ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. március 19. kedd, József napja van. - Holnap Klaudia napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

CEGLÉDI ÉTELEK

undefinedAz alábbi receptek az Imregi Vendéglő ajánlásával készültek.

Részlet az Imregi fivérek bemutatkozásából:

"...Éttermünket 2002. szeptember 11-én nyitottuk, az akkor népszerűsödő pizzériák és gyorséttermek árnyékában, amikor kezdtek eltűnni a hagyományos magyar ételeket kínáló éttermek.

Tovább ►


oldal:1/1 bejegyzés:2/2

Ceglédi "öreg laska"

Ceglédi A kockára vágott füstölt szalonnát zsírjára pirítjuk, a zsír felét leszűrjük, s ezen aranysárgára pirítjuk a szárított, tört laskát.A szalonnás részre apróra vágott vöröshagymát teszünk, s üvegesre pirítjuk. Paprikát, paradicsomot adunk hozzá, s tovább pirítjuk. A tűzről levéve fűszerpaprikát adunk hozzá. Beletesszük a karikára vágott zöldséget, répát, burgonyát, s kevés víz hozzáadásával megpároljuk. Sóval, borssal ízesítjük.

A félfövésben lévő zöldségekhez adjuk a füstölt szalonna zsírján pirított laskát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, s lassú tűzön főzzük. Folyamatosan pótoljuk a folyadékot, amit a tészta felvesz, hozzáadjuk a füstölt kolbászt, s készre főzzük. Törekedjünk arra, hogy szinte az összes levet elfőzzük alóla. Az utolsó pár percben friss vágott petrezselyemmel megszórjuk. Ínyencek főzhetik borsóval vagy szegfűgombával is. Forrón tálaljuk, s kovászolt házi cipóval ajánljuk alföldi vörösborral.

Ceglédi laskaleves

Ceglédi laska leves

  • 1 marék laska tészta
  • 1 fej hagyma
  • pici olaj vagy szalonna zsír
  • 1 nagyobb krumpli
  • 2 szál répa
  • fél gumó zeller
  • 1,3 l víz
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • só,
  • egész bors

 

A tésztát az olajon megpirítjuk, ki mennyire szereti.
Ha elértük a kívánt pirulási fokot, akkor belerakjuk az felszeletelt hagymát és megvárjuk míg üveges lesz. Ekkor félrehúzzuk és megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük és visszatesszük a tűzre. Ezután felöntjük vízzel, belerakjuk a répát és a zellert. Érdemes vékonyra szeletelni, mert akkor hamar elkészül a leves. Megvárjuk míg majdnem puha lesz, ekkor belerakjuk a vékonyra szelt krumplit és összefőzzük. A legvégén megszórjuk zeller- vagy petrezselyemzölddel.

KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.075 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28418875 | Ebben a hónapban: 298689 | Ma: 5569 | jelenleg: 4 | Statisztika