ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. december 10. hétfő, Judit napja van. - Holnap Árpád napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Mai mozi műsor

15:45 Huszárik Zoltán terem
Lengemesék 2. - Tél a Nádtengeren

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
A Grincs

Jegyfoglalás »

 
17:00 Huszárik Zoltán terem
Lucia látomásai

Jegyfoglalás »

 
17:45 Patkós Irma terem
Robin Hood

Jegyfoglalás »

 
19:00 Huszárik Zoltán terem
A ház, amit Jack épített

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Amikor lehunyod a szemed

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI

12345678910
oldal:1/69 bejegyzés:10/690

Művészházaspár kiállítása a kormányhivatalban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.12.03. 09:45
Művészházaspár kiállítása a kormányhivatalban
Pest megye méltán lehet büszke az itt élő tehetséges művészekre, alkotókra. A Pest megye kiválóságai kiállítás sorozat ezúttal a Budakeszi járásban található Tök településen élő művész házaspárt Géczy Olgát és férjét, Aurell Dávidot mutatja be. A Pest Megyei Kormányhivatal épületében november 29-én tartott megnyitón részt vett és beszédet mondott Tarnai Richárd a Pest megyei kormányhivatal kormánymegbízottja.

A világhírű karmesternő és festőművész több éven át élt az Egyesült Államokban. Már elmúlt ötven esztendős, amikor férje, a szintén kiváló festő Aurell David felfedezte képzőművészeti tehetségét és támogatta feleségét adottságainak fejlesztésében. Géczy Olga festményei ma már világszerte ismertek.

Tarnai Richárd a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja köszöntőjében a különböző művészeti ágak magas szintű képviselőjeként köszöntötte a művésznőt és hangsúlyozta, hogy egészen különleges alkalom az amikor a zene és képzőművészet talentuma egy emberben találkozik. A kormánymegbízott fontosnak nevezte, hogy mindannyian kamatoztassuk a talentumainkat, ebben is példa lehet számunkra Géczy Olga művésznő.

A művészházaspárt Prokopp Mária művészettörténész ihletett előadású beszédben mutatta be, kiemelve Géczy Olga alkotásaiban a hangok és színek harmónikus egységét.

A művésznő a galántai gyermekévek után Budapestre került. 1963-ban kitüntetéssel végezte el a Zeneakadémiát. Néhány évvel később, 1970-ben pedig megalapította a Bartók Béla Kamarazenekart, amellyel számos hangversenyt adott. A hetvenes évek derekán emigrációba kényszerült. Zenei pályája ezalatt az időszak alatt is egyre inkább kibontakozott. 1977-83 között a zürichi Akademisches Orshester karmestere volt, majd vendégszerepelt Winterthurban, a luzerni Operaházban és a Lipcsei Gewandhaus Orchester élén is. Több fesztivál mesterkurzus is kötődik nevéhez.

1984-ben az Egyesült Államokba költözött, ahol házasságot kötött Aurell David építészmérnökkel. Férje egy véletlen folytán fedezte fel, hogy felesége nem csak a zeneművészet de a festészet területén is kimagasló adottságokkal rendelkezik.

Géczy Olga legtöbb festménye főként természeti és szakrális ihletettségű, de számos portré is található köztük, mint például a Bartók Bélát, Kodály Zoltánt vagy Vásárhelyi Zoltánt megörökítő alkotás. A kiváló művész és férje néhány éve hazaköltöztek Magyarországra, és a Budakeszi járásban található Tök településen rendezték be otthonukat. A szintén festő Aurell David kertjük végében még egy Pajta Galériát is kialakított, ami időnként helyszínt ad a századelő szalon hangulatát idéző színvonalas, zenés, művészeti eseményeknek is.

A tárlaton két igen különleges festmény is helyt kapott. Mindkettőt vászonra nyomott kottára festette Géczy Olga. Egyiken első királyunk, Szent István portréja látható, másikon pedig a kotta Ady Endre: Fölszállott a páva című versének megzenésített dallamait idézi meg. A ráfestett kép pedig egy csodás pávafej. Ez utóbbin a megjelenített szimbólumvilág az egykoron a vármegyebörtönben sínylődő rabok számára a szabadságot jelképezte.

Géczy Olga nem csak kiváló művész, de nagyszerű mentor is, pártfogoltja egy 14 éves fiatal tehetséges zongorista Kiss-Leizer Anna. Az ifjú művésznő zongorajátéka kápráztatta el a kiállítás megnyitó meghívottjait.

Géczy Olga és Aurell David képei 2018. november 29-től január 17-ig tekinthetők meg a Pest Megyei Kormányhivatal épületében (Budapest, Városház u. 7) előzetes bejelentkezés alapján.

Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.12.01. 10:11
Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2018. december havi elérhetőségeiről.

Karrier Híd Program a Kormányhivatalban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.11.27. 14:09
A Karrier Híd Program keretében a kormányzati létszámcsökkentéssel érintett személyek részére egyéni versenyképességet támogató szolgáltatási csomagot alakítottak ki.

A csomag számos elemével támogatja a munkaerő-piaci elhelyezkedést. A programról és szolgáltatásokról bővebben az alábbi időpontban és helyszínen nyújtunk tájékoztatást:

Időpont: 2018. november 30. nap 10:00 óra

2018. november 30. nap 13:00 óra

Helyszín: Pest Megyei Kormányhivatal

1052 Budapest, Városház u. 7.

Felelős foglalkoztató a Pest Megyei Kormányhivatal »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.11.23. 14:07
Felelős foglalkoztató a Pest Megyei Kormányhivatal
Különdíjat nyert a Pest Megyei Kormányhivatal az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. országos pályázatán. A közhasznú társaság „A megújuló HR a hivatalokban” című pályamunkáját ismerte el a szervezetnek. Az elismerést Tarnai Richárd kormánymegbízott vette át.

Az év felelős foglalkoztatója díjátadó és konferencián Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár mondott köszöntőt.

Az OFA Nonprofit Kft. pályázatán négy kategóriában 59 vállalkozás pályázott. Mellettük szerepeltek a közszféra képviselői. A független szakmai zsűri különdíjakat is odaítélt.

Mint a Pest Megyei Kormányhivatal méltatásában elhangzott, a szervezet felismerte, hogy a bizalmi elven alapuló munkakapcsolat kialakítása mennyire fontos. Ezért az egyes szervezeti egységekhez külön HR-ügyintézőt rendelt, ezzel is erősítve a munkavállalókkal kialakított személyes kapcsolatot. A szervezetnél már a beléptetésnél elkezdődik a törődő bevonás. A HR-csapat feladata, hogy segítse az új munkavállalók bevonását a helyi folyamatokba, ismertesse a szabályokat és szokásokat, megértesse a célokat és a főbb szervezeti folyamatokat is.

Összeült a Pest Megyei Államigazgatási Kollégium »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.11.23. 09:59
Összeült a Pest Megyei Államigazgatási Kollégium
A testület évi rendes ülését november 21-én tartotta meg. A Pest Megyei Kormányhivatal Dísztermében rendezett eseményen részt vett Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Jávor Ágnes, a Gödöllői Járási Hivatal hivatalvezetője, Joó Gábor, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának főosztályvezetője, valamint Neparáczki Nándor, a Pest Megyei Kormányhivatal Jogi és Koordinációs Főosztályának jogtanácsosa. Az ülést Radich Orsolya, a PMKH Főigazgatója vezette.

A Pest Megyei Államigazgatási Kollégium ülésén Tarnai Richárd kormánymegbízott értékelte a Pest Megyei Kormányhivatal 2018. évi tevékenységét, majd Jávor Ágnes járási hivatalvezető tartott színes beszámolót az elmúlt év eseményeiről és feladatairól.

Péterfalvi Attila, a NAIH elnökének az új adatvédelem, az európai általános adatvédelmi rendelet alkalmazásáról szóló előadását hallgathatták meg a résztvevők. Neparáczky Nándor jogtanácsos a közigazgatási perrendtartásról szóló 2017. évi I. törvény alkalmazásának tapasztalatairól beszélt, Joó Gábor, a NAV főosztályvezetője pedig beszámolt a közigazgatási végrehajtási eljárások tapasztalatairól és a kormányhivatallal való együttműködésről.

Szociális munkásokat díjaztak a Kormányhivatalban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.11.21. 11:49
Szociális munkásokat díjaztak a Kormányhivatalban
A Szociális Munka Napját, vagyis a személyes gondoskodást nyújtó szociális munkát végzőket ünnepelték a Pest Megyei Kormányhivatal Kossuth termében november 14-én. Az ünnepségen részt vett Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és Pitzné Heinczinger Mónika, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest Megyei Kirendeltségének igazgatója.

 

Pitzné Heinczinger Mónika igazgató köszöntő beszédében kiemelte, hogy ma, amikor egyre kevesebb idő jut az egymásra való odafigyelésre, igazán meg kell becsülni azokat, akik alázattal nyújtanak segítő kezet embertársaiknak és igazi segítőként kísérik el őket egész életükben. Hozzátette, hogy a szociális ellátás akkor a leghatékonyabb, ha összetartó közösség az alapja.

Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja megnyitójában a testről és lélekről is gondoskodóknak nevezte a szociális munkásokat. Felidézte Kalkuttai Szent Teréz anya alakját és a vele kapcsolatos egyik történetből vett hasonlattal úgy fogalmazott, hogy a szociális munkát végzőknek is kell hogy legyen napjuk, idejük a feltöltődésre azért, hogy legyen fizikai, lelki és szellemi erejük a rájuk bízottakat ellátni.

Fülöp Attila államtitkár beszédében rámutatott, hogy vannak olyan helyzetek, amikor a nehézség és a probléma még több inspirációt tud kihozni az emberből. Bátorság, nyitottság és nagylelkűség kell ehhez a munkához, hogy valaki segítő szándékkal oda merjen lépni egy idegenhez és aztán minden nap ugyanolyan erővel és szeretettel tudja folytatni a gondoskodást. Felidézte a Pannóniában született Szent Márton püspök alakját, aki megosztotta katonai köpenyét a koldussal. Ezerhétszáz évvel az ő tette után a szociális munkások is ezt a példát követik, fogalmazott az államtitkár.

Az ünnepséget Bordács Arnold és Váradi Gusztáv énekesek, Sófalvi Éva versmondó, valamint a Pilisi Gyermekotthon, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola tanulóinak musical előadása színesítette. A gyermekek színvonalas produkciója után a díjazottak és az érdeklődők Csepregi Éva énekesnő előadását is meghallgathatták.

Az ajándékokat a főigazgatói dicséretben részesülőknek Fülöp Attila államtitkár, Tarnai Richárd kormánymegbízott és Pitzné Heinczinger Mónika igazgató adta át.

Tisztelt Ügyfeleink! »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.11.16. 13:41
Tájékoztatjuk Önöket, hogy áramszünet miatt a Pest Megyei Kormányhivatal 1052 Budapest, Városház utca 7. szám alatti épületében 2018. november 19. (hétfő) napján, 11:00-15:00 óra között a személyes ügyfélfogadás korlátozottan, a telefonos ügyfélfogadás az alábbi számokon történik:

Javasoljuk, hogy megkereséseiket az [[[bRtQ5WcQYwdWd5ZmVsc3pvbGdhbGF0QHBlc3QuZ292Lmh1]]] e-mail címre szíveskedjenek ez időszakban megküldeni.

Szíves megértésüket köszönjük!

Összeült a Megyei Védelmi Bizottság »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.11.10. 13:59
Összeült a Megyei Védelmi Bizottság
Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, bizottsági elnök vezetésével tartotta meg gödi kihelyezett találkozóját a testület.

 

Az ülésen több szakmai szervezet is részt vett, így a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mellett a Közép-Duna-völgyi, ill. a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei, valamint a honvédelem bizottsági munkában részt vevő tisztjei számoltak be az elmúlt időszakban végzett tevékenységükről.

Beszámoló hangzott el többek között a téli időjárási körülményekre történő felkészülésről, veszélyes anyagokkal kapcsolatos és egyéb katasztrófavédelmi intézkedésekről, az ár- és belvízvédelmi helyzetről és a honvédelmet érintő aktualitásokról is.

 

Tápióság önkormányzatát is díjazták »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.11.09. 14:30
Tápióság önkormányzatát is díjazták
A "Start Plusz 2018" közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységeket ismerték el a Belügyminisztériumban. A 73 munkaadó között volt az egyetlen Pest megyei településként díjazott, Nagykátai Járáshoz tartozó község is.

 

A programon Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár arról beszélt, hogy a 2010-es magas munkanélküliség után a foglalkoztatás szintje jelentősen emelkedett, hiszen mintegy 4 420 000 ember dolgozik Magyarországon. Ennek arányában csökkent a közmunkások száma, ma már havi átlagban csupán 122 ezren dolgoznak ebben a foglalkoztatási formában országszerte.

A gazdasági fejlődés hatására fordulat történt a munkaerőpiacon, egyre nagyobb a versenyfutás a munkaerőért és már munkaerőhiánnyal kezd küzdeni a közfoglalkoztatás is. Ez azonban – részben szociális, részben közösségépítő tevékenységként – nem kophat ki a magyar foglalkoztatási rendszerből, ugyanis mindig lesznek olyanok, akik a közösség segítségére szorulnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A rendezvényen Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott személyesen gratulált Tápióság község polgármesterének, Halasi Anitának az elismeréshez.

(MTI/BM/Pest Megyei Kormányhivatal)

Kormányablak-busz Inárcson, Biatorbágyon és Nyársapátiban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.10.25. 15:02
A kormány a Magyar falu programmal a közigazgatással kapcsolatos szolgáltatások magas színvonalát is szeretné biztosítani a vidéken élőknek. Október 26-án, 9-14 óra között az inárcsi polgármesteri hivatal udvarán, október 29-én, 8-18 óra között a biatorbágyi polgármesteri hivatal mellett, október 30-án, 8-14 óra között pedig a nyársapáti polgármesteri hivatal előtti parkolóban áll a kormányablak-busz az ügyintézésre várók rendelkezésére.

 

A kormányablak-buszokból tíz teljesít szolgálatot az országban. A járművek a 305 kormányablak részét képezik, amelyekben személyi okmányokkal, gépjármű-ügyintézéssel, valamint egyéb feladatokkal, például egyéni vállalkozói és ügyfélkapu regisztrációval kapcsolatos ügyek is intézhetők. A mobil szolgáltatással szeretnék biztosítani, hogy a kisebb településeken élők se legyenek hátrányban a nagyobb vagy a fővárosban élőkkel szemben. Pest megyében huszonnégy állandó kormányablak működik, az elkövetkező napokban pedig még három településen lehet majd a mobil szolgáltatást igénybe venni.

Személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézés

személyazonosító igazolvány (eSZIG) ügyintézés;

útlevél ügyintézés;

vezető i engedélyekkel kapcsolatos ügyintézés;

elveszett, eltulajdonított személyi okmányok pótlása, megrongálódott személyi okmányok cseréje;

parkolási igazolvány ügyintézés (kérelmek átvétele);

lakcímbejelentéssel kapcsolatos ügyintézés;

NEK adatlap (regisztráció);

Gépjármű -ügyintézés

járművek forgalomba helyezése (kizárólag személygépkocsi, tehergépkocsi és motorkerékpárra kiadható rendszámok esetén);

járművek forgalomból történő kivonása;

jármű üzembentartói és tulajdonjogának változásával kapcsolatos ügyintézés;

közúti közlekedési nyilvántartás adattartalmát képező adatok változtatása;

elveszett, eltulajdonított rendszámtábla (kizárólag személygépkocsi, tehergépkocsi és motorkerékpárra kiadható rendszámok), forgalmi engedély, törzskönyv pótlása;

megrongálódott, forgalmi engedély, törzskönyv cseréje;

származás ellenőrzés iránti kérelmek átvétele.

Egyéb feladatok

adatszolgáltatás a személyi adat- és lakcímnyilvántartásból, a járműnyilvántartásból, a vezetői engedéllyel kapcsolatban, illetve az előéleti pontrendszer nyilvántartásból (kérelmek átvétele, illetve az adatszolgáltatás teljesítése postai úton 8 napon belül);

adatletiltási kérelmek átvétele;

egyéni vállalkozói ügyek intézése;

ügyfélkapu regisztráció;

Rendelkezési Nyilvántartás szolgáltatásainak igénybevétele;

Telefonos Azonosítás szolgáltatás ügyfél-regisztráció;

Időszaki Értesítés szolgáltatás igénylése.

KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.066 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 8958967 | Ebben a hónapban: 59193 | Ma: 2053 | jelenleg: 3 | Statisztika