ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. április 20. péntek, Konrád, Tivadar napja van. - Holnap Konrád napja lesz. Az időjárás most: 22 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Mai mozi műsor

15:30 Huszárik Zoltán terem
Vándorszínészek

Jegyfoglalás »

 
15:45 Patkós Irma terem
Jönnek a kacsák

Jegyfoglalás »

 
17:45 Patkós Irma terem
Hurrikán meló

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Senki sem tökéletes

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Fantomszál

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Rampage - Tombolás

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI

12345678910
oldal:1/64 bejegyzés:10/635

Visegrádi Csoport delegáció a kormányhivatalban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.04.20. 11:17
Visegrádi Csoport delegáció a kormányhivatalban
V4 Jó Kormányzás Fórum címmel rendezett április 19-én és 20-án konferenciát a Visegrádi Csoport (V4). A nemzetközi delegáció a rendezvény keretében április 19-én a Pest Megyei Kormányhivatalban tett hivatalos látogatást, a vendégeket Tarnai Richárd kormánymegbízott fogadta.

Magyarország ötödik alkalommal tölti be a Visegrádi Csoport (V4) elnöki tisztségét, ennek keretében V4 Jó Kormányzás Fórum címmel szervezett a Miniszterelnökség kétnapos szakmai megbeszélés sorozatot. A konferencia célja, hogy lehetőséget biztosítson a közigazgatás modernizációjával kapcsolatos jó gyakorlatok megosztására, az átfogó tapasztalatcserére a V4 tagállamai, valamint Ausztria, Horvátország és Románia körében.

A delegáció egy része a rendezvény sorozat keretében Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, valamint Zöld-Nagy Viktória helyettes államtitkár vezetésével a Pest Megyei Kormányhivatalba is látogatást tett.

A hivatalos megbeszélésen Kovács Zoltán a közigazgatási struktúrát vázolta, majd Tarnai Richárd a kormányhivatali és járási közigazgatást mutatta be előadásában. Pest megye kormánymegbízottja kiemelte, a változások egyik legfontosabb eredménye, hogy 2010-től a hazai közigazgatás az ügyfeleket helyezte a középpontba.

Az interaktív szakmai megbeszélés végén a delegáció tagjai Ondřej Mátl a Cseh Köztársaság Belügyminisztériuma Jogalkotásért és Államigazgatásért Felelős Miniszterhelyettes Hivatalának igazgatója, Krzysztof Kozłowski Lengyelország Közigazgatási és Belügyminisztériumának államtitkára, valamint Virgil-Alin Chirilă Románia Regionális Fejlesztésért és Közigazgatásért Felelős Minisztériumának államtitkára megnézték a teljes kormányablak-szolgáltatást nyújtó, mobil ügyfélszolgálati buszt.

Ülésezett az MKK »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.04.20. 10:03
Ülésezett az MKK
Szakmai konferenciát tartott április 19-én a Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar (MKK). A Pest Megyei Kormányhivatalban rendezett esemény résztvevőit Tarnai Richárd kormánymegbízott, valamint Palich Etelka MKK elnök köszöntötte.

Beszédében Tarnai Richárd hangsúlyozta, a 2011-ben létrehozott kormányhivatali struktúra jól működik, ezt az is bizonyítja, hogy ma már más országokból fordulnak hozzánk módszertani útmutatásért. A kormánymegbízott hozzátette, a közigazgatás eredményes átalakításához erős kormányzati felhatalmazásra és bátorságra volt szükség.

A konferencián A közszolgálati hivatásetika szerepe és az MKK hivatásetikai küldetése címmel tartott előadást dr. Jávor András, az MKK tiszteletbeli elnöke.

Dr. Dargay Eszter az integritásszemlélet közszolgálati aspektusairól beszélt előadásában, majd dr. Szigethy Orsolya az MKK hivatásetikai kódexét mutatta be a hallgatóságnak. Végül a nemzeti védelmi szolgálat szerepéről tartott előadást Dr. Nagy Balázs Ágoston.

A konferencia második részében szekcióüléseken vitatták meg a résztvevők a hivatásetikai kódexet, majd plenáris ülés keretében a vélemények összegzésével zárult a szakmai nap.

Elindult a NAV mentorprogramja »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.04.19. 13:48
Elindult a NAV mentorprogramja
A tapasztalatok szerint gyakorta jelent gondot, hogy a kezdő gazdasági szereplők nem tudják, pontosan mit vár el tőlük a jogrendszer. Ebben segít az adóhivatal új szolgáltatása, az ügyfélcentrikus mentorprogram.

Havonta átlagosan mintegy tízezer vállalkozás kezdi meg a tevékenységét. A NAV mindegyikükkel felveszi a kapcsolatot a megalakulásuktól számított 30 napon belül, és az érintetteknek akár személyre szabott segítséget is nyújt.

A részvétel ingyenes a féléves mentorprogramban, és igen egyszerű, csak regisztrálni kell. A NAV új szolgáltatását az összes gazdálkodó igénybe veheti. A regisztrációt követően mentoráltak lehetnek a kezdő egyéni vállalkozók, a cégbejegyzésre kötelezett szervezetek, a bíróság által nyilvántartott civil szervezetek, az ügyvédi irodák, valamint az ügyvivő irodák.

Azon túl, hogy az adóhivatal rendszeresen kiscsoportos, interaktív fórumokat tart, a NAV kijelölt szakemberei, a mentorok fél éven keresztül folyamatosan segítik a kezdő vállalkozásokat, akik például a folyószámlával kapcsolatos kérdéseikre is választ kaphatnak. A folyamatban lévő ügyekben is támogatást nyújthat a mentor, de még a hiánypótlás szakszerű végrehajtásában is segédkezhet, vagy akár vámügyekben is konkrét tájékoztatás adhat. A hivatal ingyenes szolgáltatását érdemes szerinte kihasználni, hiszen a mentor a NAV nyilvántartásában szereplő információk alapján például a bevalláskitöltésben vagy -javításban is segíthet.

A jövőben folytatódnak a „kiscsoportos” fórumok, melyeken a kezdő vállalkozások első kézből értesülhetnek a szabályokról és a NAV gyakorlatáról. A rendezvényeken a telefonos ügyintézéshez egyedi PIN-kód is igényelhető.

Pest megyében a következő időpontokban lesznek konzultációk:

HelyszínTémaIdőpont1134 Budapest, Dózsa György út 128-132.B épület földszint KonferenciateremAmit az adózásról tudni érdemes2018.04.24 10:301134 Budapest, Dózsa György út 128-132.B épület földszint KonferenciateremHogy adózzak?2018.04.24 13:00

(NAV)

Közös örökség - közös felelősség »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.04.18. 14:38
Közös örökség - közös felelősség
Közös örökség - közös felelősség címmel tartottak konferenciát április 18-án, a műemléki világnapon, a szentendrei Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban. A konferencián felszólalt Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára, Gyürk Dorottya szentendrei kulturális alpolgármester, Virág Zsolt, a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram miniszteri biztosa, Gyutai Csaba, a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Varga Mariann, a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ igazgatója, Visy Zsolt, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottságának alelnöke és Tarnai Richard, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

Latorcai Csaba elmondta, hogy a műemlékvédelem rendszere komoly átalakuláson ment át az utóbbi években: az állam integrált műemlékvédelemben gondolkodik, hogy minden eszközzel segíteni tudja a műemlékek megújulását.

Elmondása szerint a hatósági eljárásokat lényegesen egyszerűsítették, ennek kapcsán a bürokráciát csökkentették és közelebb hozták a műemlékvédelmi szerveket az emberekhez, így a műemlékekkel kapcsolatos hatósági ügyeket gyakorlatilag minden megyében helyben lehet intézni.

A kormány anyagilag is segíti a műemlékek tulajdonosait, valamint mindazokat, akik partnerek a műemlékek megőrzésében, megismertetésében, hiszen a műemlékeink azon túl, hogy épített örökségünk szerves részei, a nemzeti identitásnak is fontos hordozói - hangsúlyozta.

Latorcai Csaba kiemelte, hogy a kormány által biztosított aktív támogatásokat passzív támogatások, azaz adókedvezmények egészítik ki; bevezették ugyanis, hogy a gazdasági társaságok a műemléki felújítások esetén a beruházás műemléki többletköltségét a társasági adóalapban érvényesíthetik - emlékeztetett.

Az állami támogatási formák közül a helyettes államtitkár kiemelte a népi építészeti programot, amelyet idén már második alkalommal hirdettek meg 1,5 milliárd forintos keretösszeggel. 2017-ben 300 millió forintból több mint 40 népi építészeti örökségi elem, az egyszer volt vidéki életforma eleven emlékei újulhattak meg, idén pedig több mint 400 pályázat érkezett a múlt heti határidőig - számolt be.

Mint hozzátette, a kormány keresi annak a lehetőségét, hogy azokat is segítse, akik nem népi, hanem egyéb építészeti műemlék tulajdonosai.

Latorcai Csaba a kormányzat által indított műemléki programok közül kettőt emelt ki. A Rómer Flóris terv a határon túli, magyar vonatkozású épített örökség megóvását, megújítását célozza. Mikor ezekből a támogatásokból egy-egy templom vagy kúria megújulhat, akkor az nagyban hozzá tud helyi magyar közösség identitásának megőrzéséhez, megerősítéséhez - jegyezte meg.

A helyettes államtitkár rámutatott: ez a program azonnali segítségnyújtásra is lehetőséget biztosít vis maior helyzet, természeti csapás esetén. Tavaly például az erdélyi igazfalvi templom toronysisakját döntötte le a szél, a felújítás a Rómer Flóris tervnek köszönhetően indulhatott meg.

Hasonlóan sikeres az ország határain belül zajló nemzeti kastély- és várprogram, amely több tízmilliárd forintból a legmeghatározóbb magyar kastélyok, várak felújítását tűzte ki célul - mondta el.

Latorcai Csaba jelezte: a leglátványosabb beruházások most fognak elindulni; a számos rekonstrukció közül kiemelte a tatai Esterházy-kastély, a dégi Festetics-kastély, a szabadkígyósi Wenckheim-kastély vagy a nádasdladányi Nádasdy-kastély felújítását.

Az integrált műemlékvédelem ezeknél a nagy programoknál úgy nyilvánul meg, hogy egyaránt figyelemmel vannak a turisztikai vonzerő növelésére, az örökségvédelem szakmai szempontjaira, valamint a fenntarthatóság érdekében a megfelelő funkció biztosítására. Mindezeket a felújításokat ráadásul úgy kell megvalósítani, hogy ezek a műemlékek a 21. században is elősegítsék a nemzeti identitás megerősödését - hangsúlyozta.

Latorcai Csaba elmondása szerint januárban a kormány Németországgal, Ausztriával és Szlovákiával együttműködve benyújtotta a dunai limes világörökségi pályázatát.

"Minden esélyünk megvan arra, hogy az UNESCO Világörökségi Bizottsága 2019 júniusában pozitív döntést hoz, és ezáltal Magyarország egy újabb világörökségi helyszínnel gyarapodhat" - fogalmazott, hozzáfűzve: ez a helyszín csak hazánkban majdnem 100 elemből tevődik össze, ezek fejlesztésére külön forrás áll rendelkezésre.

Az elmúlt időszakban a kormány az uniós forrásokból mintegy 10 milliárd forintot fordított a már meglévő világörökségi területek megújítására, ennek keretében komoly fejlesztések indulhatnak meg majd az összes magyarországi világörökségi helyszínen, és a remények szerint az eddigi, nem csekély idegenforgalom is A helyettes államtitkár egy friss kezdeményezésről is szót ejtett: a Miniszterelnökség a kulturális örökség európai éve alkalmából pályázatot hirdet Ne menj el mellette! címmel. A kezdeményezés célja, hogy a fiatalok május 7. és 13. között tárják fel lakóhelyükön egy-egy épület történetét és fogalmazzák meg, hogy az az épület számukra miért fontos.

(MTI/Pest Megyei Kormányhivatal)

Veszélyes gyerekjátékok forgalmazását tiltották meg »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.04.10. 15:18
Veszélyes gyerekjátékok forgalmazását tiltották meg
Gyerekhinta, játékbaba, gyerekszandál és számos különböző játék esetében kellett szankciót alkalmazni a hatóságnak múlt havi ellenőrzéseiket követően. Megtiltották a veszélyes termékek további forgalmazását, és bírsággal sújtották a gazdasági szereplőket.

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztálya az év további részében is kiemelt figyelmet fordít a Központi Piacfelügyeleti Információs Rendszerben (KPIR), valamint a Közösségi Gyors Tájékoztatási Rendszerben (RAPEX) szerepelő veszélyes, letiltott termékek (elsősorban gyermekjátékok, gyermekruházat, gyermekcipők, villamossági termékek) ellenőrzésére.

Ennek eredményeként a hatóság az elmúlt egy hónapban lefolytatott ellenőrzései során az alábbi veszélyes termékek forgalmazását tapasztalta:

Dorex márkajelzésű, Art. 5036 azonosító jelölésű laphinta;CSCK.S márkajelzésű, X-738 modelszámú lányka szandál;Fashion girl megnevezésű, NO.0102 azonosítójú játékbaba;Mermaid márkanevű, NO.916 modelszámú, 5B041-C-C-C0432-002 cikkszámú játékbaba;Laraine megnevezésű, NO.9933 modelszámú játékbaba;Xie Tai márkájú, NO.6617A típusú játék babakocsi;Keyzi márkájú, Agata típusú egyrészes lányka fürdőruha;Metalcar.hu feliratú, 1054 típusú, 5997421710548 vonalkódú műanyag hinta;Keyzi márkájú, Sylvia típusú, 5907441610100 vonalkódú egyrészes lányka fürdőruha;BOST márkanevű, LD-078C azonosító jelölésű akkumulátoros fejlámpa, akkumulátor töltővel;Lovely Pretty Angels márkajelzésű, NO.LY-1911 azonosító jelölésű játék baba;GD Guang Da márkajelzésű, Dance of Youth megnevezésű, 514 modelszámú játékbabaTUTU LOVE márkájú, Doll Stroller felirattal ellátott, 886A típusú játék babakocsi

A termékek forgalmazása kínai üzletekben és kisebb játékboltokban történt. A hatóság a termékek további forgalmazását megtiltotta, kivonta és visszahívta a forgalomból, valamint fogyasztóvédelmi bírsággal is sújtotta a gazdasági szereplőket. A kormányhivatal hatósága a jogsértést elkövető vállalkozásoknál utóellenőrzéseket is végez a további jogsértések megakadályozása érdekében.

A veszélyes termékekről az alábbi linkekre kattintva tájékozódhat:

https://ec.europa.eu

http://fogyasztovedelem.kormany.hu/veszelyes-termekek

http://www.piacfelugyelet.hu

Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.03.29. 08:00
Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2018. április havi elérhetőségeiről.

 

A kinagyított mellékletet a Kapcsolódó Anyagok alól töltheti le a jobb oldalon.

Pályázati felhívás álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatásra »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.03.27. 11:52
Pályázat kódjele: PMKH/2033/2018 A Pest Megyei Kormányhivatal a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 17. §-a (továbbiakban: Flt.) és a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról, valamint a Munkaerő-piaci Alapból foglalkoztatási válsághelyzetek kezelésére nyújtható támogatásról szóló 6/1996. (VII. 16.) MüM rendelet 10. §-a szabályozása alapján pályázatot hirdet álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatásra.

Pályázat kódjele: PMKH/2033/2018A Pest Megyei Kormányhivatal a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 17. §-a (továbbiakban: Flt.) és a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról, valamint a Munkaerő-piaci Alapból foglalkoztatási válsághelyzetek kezelésére nyújtható támogatásról szóló 6/1996. (VII. 16.) MüM rendelet 10. §-a szabályozása alapján pályázatot hirdet álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatásra.

A pályázat kiírásának teljes szövege, valamint mellékletei elérhetők jobb oldalon, a "KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK"-nál.

Kormányablak nyílt Diósdon »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.03.27. 09:56
Kormányablak nyílt Diósdon
Teljesen modernizált belső térrel, 4 ügyfeleket fogadó munkaállomással és közel 100 négyzetméteres, teljesen akadálymentesített ügyféltérrel nyitotta meg kapuit március 26-án a Szent István tér 1. szám alatti diósdi kormányablak. A kormányablakot Zöld-Nagy Viktória, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, valamint Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja adata át.

Aradszki András ünnepi beszédében kiemelte, a beruházás legfontosabb célja az volt, hogy az itt élőknek személyesen is elérhetővé tegyék a kormányablak szolgáltatásait. Elmondta, már 2012-ben elindult a folyamat, melynek során mindvégig az ügy mellet állt – fogalmazott az államtitkár.

Az ország 277. kormányablakát adták át Diósdon – jelentette ki Zöld-Nagy Viktória. A helyettes államtitkár elmondta, 2011-ben 29 ügykörrel indultak el a kormányablakok szolgáltatásai, ma pedig már több mint 1500 ügykörben tudnak ügyet intézni az állampolgárok. Kiemelte, országosan az évente közel 14 millió elintézett ügy azt jelenti, hogy bizalommal fordulnak az emberek a kormányablakokhoz.

Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott a kormányablak-struktúrát olyan legóhoz hasonlította, amelyből szükség szerint lehet elvenni és hozzátenni. Az emberek mindenkori igényeihez igazítják folyamatosan a rendszert – fogalmazott a kormánymegbízott. Beszédében kiemelte, a feje tetejéről a kormány az elmúlt 8 évben a talpára állította a közigazgatást, végül hozzátette, a jó dolgokat nem szabad pusztán az öncélú változtatás miatt felrúgni.

Az ünnepség keretében a megnyitást jelképező nemzetiszínű szalagot Zöld-Nagy Viktória helyettes államtitkár, Aradszki András országgyűlési képviselő, valamint Tarnai Richárd Pest megye kormánymegbízottja vágta át.

Az új, egységes arculatú kormányablakot a polgármesteri hivatal épületében alakították ki, ahol a járási hivatal ügyintézői több ezer ügytípusban tudnak segítséget nyújtani az állampolgároknak a hagyományos okmányirodai ügyintézések mellett.

A beruházás során korszerű ügyfélteret és háttérirodát hoztak létre. Az összesen 96 négyzetméteres teljes területű épületrészben 4 ügyfélfogadó és 3 háttér munkaállomást alakítottak ki, valamint 1 fotófülke is az ügyfelek gördülékeny kiszolgálását segíti a jövőben. Az épületrészben megújult a gyengeáramú hálózat, valamint kulturált vizesblokkokat is kialakítottak.

Minden katona erősíti Magyarország biztonságát »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.03.27. 09:14
Minden katona erősíti Magyarország biztonságát
A Magyar Honvédség Altiszti Akadémián, Szentendrén csaknem 700 új önkéntes területvédelmi tartalékos katona tette le esküjét március 24-én mások mellett Simicskó István honvédelmi miniszter, Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar Főnöke, Németh Szilárd, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke és Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott előtt.

A Magyar Honvédség Altiszti Akadémián csaknem 700 új önkéntes területvédelmi tartalékos katona tette le esküjét szombaton mások mellett Simicskó István honvédelmi miniszter; Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar Főnöke és Németh Szilárd, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága fideszes elnöke előtt.

Simicskó István ünnepi beszédében közölte: napjaikban "európai civilizációnk, nyugati világunk számos szereplője" akarja "temetni" a nemzeteket, nemzetállamokat, "félelmet, káoszt, anarchiát" hozva nyugati világunkba, hogy egy globális, univerzális összekevert nemzetiséget alakítsanak ki.

Mint fogalmazott: az "Európai Unió lelki, spirituális válságban van", és kereszténység értéke, a hit megtagadása zajlik. Márpedig a miniszter szerint a kereszténység talajvesztése komolyan veszélyezteti a nyugati civilizációt.

A honvédelmi miniszter leszögezte: Magyarország kiáll az európai keresztény értékek védelme mellett. Látják a bajokat, veszélyeket, és ezektől megvédték és meg is fogják védeni Magyarországot. Példaként említette a déli határok védelmét, és megjegyezte: Magyarország a határok megvédésével nemcsak a magyar embereket, hanem az európai polgártársakat, az európai keresztény értékeket is védelmezi.

Simicskó István szerint a magyar történelemből megtanultuk, addig van magyar nemzet, állam, hazája a magyar embereknek, amíg Magyarország erős, meg tudja védeni határait. Hozzátette: ahhoz, hogy az ország védelmét még hatékonyabbá tudják tenni, ütőképes, professzionális és modern haditechnikával felszerelt katonákból álló Magyar Honvédségre van szükség.

Ennek érdekében fogalmazták meg a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programot is, amelynek megvalósítása is megkezdődött - fejtette ki a miniszter, megjegyezve: ennek kiemelt része, hogy megbecsülik mindazokat a hivatásos, szerződéses és tartalékos katonákat, akik a Magyar Honvédségben szolgálják az ország védelmét.

A honvédelmi miniszter köszönetet mondott a tartalékos katonáknak, hogy felismerték korunk bajait, veszélyeit, és részt is kívánnak venni ezek elhárításában, a magyar családok, a magyar emberek biztonságának garantálásában. Mint kiemelte: a biztonságért minden korban és minden időben, nap mint nap tenni kell.

A haza védelme állandó feladat, ahogy Kossuth Lajos is megfogalmazta: mindennapi szolgálat - hangsúlyozta.

Simicskó István az ünnepi eskütétel utáni sajtótájékoztatóján azt hangoztatta: addig van jövője Magyarországnak, amíg vannak tartalékos katonái, amíg van Magyar Honvédség, amely képesek megvédeni minden bajtól a magyar embereket.

A miniszter nagy lépésnek nevezte a csaknem 700 új területvédelmi tartalékos katona eskütételét, és megjegyezte: tavaly nyár óta 1600 új tartalékos katonával kötöttek szerződést. Jelenleg összesen mintegy 6600 tartalékos katonája van a honvédségnek. A cél, hogy egy 30 ezer katonából álló aktív állomány mögött egy 20 ezres tartalékos állomány legyen - fejtette ki a miniszter.

Fontos, hogy mindig legyenek emberek, akik vállalják a Magyar Honvédség szolgálatát, és Magyarország biztonságáért tesznek - emelte ki a miniszter, aki megjegyezte: a rendszeren belül van átjárás, a tartalékos katonák előtt a hivatásos és a szerződéses katonai pálya is nyitott.

Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke azt mondta: valós, megfogható erőt jelentő Magyar Honvédségre van szükség, és fontos, hogy mögötte olyan létszámú és felkészültségű önkéntes tartalékos erő legyen, amely bármikor az ország lakosságának rendelkezésére áll.

Az eskütételi ceremónia előtt - szintén a szentendre altiszti akadémián - a honvédelmi miniszter 45 ösztöndíjas tartalékos katona ünnepélyes szerződéskötésén is részt vett. A tartalékosok között egyetemi hallgatók is vannak. Ők valamennyien nappali tagozatú felsőoktatási tanulmányaik mellett vállalták az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálatot.

(MTI/Pest Megyei Kormányhivatal)

Az életnek értéket csak a szolgálat adhat »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.03.23. 12:42
Az életnek értéket csak a szolgálat adhat
A hűvösebb idő miatt idén a Pest Megyei Kormányhivatal Nyáry Pál termében került sor március 22-én az ötödik alkalommal megrendezett Esélyegyenlőségi Napra. A Pest Megyei Kormányhivatal munkatársai ezúttal a művészeti produkciókat, koncertet és táncot, valamint segítő kutyák képzéséről szóló előadást láthattak és hallhattak a fogyatékkal élőktől. Az eseményen részt vett Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott is.

Az egybegyűlt munkatársakat és a résztvevőket először Szentendrei Tibor esélyegyenlőségi referens köszöntötte, majd Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott mondott rövid megnyitó beszédet.

A rendezvény keretében először a Szarkaláb együttes zenélt, majd a kerekesszékes Rolling Country táncegyüttes ötletes és modern koreográfiáit csodálhatták a jelenlévők.

Az esemény végén a Neo Segítőkutya Egyesület munkájával ismerkedhettek az érdeklődők az esélyegyenlőség napján a Pest Megyei Kormányhivatalban.

(Pest Megyei Kormanyhivatal)

KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.032 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 6815798 | Ebben a hónapban: 172228 | Ma: 3390 | jelenleg: 6 | Statisztika