ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 25. csütörtök, Márk napja van. - Holnap Ervin napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Dr. Buda László: "Mit üzen a tested?", "Mit üzen a lelked?"

2017.04.21. 23:33 Rovat: Programok
Dr. Buda László: "Mit üzen a tested"," Mit üzen a lelked".

Dr. Buda László:

MEGHÍVÓ

 

Ezúton tisztelettel meghívom a Ceglédi Tankerületi Központ és a Ceglédi Szakképzési Centrum által szervezett Ceglédi Szabadegyetem című rendezvénysorozat következő előadására, melynek meghívottja Dr. Buda László lesz.

Előadásának címe: "Mit üzen a tested", "Mit üzen a lelked".

 

Dr. Buda László Orvos, pszichiáter és pszichoterapeuta, a szomatodráma módszerének megalapítója.

Előadásaiban test és lélek egységével, egymásra hatásával foglalkozik. Az előadás komoly érdeklődésre tarthat számot azok körében, akiket érdekelnek a lélek folyamatai és a test reakciói. Különösen igaz ez a pedagógusokra, akik nemcsak saját, hanem tanítványaik lelki folyamataira is ráláthatnak. Az előadás során lesz lehetőség kérdések feltételére, és az előadó könyveinek megvásárlására.

 

Helyszín és időpont: 2700 Cegléd, Malom tér 3., Hidvégi Lajos terem

2017. április 24. (hétfő) 19:00 óra

 

A programon való részvétel ingyenes.

Tekintettel az érdeklődök várhatóan magas számára tisztelettel kérjük, hogy részvételi szándékát 2017. április 21-én 12:00-ig jelezni szíveskedjék a következő e-mail címre: rozalia.csollany@kk.gov.hu

 

Megjelenésére feltétlenül számítunk.

Dr. Buda László

 

Orvos vagyok, pszichiáter és pszichoterapeuta. Pályám első éveiben - több, mint 20 évvel ezelőtt - hagyományos elmeosztályokon dolgoztam, ahol nem éreztem túl jól magam, de visszatekintve, ez az időszak rendkívül hasznosnak bizonyult és különös tapasztalatokhoz juttatott az emberi lélek működésével és zavaraival kapcsolatban.

Emellett elkezdtem tanítani a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, hallgatóból tanárrá válva ekkor kezdődött oktatói és előadói pályafutásom. Pszichológiai és szociológiai jellegű tantárgyakban mélyültem el, és éveket szántam rá, hogy csiszoljam, finomítsam magamban, mit és hogyan érdemes tanítani, hogy annak igazán értelme legyen.

Ezzel párhuzamosan kutatásba fogtam, és közel 8 évnyi anyaggyűjtés, rendszerezés és publikálás után Ph.D. címet szereztem az alternatív/komplementer gyógyászat szociológiai és pszichológiai összefüggéseinek témakörében. Később megbízást kaptam az egyetemtől, hogy megalapítsam az ország első, komplementer medicinával foglalkozó tanszékét, melyet évekig vezettem. Olyan, akkoriban úttörőnek számító kezdeményezésekbe fogtunk, mint a "természetes élet- és gyógymódok tanácsadója" másoddiplomás képzés beindítása. Szerettem ezt a munkát, inspiráló volt érett, felnőtt, használható tudásra szomjazó embereknek tanítani a pszichoterápiás és természetgyógyászati alapokat, együtt gyakorolni az önismeretet, kommunikációt, odafigyelést, tanácsadást.

Mindeközben egyéni pszichoterápiás praxist folytattam, önismereti pszichodráma csoportokat vezettem, később pedig a vállalati tréningek és a vezetői coaching világába is belemerültem. Mindez rengeteg tapasztalatot hozott a különféle emberekkel, csoportokkal, helyzetekkel való bánás területén, de továbbra is nyugtalanságot éreztem azzal kapcsolatban, hogy mi is a legfontosabb szakmai irány, távlati cél, életfeladat számomra.

Lassan 10 éve, hogy találkoztam a szomato-pszichoterápiával, amelyről csak valamivel később bizonyosodott be, milyen fontos impulzust adott. A test-orientált pszichoterápia a mélységet, a dinamizmust, az átütő hatékonyság ígéretét hozta terápiás és tréneri munkámba. Sok száz óra külföldi és hazai továbbképzés eredményeként lett egyfajta gyakorlatias rálátásom a test és a lélek terápiás összekapcsolásának jelentőségére.

Társaimmal megalapítottuk a Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesületet, melynek 3 évig elnöke is voltam. A civil szervezetek működtetésének összes nehézségével együtt ez csodálatos időszak volt. Letettük névjegyünket a hazai szakmai palettán, sok száz ember fordult meg tanfolyamainkon, tréningjeinken, mindenhol lelkes, csillogó szemek kísértek.

A szomato-pszichoterápiától már szinte magától értetődően haladt bennem az összerendeződés valamivé, ami 5 évvel ezelőtt a 'szomatodráma' nevet kapta. E névvel együtt én is megkaptam azt, ami a legjobban érdekel, amiben mélyen hinni tudok, amit érdemesnek találok arra, hogy minden erőmmel támogassam, fejlesszem, gyakoroljam és továbbadjam.

Mostanában elsősorban előadások, tanfolyamok és szakmai továbbképzések tartásával, egyéni konzultációkkal, írással és a szomatodráma közösség gondozásával töltöm az időmet. Sok különleges tapasztalat, mély felismerés, "csodás" gyógyulás és sok barátságos, nyitott, lelkes ember vesz körül, nem is kívánhatnék magamnak szebb, jobb munkát.

 

U.i.: Személyesebb jellegű bemutatkozásomat, rajzaimat, festményeimet megtalálod a www.budalaszlo.hu oldalon.

 

Dr. Buda László:

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.257 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 29028789 | Ebben a hónapban: 371988 | Ma: 3294 | jelenleg: 8 | Statisztika