ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 20. szombat, Konrád, Tivadar napja van. - Holnap Konrád napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Sajtótájékoztató döntésekről

2023.02.02. 12:31 Rovat: Közélet
Sajtótájékoztató döntésekről

Sajtótájékoztatón reagált a testület több döntésére is Fehér István. Az MSZP helyi elnöke beszélt az ellenzék által delegált bizottsági tag visszahívásáról, a Hit Gyülekezete ugyeri óvoda átvételére vonatkozó kérelméről valamint a Ceglédi Hírmondó kiadására kiírt pályázatról is.

 

(Fotó: Szokolai Attila)

Fehér István a tegnap tartott sajtótájékoztatón elsőként arról beszélt, miért vonultak ki az ellenzéki képviselők az ülésről akkor, amikor éppen esküt tett a Gazdasági Bizottság új tagja. A testület többségi frakciója korábban visszahívta a bizottságból az ellenzék által delegált Varga Istvánt és helyére saját emberüket javasolta és választotta - fogalmazott Fehér István az előzményekről. Ezzel pedig a Fidesz felrúgta a bizottsági helyekre vonatkozó 2019-es megállapodást - mondta.

 

"Mi úgy érzékeljük, hogy Varga Istvánt azért hívták vissza, mert kritikával illette a kormányt, a Fidesz országos politikáját és a Fidesz politikusainak a tevékenységét. Mi úgy ítéljük meg, hogy az önkormányzatra nézve sértő kifejezéseket nem használt, tehát tulajdonképpen azt mondom, hogy elvették az ellenzéknek a helyét és a saját emberüket tették a helyére." Fehér István beszélt arról a döntésről is, mely szerint a többségi frakció szavazatával hozzájárult a testület ahhoz, hogy a Hit Gyülekezete fenntartásába vehesse az ugyeri óvodát. Elmondta, úgy véli, itt is politikai döntés született. "Azért hívom politikai döntésnek, mert nagyon jól tudjuk, hogy korábban a Hit Gyülekezete támogatásáról biztosította a Fideszt az országgyűlési választások során. Mondhatjuk úgy is, hogy meg kell hálálni a segítségüket vagy pedig a jövőre nézve is gondoltak arra, hogy a jövőben jó lesz ha jó barátságot kötnek és elkötelezik oda-vissza a Hit Gyülekezetével magukat és a támogatásukat jövőre is élvezni fogják."

 

 

Meggyőződése, hogy nem a lakosság kérésére történt ez a döntés és az a véleménye, hogy ha valaki szeretne óvodát, építsen magának, ne a városét vegye el. De beszélt a Ceglédi Hírmondó kiadói feladataira kiírt pályázatról is. Még novemberben a többségi frakció kezdeményezésére és szavazatával döntöttek arról, írjon ki pályázatot a testület - mondta Fehér István. "Sajnos az első megítélésünk az volt, hogy talán a Fidesz házi lapot szeretne magának kialakítani. Bár ilyen jelzés a pályázat kiírásában nem történt, viszont indoklás sem történt arra vonatkozóan, hogy ezt a lapot talán a kedvezőbb anyagi igények szerint, vagy pedig esetleg talán még létszám csökkentésre használnánk fel."

 

Bízik abban, hogy mégis maradhat a városnak egy semleges lapja, hiszen a Hírmondó minden háztartásba eljut és az önkormányzat minden fontosabb híre, közleménye olvasható benne. A sajtótájékoztatót egyébként újra a Szent Imre herceg úti irodában tartotta Fehér István, aki elmondta azt is: újra ez lesz a bázisuk. Készülnek a következő önkormányzati- és Európa Parlamenti választásokra is. Szeretnének meghatározó szerepet játszani a későbbiekben abban, hogy Cegléd városának egy demokratikusan megválasztott és jól működő Képviselő-testülete legyen - fogalmazott.

Értékelés: 0/0
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.310 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28935522 | Ebben a hónapban: 278721 | Ma: 871 | jelenleg: 2 | Statisztika