ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. március 28. csütörtök, Gedeon napja van. - Holnap Auguszta napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Labdarúgás: menetel az U14 a bajnoki cím felé

2017.03.28. 10:32 Rovat: Sport
Labdarúgás: menetel az U14 a bajnoki cím felé

Az U19 mellett az U14-es csapatunk is a bajnoki címért küzd. Ványi Zsolt edzőt kérdeztük, hogy áll most a csapat?

- Az első helyen álltok a bajnokságban, gondoltad volna az idény elején? Milyen célokkal vágtatok neki a bajnokságnak?

 

- A gyerekek ebben az évben játszanak először nagypályás bajnokságban, így ez nagyon sokrétű és összetett munkát igényel az edzőtől és hatalmas tudásszomjat a gyerekektől. Abban biztos voltam, hogy erős csapatunk lesz, hiszen nagyon ügyes játékosok alkotják a gárdát, akik már évek óta együtt fociznak és melléjük igazoltunk még gyereket a környékből is. Nem a bajnokság megnyerése volt a fő cél az induláskor, hanem hogy a gyerekek minél többet tanuljanak és sajátítsanak el abból, amit ebben az életkorban tudniuk kell. Jelenleg úgy néz ki, ez a két dolog most együtt is jól működik.

- Hogyan reagál a csapat a sikerekre? Erősödik a csapatszellem?

 

- Úgy gondolom, elmondhatjuk, nálunk a csapatszellem nem elsősorban a sikerektől erősödik. Már ehhez is nagyon jó alapokat kaptak Pintér Pistitől a srácok, aki a félpályás bajnokságban pallérozta a gyerekeket és erre is nagy gondot fordított. Nem hiszem, hogy csak a jó szereplésünknek köszönhető az, hogy a szülők olyan programokat szerveztek már, mint a disznóvágás, a közös szilveszteri, vagy a beöltözős farsangi buli, vagy a legújabb most húsvétkor egy kétnapos tőserdei hétvége. Jó a csapatunk, remek szülői háttérrel ez így együtt nagyok kerek. Óriási élmény volt számomra azt megélni most tavasszal az első fordulóban, mikor a Salgótarján elleni rangadóra a szülők külön buszt bérelve utaztak el 35-40- en és hatalmas hangulatot csináltak. Így nem is lehetett más az eredmény csak győzelem.

 

- Hogy látod, mik az esélyek arra, hogy az idény végén is a tabella élén legyetek? Mennyi mérkőzés van még hátra, kik lesznek az ellenfelek az első helyért vívott harcban?

 

- Jó esélyünk van, bár nagyon sok meccsünk van még. Kilenc mérkőzésünk van hátra és 6 ponttal vezetünk a második Salgótarján előtt, akiket idegenben vertünk az első tavaszi mérkőzésen, kilenc ponttal megyünk a harmadik helyezett Hatvan előtt, akikkel majd idegenben fogunk játszani. A második és hatodik helyezettek között nincs nagy lemaradás, ott bárki előzheti a másikat, így vetélytárs még rajtuk kívül a Gödöllő, az UTE és a Gyöngyös is. Mivel gyerekekről van szó, számítani lehet arra, hogy nem tudunk végig azonos szinten játszani, ami természetes ebben a korban. Mivel mi a másodosztályú bajnokságban játszunk, azt kell tudni, egy esetleges bajnoki címmel még nem érne véget az évünk, hiszen osztályozó mérkőzéseket játszhatnánk másik csoport bajnokaival az első osztályú tagságért.

 

- Van reális esély az első osztályra is?

 

- Ezzel nem foglalkozom túl sokat és remélem a gyerekek, sőt a szülők sem. Fejlődjenek, játsszunk jó meccseket, nyerjük meg, amit csak meglehet, a többi meg majd jön magától. Egyébként én azt mondtam ezzel kapcsolatosan az öltözőben, ha már így állunk, akkor hozzuk ki a maximumot belőle. Azt kértem a srácoktól, hogy mindenki képzelje el és lássa magát egy olyan mérkőzésen, ahol nagyon sok ember, családtagok, osztálytársak, ismerősök, barátok előtt játszanak egy remek hangulatú mérkőzést. Ez egy jó vízió mindenkinek. Az, hogy ott mi történne, kis túlzással mondhatni, az teljesen mindegy. Így is sporttörténeti siker lenne a klubunkban a bajnoki cím is.

- Utánpótlás csapatok esetében logikusnak tűnik a kérdés, hogy egy sikeres szereplés felhívhatja a figyelmet egyes játékosokra. Van esetleg érdeklődés akadémiák, vagy más csapatok részéről?

 

- Mikor azt mondom, természetesen van, azt nem kell rossz értelemben venni. Ez az a korosztály, ahol az akadémiák szó szerint vadásszák a tehetséges gyerekeket, hiszen a közelgő iskolaváltás erre különösen jó lehetőséget kínál. Mondjuk, olyan játékosokat is keresnek, akik nem most váltanak. Jó példa a megkeresésekre a már említett Salgótarján elleni rangadónk, ahol a nyíregyházi Bozsik Akadémia megfigyelője 6 játékosunkat is kinézett magának. Ezek a lehetőségek hatalmas büszkeséget jelentenek a gyerekeknek, családnak, a klubnak egyaránt, ugyanakkor látni kell, hogy ebben a rendszerben nagyon nehéz a ceglédi felnőtt csapatig eljuttatni a legnagyobb tehetségeinket. De ez a gondolat már egy másik beszélgetés témája is lehetne.

 

Forrás: cegledfoci.hu

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.304 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28605481 | Ebben a hónapban: 485295 | Ma: 21703 | jelenleg: 4 | Statisztika