ENGLISH DEUTSCH
Ma 2017. november 20. hétfő, Jolán napja van. - Holnap Olivér napja lesz. Az időjárás most: 2 °Cgyengén felhősgyengén felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Mai mozi műsor

15:15 Patkós Irma terem
Űrvihar

Jegyfoglalás »

 
15:30 Huszárik Zoltán terem
Madame

Jegyfoglalás »

 
17:15 Patkós Irma terem
Thor: Ragnarök

Jegyfoglalás »

 
17:30 Huszárik Zoltán terem
Lumiére!

Jegyfoglalás »

 
19:15 Huszárik Zoltán terem
Szárnyas fejvadász 2049

Jegyfoglalás »

 
19:45 Patkós Irma terem
Az Igazság Ligája

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI

12345678910
oldal:1/59 bejegyzés:10/586

Bemutatkoztak a váci és a vecsési járás képzőművészei »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.11.14. 13:26
Bemutatkoztak a váci és a vecsési járás képzőművészei
Immár negyedik alkalommal került sor a Pest megyei járások képzőművészeinek alkotásait bemutató tárlatra a pesti Vármegyeházán. Ezúttal a váci és a vecsési járás alkotóinak műveit nézhetik meg egy hónapon keresztül a látogatók. Az eseményt november 9-én Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja nyitotta meg.

Olajfestmények, akvarellek, portrék és tájképek, de még makettek is láthatóak azon a kortárs képzőművészeti kiállításon, amely a Pest Megyei Kormányhivatal egy évig tartó rendezvénysorozatának újabb állomása. A váci és a vecsési művészek mellett családtagok, barátok és a művészetszerető kormányhivatali dolgozók töltötték meg a kormányhivatal egyik legnagyobb tárgyalóját a megnyitó napján.

Tarnai Richárd kormánymegbízott a megnyitó beszédében kiemelte, hogy a művészek egy különleges világba kalauzolnak minket és néhány pillanatra kiszakítanak a hétköznapok kormányhivatali munkából. Műveik nagyszerű esztétikai élményt nyújtanak és megengedik nekünk, hogy egy kicsit más, a miénktől eltérő szemszögből is láthassuk a világot.

A megnyitó keretében Balogh Dávid fiatal művészettörténész mutatta be a kiállítás anyagát majd Fehér Edina Vecsési Járási Hivatal vezetője, valamint Maruszki Gábor a Váci Járási Hivatal vezetője köszöntötte a megjelent művészeket és az érdeklődőket.

A köszöntők után a megnyitó résztvevői jó hangulatú beszélgetés közben tekintették meg a kiállítást.

Téli értekezlet és polgármesterek konferenciája »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.11.13. 08:42
 Téli értekezlet és polgármesterek konferenciája
A Pest megyei települések polgármesterei és járási hivatalvezetői részére november 8-án került megtartásra a Pest Megyei Kormányhivatal dísztermében a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett téli értekezlet, illetve polgármester konferencia.

A rendezvény célja volt a rendkívüli téli időjárási viszonyok során jelentkező, a lakosságának élet- és vagyonbiztonságát veszélyeztető események kezelése érdekében szükséges felkészülési és végrehajtási feladatok egyeztetése és összehangolása.

A szakmai értekezleten megjelenteket Tarnai Richárd kormánymegbízott, a Pest Megyei Védelmi Bizottság elnöke köszöntötte. A köszöntőt követően Branyiczky Márk tű. ezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg az értekezletet. Megnyitójában elmondta, hogy a mai alkalom lehetőséget ad arra, hogy a rendkívüli téli időjárás következményeinek felszámolására hivatott szervezetek valamint az önkormányzatok képviselői egyeztessék feladataikat, és közösen tervezzék meg az előttünk álló kihívásokra adandó hatékony válaszokat. Fontosnak tartja, a  területre jellemző veszélyforrások beazonosításával kapcsolatos folyamatos tevékenységet, a kockázati tényezők feltárásának fontosságát hangsúlyozva, annak érdekében, hogy a szükséges mértékű, tervezhető erőforrásokat biztosítani lehessen.

Az igazgató szavait követően bemutatásra került az október 23-i „Nárcisz” viharhoz kapcsolódó káresemények felszámolása érdekében végrehajtott tevékenység, majd az értekezletre meghívott társszervek és az együttműködő szervezetek képviselői tájékoztatták a jelenlévőket a téli felkészüléssel kapcsolatos feladataik helyzetéről. További szakmai felkészítés keretében az önkormányzati vezetők tájékoztatást kaptak a szén-monoxid mérgezés megelőzésével kapcsolatos feladatokról, a mentő tűzvédelem aktualitás helyzetéről és a fejlesztési lehetőségeiről. Iparbiztonsági és a polgári védelmi szakterületek vonatkozásában a környezeti hatásvizsgálati eljárások, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás helyzete, illetve a megyei vis maior pályázatokhoz kapcsolódó feladatok kerültek bemutatásra. Zárásként Branyiczky Márk tű ezredes, igazgató megköszönte az együttműködők, társszervek és a szolgáltatók közös felkészülési tevékenységét, kitért a felkészítés fontosságára, valamint a megelőzés szükségességére.

A konferencia konzultációval zárult, a felmerült kérdések megválaszolására került sor.

(PMKI/Pest Megyei Kormányhivatal)

Felfüggesztette a konyha működését a hatóság »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.11.09. 09:03
Felfüggesztette a konyha működését a hatóság
Összevont ellenőrzést tartott november 8-án a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztálya az ExZootic Caféban. A helyszíni ellenőrzés során feltárt hiányosságok miatt a hatóság szakemberei azonnali hatállyal felfüggesztették az egység működését. A hiányosságok pótlására határidőt írtak elő a szakemberek, az egység kizárólag újabb helyszíni szemle és hatósági hozzájárulás birtokában nyithat újra.
Kép forrása: exZOOtic Café Facebook oldala

Az ExZOOtic Café nevű kávézó és melegkonyhás vendéglátóegységgel kapcsolatban a hatóság szerdán azonnali vizsgálatot rendelt el, ahol mind az állategészségüggyel, mind az élelmiszer-biztonsággal foglalkozó szakemberek összevont hatósági helyszíni ellenőrzést tartottak.

Az egység működését a Pest Megyei Kormányhivatal szakemberei azonnali hatállyal felfüggesztették a konyhatér nagyfokú csótányszennyezettsége miatt, valamint az egyik raktárhelységben jelöletlen, vélhetően állati takarmányozásra szánt májat, nyers csirkeszárnyat tároltak. Nem vezették a szükséges dokumentációkat, nem volt kihelyezve zárt hulladéktároló, helyette egy falra függesztett zsákban gyűjtötték a hulladékot. Nem tudták a helyszínen bemutatni az alapanyagok eredetét igazoló számlákat, szállítóleveleket, valamint a mélyhűtőkben szabálytalanul tároltak élelmiszert.

Kép forrása: exZOOtic Café Facebook oldala

A bemutatásra tartott állatokat a hatósági állatorvosok mellett az Állatorvostudományi Egyetem Egzotikusállat- és Vadegészségügyi Tanszékén dolgozó állatorvosok is megvizsgálták. Az állatok további bemutatásához feltételeket szabtak, például egyes terráriumokban egymással versengő fajokat tároltak, melyeket szét kell választani, a terráriumokat zárhatóvá kell tenni, valamint el kell távolítani a beteg állatokat, és ugyancsak el kell távolítani a „harapós” malacot az ügyféltérből.

A felsorolt hiányosságok pótlását követően kizárólag újabb helyszíni szemle és hatósági hozzájárulás birtokában nyithat újra az egység a Pest Megyei Kormányhivatal döntése értelmében.

Erdélyi óvodásoknak gyűjtött a hivatal »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.11.08. 11:38
Erdélyi óvodásoknak gyűjtött a hivatal
Foglalkoztató játékok, színes ceruzák, kifestők, gyurmák, mesekönyvek, szőnyegek valamint higiéniai eszközök és felszerelések gyűltek össze a Csángóföld legkeletibb részén fekvő kosteleki óvodának. Az adományokat a Pest Megyei Kormányhivatal dolgozói gyűjtötték az ezeréves határon fekvő település idén induló magyar nyelvű oktatási intézményének.

Foglalkoztató játékok, színes ceruzák, kifestők, gyurmák, mesekönyvek, szőnyegek valaminthigiéniai eszközök és felszerelések gyűltek össze a Csángóföld legkeletibb részén fekvő kosteleki óvodának. Az adományokat a Pest Megyei Kormányhivatal dolgozói gyűjtötték az ezeréves határon fekvő település idén induló magyar nyelvű oktatási intézményének.

Kostelekről talán elsőként a Repülj páva műsorának köszönhetően hallhatott a szélesebb közönség 2014-ben, amikor Vaszi Levente csángóföldi földrajztanár, hagyományőrző, népdal énekes, néptáncos varázsolta el hétről-hétre a hallgatóságot. A településen miután Bakó megyéhez csatolták megszűntették a magyar nyelvű oktatást is. Vaszi Levente és a hozzá hasonló elkötelezett magyarok azonban nem adták fel, a faluban a magyar iskolai oktatás mellett idén beindították az óvodai foglalkozásokat is a kis létszámú óvodás korú gyermekeknek.

Vrencsán Adél óvónő és a kosteleki óvodások segítségért a Dévai Szent Ferenc Alapítványhoz fordultak, és kérésük eljutott a Pest Megyei Kormányhivatalhoz is. A kormányhivatal saját dolgozói között szervezett gyűjtést, az adományozókhoz csatlakozott a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest Megyei Kirendeltsége is. A munkatársak felajánlásából az említetteken túl még fűtőtestekkel és a gyermekek részére vitamincsomaggal is tudták támogatni a nehéz helyzetben lévő erdélyi intézményt.

A felajánlott adományok szerencsésen megérkeztek a kosteleki ovisokhoz és még jutott belőle az iskolásoknak is.

A jótékonysági akció szervezői ezúton is köszönik minden adományozó munkatárs segítségét.

Bibó Istvánról nyílt kiállítás a Pest Megyei Kormányhivatalban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.11.06. 12:35
Bibó Istvánról nyílt kiállítás a Pest Megyei Kormányhivatalban
Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére Bibó István élete és munkássága címmel nyílt kiállítás november 3-án a Pest Megyei Kormányhivatal épületében. A megnyitón elhangzott: a Pesti Vármegyeháza udvarának árkádjai alatt felállított kiállítás célja, hogy minél több emberrel megismertessék a méltatlanul elfeledett embert és életutat.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott köszöntőjében azt a képet idézte fel, amikor Bibó István, a harmadik Nagy Imre-kormány államminisztere 1956. november 4-én hajnalban egyedül maradva a magyar parlamentben a szovjet megszállás közepette megírja kiáltványát. Nem tudhatta, hogy milyen büntetés vár rá pontosan, de azzal tisztában volt, hogy akár az életével is fizethet tettéért, mégis megtette – mondta Tarnai Richárd, aki úgy fogalmazott: "személye számunkra példa, amikor Bibóra gondolok, akkor a rendíthetetlenség és a hűség szavak jutnak eszembe”.

Kitért arra is, hogy bár a tárlat méltó helye az épület Díszteremében lenne, mégis inkább olyan helyre, az udvar árkádjai alá került, ahol naponta több ezer ember is láthatja.

Tarnai Richárd a megnyitó zárásaként leszögezte: 1956 megítélésének egyértelműnek kell lennie.

1956-ban voltak a jók és voltak a rosszak, mert 1956-ban mindenkinek megadatott a lehetőség, hogy eldöntse hol áll.

A megnyitón emlékezett a jogtudós és államminiszter lánya is. Tegzes Lászlóné Bibó Borbála rámutatott, a kiállítás azért jött létre, mert Bibó István neve és rendkívüli életútja ma kevéssé ismert. Mint elmondta a tárlat első része azokhoz szól, akik „nem tudnak Bibó Istvánról semmit sem”. Őket a kiállítás hívószavaival próbálják megszólítani. Hozzátette, a második rész az életpálya kiemelkedő pontjait mutatja be.

Bibó Borbála kiemelte a mosolygós címlapfotót, amely akkor készült Bibó Istvánról, amikor hosszú börtönévek után 1963-ban amnesztiával kiszabadulhatott.

Ez a vidám, jókedvű arc azt mutatja meg, hogy Bibó mennyire ember tudott maradni azok után is, amiken át kellett mennie.

A Bibó István élete és munkássága című kiállítás november végéig tekinthető meg a Pesti Vármegyeházán. A tárlatot az 1956-os Emlékbizottság támogatásával a leányfalu Faluház és Ravasz László Könyvtár munkatársai állították össze Tegzes Lászlóné Bibó Borbála szakmai koordinálásával.

(orientpress.hu/Pest Megyei Kormányhivatal)

Elismerések »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.11.02. 15:22
Elismerések
A Pest Megyei Kormányhivatal két munkatársa is miniszteri elismerő oklevél kitüntetésben részesült az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja alkalmából. Az elismeréseket dr. Fazekas Sándor miniszter adta át október 24-én.

Haraszti Sándor, a Pest Megyei Kormányhivatal, Érdi Járási Hivatal élelmiszerlánc-biztonsági, Növény és Talajvédelmi Főosztály permetező mestere, a madárinfluenza járvány elleni védekezésben nyújtott áldozatos munkájáért részesült kitüntetésben.

Lengyel István, a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági, Földhivatali, Növény- és Talajvédelmi, Erdészeti Főosztály gépjárművezetője, ugyancsak a madárinfluenza járvány elleni védekezésben nyújtott áldozatos munkájáért részesült kitüntetésben.

Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.10.31. 08:00
Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében
Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2017. november havi elérhetőségeiről.

Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2017. november havi elérhetőségeiről.

A kinagyított mellékletet a Kapcsolódó Anyagok alól töltheti le a jobb oldalon.

Ravasz László-emlékkiállítás nyílt »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.10.30. 13:18
Ravasz László-emlékkiállítás nyílt
A reformáció 500. és Ravasz László református püspök születésének 135. évfordulója tiszteletére rendeztek kiállítást október 27-én a leányfalui Sorg-villában. A megnyitóünnepségen részt vett Boross Péter miniszterelnök, Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetője, Gulyás Gergely országgyűlési képviselő és Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is.

Balog Zoltán miniszter megnyitó beszédében kiemelte: Ravasz László az egyik legfontosabb magyar református személyisége a 20. századnak. Legfőbb mondanivalója mindig az volt, hogy az élet egyik nagy célja „a világ zűrzavarain felülemelkedő keresztyén jóság". Egyik prédikációjában arról beszélt, hogy az élet a maga egészében „becsületügy"; „nem szabad elvetni, nem szabad elprédálni, nem szabad eladni vagy eldobni".

Balog Zoltán szólt arról is, hogy Ravasz László a magyar reformátusoknak a határok fölötti egységét nemcsak kifejezte, hanem őrizte, képviselte és erősítette is. Trianon után képes volt megtalálni az új küldetést, a megmaradás útjait. Életében mindenkor jelen volt a keresztyén ember felelősségtudata Isten és ember előtt, és emellett egy erős kálvinista tudat.

A miniszter idézte Makkai Sándor írót, református püspököt, aki azt mondta: a lelki egyház „kötelezett, de képes is arra, hogy a politikai nemzetből lelki nemzetet neveljen". A nemzet lelki és szellemi közösség is, az egyház feladata, hogy így szolgálja a közösséget, és ez lett Ravasz László programja is Trianon után – tette hozzá.

Boross Péter volt miniszterelnök emlékező beszédében egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy „a sokat vállaló, magyar lélekkel hadakozó, aztán elnémított személy körül nagyon csendes a levegő". A volt miniszterelnök szerint nem sokat okítják a mai nemzedéket arra, hogy milyen nagyszerű elődei voltak az elmúlt évtizedekben. A reformáció 500. évfordulója és az ahhoz kapcsolódó programok ezért fontosak – mutatott rá. Beszélt arról is, hogy az első minden magyar számára a megmaradás parancsa. Ravasz László szavaira utalva úgy fogalmazott, hogy a magyarság tény, érték és küldetés. Hozzátette, a legfontosabb dolog a nemzet egységbe tömörülése, s a legnagyobbak, akik közé Ravasz László is tartozott, az utolsó erejükkel is védelmezték azt az eszményt, „melynek végső kicsúcsosodása csak az lehet: magyarként megmaradni mindenáron".

A Sorg-villában látható kiállítás Ravasz László (1882-1975) leszármazottainak szakmai vezetésével, aktív közreműködésével készült. A tárlat kurátorai a püspök unokái, dédunokája: Bibó Borbála, Szacsvay Éva és Tegzes Orsolya. Az életutat bemutató kiállítással magyarországi és határon túli magyarlakta települések művelődési intézményeibe, egyházi iskolákba, cserkészotthonokba kívánnak eljutni.

(MTI/Pest Megyei Kormányhivatal)

Megkezdték a Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új M3 autópálya csomópont építését »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.10.30. 11:46
Megkezdték a Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új M3 autópálya csomópont építését
A távlati fejlesztések figyelembevételével kialakított csomópont, és a hozzá kapcsolódó összekötő út megnyitja a környező települések megközelítésének lehetőségét. Az út és hídépítés kedvezően hat a forgalombiztonságra, az életminőségre, a térség versenyképességére. Az beruházás ünnepélyes alapkőletételi ünnepségét 2017. október 27-én tartották meg.

Az új közlekedési létesítmény, az összesen 1,55 km hosszan, a 2101 j. út és a tervezett M3 autópálya különszintű csomópontja között mintegy 1,2 km hosszon, továbbá a tervezett M3-as autópálya csomópont és a 310 sz. főúti átkötés között, mintegy 0,35 km hosszon valósul meg. A kivitelezéshez kapcsolódóan összesen 4 körforgalmi csomópont épül meg az M3-as autópálya déli és északi oldalán, az M3-as autópálya és a 2101 j. út közötti szakasz közepén, valamint a záró csomópontban.

Az beruházás részeként az autópálya felett híd, a Mogyoród patak mellékága felett pedig felöljáró épül. A 2 különszintű felüljáró keresztezésen túl egy szintbeni útcsatlakozás is létesül, az M3 autópálya északi oldalán kialakítandó körforgalom, és az M3 autópálya és a 2101 j. út közötti szakasz közepén kialakítandó körforgalmak között. Összesen 995 méter hosszan építik ki a 4 párhuzamos földutat, ami a földterületek megközelítését segíti elő. A 473 m hosszú zajvédő fal megépítése után csökken a zajterhelés, javul a környékbeliek életminősége. A beruházás keretében az M3-as autópálya déli körforgalmától indulva, nyugati irányban haladva az M3-as autópályát keresztezve, az M3-as autópálya északi körforgalmáig 930 m nagynyomású gázvezeték kiépítése is megtörténik.

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, Pest megye 5. sz. választókerületének országgyűlési képviselője elmondta: „A gyorsforgalmi utak az ország ütőereit jelentik. A következő időszakban megvalósuló beruházások alapvető célja, hogy a megyei jogú városokat bekössük a gyorsforgalmi hálózatba, valamint az autópályák, autóutak országhatárokig tartó szakaszai is megépülhessenek. Ez a beruházás most Mogyoródot is Fótot bekapcsolja ebbe az úthálózatba, teret adva a további fejlesztési lehetőségeknek, hiszen az infrastruktúra fejlesztés minden fejlesztés alapja.”

Vécsey László, Pest megye 6. sz. választókerületének országgyűlési képviselője hangsúlyozta: „Itt Budapest agglomerációjában nagy szükség van az úthálózat sűrűségének növelésére. Ez a beruházás egy hosszabb távú fejlesztés első üteme, ami nem csak a fennálló közlekedési helyzetre teremt megoldást, hanem további előnyökkel is fog járni a jövőben Fót és Mogyoród számára is.”

Szűcs Lajos, Pest megye fejlesztési biztosa kiemelte: „Őszinte büszkeséggel jelenthetem ki, hogy nem csak ebben a két választókerületben, hanem a megyében is folytonos fejlődést tapasztalhatunk, és Pest megye fejlesztése stratégiai kérdés. A magyar gazdaság jelenlegi helyzete lehetővé teszi, hogy több település és régió is jelentős támogatásban részesüljön, Fót városa 150 milliót kapott fejlesztésekre.”

Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja hozzátette: „Három dologra van szükség, ahhoz, hogy ezek a fejlesztések megvalósulhassanak. Egyrészt a gazdasági politika jól működik, így a szükséges források rendelkezésre állnak. Másrészt a közigazgatási rendszer néhány évvel ezelőtti korszerűsítése meggyorsította az ügyintézést, csökkentette a bürokratikus eljárások idejét. Harmadrészt a konkrét megvalósításhoz szükség van a beruházó és kivitelező cégek kiemelkedő munkájára. Így minden adott a gyors, pontos és precíz megvalósításhoz.”

Juhász Zoltán, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgató-helyettese a jelenleg folyó munkálatokról számolt be: „A kivitelező a területelőkészítési munkákat követően, további közműkiváltásokat feladatokat fog végezni, majd az M3-as autópálya csomópont északi és déli körforgalmának földmunkái is megkezdődhetnek. A kivitelezési munkálatok várhatóan 2019 nyarára fejeződnek be, onnantól használhatják az új csomópontokat és kapcsolódó útszakaszokat az erre közlekedők.”

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, uniós és hazai forrás felhasználásával a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A beruházás kivitelezését a HE-DO Kft. – Penta Kft. – KM Építő Kft. konzorcium végzi nettó 4,998 milliárd forint értékben.

(NIF/Pest Megyei Kormányhivatal)

Pályaválasztási kiállítássorozat Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.10.30. 11:23
Pályaválasztási kiállítássorozat Pest megyében
A továbbtanulás eldöntésében nyújt segítséget a Pest Megyei Kormányhivatal pályaválasztási kiállítássorozata. Az október 4-e és november 9-e közötti rendezvénysorozat legutóbbi helyszíne Sülysáp volt.

A Pest Megyei Kormányhivatal Pályaválasztási Kiállítás rendezvénysorozatának megvalósításával a szervezők igyekeznek megkönnyíteni a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló 7. és 8. osztályos tanulóknak (és szüleiknek) a sikeres életpálya megkezdéséhez szükséges döntés meghozatalát. A sülysápi október 25-i eseményen részt vett Kiss Attila, a kormányhivatal kabinetfőnöke is.

A rendezvénysorozat célja, hogy a fiatalok a helyi oktatási intézmények által nyújtott lehetőségek mellett ismeretet szerezzenek a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetről, a térségre jellemző sajátosságokról.

A kormányhivatal rendezvényein a Pest megyei középiskolák gyakorlati bemutatkozásán túl, ahol személyesen is találkozhattak a diákok az iskolákat képviselő tanárokkal, diákokkal, szakmabemutatókkal, pályaválasztási tanácsadók is részt vettek. A szakemberek személyre szóló tanácsadás keretén belül nyújtattak segítséget a sikeres szakmairány kiválasztásához.

(Pest Megyei Kormanyhivatal)

KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.047 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 5626422 | Ebben a hónapban: 136389 | Ma: 1411 | jelenleg: 4 | Statisztika