

Szerdán tartották a "Cegléd - az én városom" elnevezésű városi fotópályázat eredményhirdetését. A pályázatra ceglédi és nem ceglédi hobbi-, amatőr- és hivatásos fotósok pályaműveit várták.

További képek ITT »

Több, mint 250 gyönyörű fotó érkezett a felhívásra közel 40 alkotótól, így a szakmai zsűrinek nem volt könnyű meghozni döntését. A szebbnél-szebb képek arra ösztönözték a kiírót, hogy különdíjakkal is kifejezze elismerését az alkotóknak, így a kiírásban szereplő díjakon kívül különdíjak kiosztására is sor került.

 

Takáts László polgármester így köszöntötte a megjelenteket:

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves "Ceglédszeretők"!

Igen, "Ceglédszeretők", mert akik úgy fektetnek tehetséget, energiát és munkát a gyönyörű felvételekbe, hogy a képeken csak a könnyedség látszik, azok bizony szeretik ezt a várost. Szeretik és látják értékeit. Köszönöm mindazt, amire felhívták a figyelmünket. Mindent, amit nap mint nap nézünk, ahogyan járjuk városunk utcáit, de nem biztos, hogy a rohanásban látjuk is mindazt a szépséget, amit Önök megörökítettek.

Önök látják és láttatják mindazt, amiért Cegléd Város Önkormányzata sokat tesz.

Mert azt gondolom, sokat teszünk azért, hogy szeretett városunk értékei a legszebb arcukat mutassák a helybélieknek és a hozzánk egyre nagyobb számban érkező vendégeinknek. Önök ezt az "arcot" tették még vonzóbbá a gyönyörű felvételeikkel. Köszönöm munkájukat, köszönöm azt a sok szép látnivalót, amit elénk tártak!

Minden pályázónak köszönöm a munkáját és tiszta szívből gratulálok a díjazottaknak!


A zsűri tagjai közül Markovics Ferenc eképpen beszélt a pályázatról, a beérkezett képekről és a bírálati szempontokról:

 

Nagy megtiszteltetésnek éreztem, amikor mint Cegléd szülötte és neveltje, a város szinte valamennyi kövének-szegletének ismerője és fotókrónikájának korábbi "körmölője", meghívást kaptam, hogy vegyek részt Az Én Városom című fotópályázat zsűrizésében. Most rögtön köszönetet mondok a helyi kulturális élet fő gondozójának, a hagyományok őrzőjének és jeles ápolójának, alpolgármester asszonyunknak, Hegedűs Ágotának.
Odaadó munkájának gyümölcse, hogy amikor észlelte a fényképezés gyakorlóinak mérsékelt érdeklődését az ugyancsak mérsékelt összegű, eredetileg kitűzött pályadíjakat látva, komolyabb summával bővítette az e célra szánt díjkeretet. És ez azonnal megmozgatta a fotográfusok fantáziáját,, s tettre serkentette őket. ( *W. A..: a pénz jó dolog, már csupán anyagi szempontból is).
A zsűri tevékenységéről el szeretném mondani, hogy még két kiváló fotóművész mélyült el a beérkezett pályázati képanyag tüzetes vizsgálatában, Apáti-Tóth Sándor és Kisfaludi István, mindketten Cegléd régi, avatott szemű Képes Krónikásai. Végső ítéletünket egyetértésben alakítottuk ki. A teljesség kedvéért jegyzem meg, hogy alpolgármester asszony, bár jelen volt a bírálati munkánál, az értékelésbe és a döntések meghozatalába nem avatkozott bele, legföllebb egy-két fontos háttér-információval egészítette ki a látottakat.
Feltétlenül rögzíteni szükséges, hogy a pályázók személyét végig titok övezte, jómagam mindmáig sem tudom, kik készítették a remek képeket.. Merthogy most már kitérhetek véleményem részletesebb kifejtésére, amellett, hogy ez nem személy szerinti lebontású az említett okok miatt, hanem általános kritikai észrevételeket tartalmaz. A közös vezérlő elvünk az volt, hogy megpróbáljuk felfedezni és kiemelni azokat a műveket, amelyek túlnőnek a szimpla "látlelet", a primér ábrázolás szintjén és a szerző a saját énjéből, belső világából, egyéni látásmódjából is pluszt ad hozzá a produktumhoz. Nagy örömünkre, szép számmal találtunk ilyen opusokat. Ezek elkülönítése után igyekeztünk előnyben részesíteni azokat, akik több értékes képet is létre tudtak hozni. S ami ezek mellett különösen fontos, "olvasható" róluk a tudatos képalkotás szándéka, vagyis szerzőik nem "véletlenül éppen arra jártak", hanem pontosan ismerték egyrészt a "terepet", másfelől az éppen akkor, a megörökítéshez legideálisabb időpontokat, napállásokat…
Az erények felsorolásánál érdemes kitérni arra jellemző részletre, hogy a fotósok zöme hajlamos beleszédülni a nagylátószögű objektívekkel felölelt totálképek világába. Esetünkben viszont örvendetes tény, hogy számtalan finomság, városképi apró részlet gyűlt csokorba, ezzel is gazdagítva az összképet.
Összefoglalásul: hagyományokat őrizni és pátyolgatni főként betűkkel és képekkel lehet. Meggyőződésem, hogy e pályázat végső lenyomata a kiállítási falon, illetve nyomtatásban, méltóképpen őrzi majd e fontos állomásnak képi eredményét.


A fotók megtekinthetők az alábbi hivatkozáson:

 

http://cegled.hu/?t=fotopalyazat/cegled-az-en-varosom

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.280 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28618480 | Ebben a hónapban: 498294 | Ma: 11438 | jelenleg: 6 | Statisztika