ENGLISH DEUTSCH
Ma 2017. március 25. szombat, Irén napja van. - Holnap Emánuel napja lesz. Az időjárás most: 7 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Mai mozi műsor

13:15 Patkós Irma terem
A szépség és a szörnyeteg

Jegyfoglalás »

 
14:00 Huszárik Zoltán terem
A művészet templomai: Botticelli - Dante pokla

Jegyfoglalás »

 
15:30 Patkós Irma terem
A szépség és a szörnyeteg

Jegyfoglalás »

 
15:45 Huszárik Zoltán terem
A fehér király

Jegyfoglalás »

 
17:30 Huszárik Zoltán terem
Kojot

Jegyfoglalás »

 
17:45 Patkós Irma terem
Kong: Koponya-sziget

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Az éjszaka törvénye

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Némaság

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI

12345678910
oldal:1/52 bejegyzés:10/512

Lázadni az elvekért az értékek hűséges megőrzésével »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.03.14. 11:06
Lázadni az elvekért az értékek hűséges megőrzésével
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt tisztelegtek március 14-én a Pest Megyei Kormányhivatalban. Az ünnepségen Tarnai Richárd kormánymegbízott mondott beszédet, majd koszorúzta meg Kossuth Lajosnak, az egykori Pest-Pilis-Solt vármegye országgyűlési követének, majd Magyarország kormányzójának emléktábláját.

„Föl, föl, fiúk, csak semmi félelem. Bár zord a harc, megéri a világ, Ha az ember az marad, ami volt: Nemes, küzdő, szabadlelkű diák”. Ady Endre régi iskolájához írott verséből vett idézet köré építette ünnepi beszédét Tarnai Richárd kormánymegbízott, aki kifejtette, hogy bár fiatalon nagyon nehéz dolog az életre szóló döntés felelősségét vállalni, ennek ellenére a Márciusi Ifjak egykor huszonhárom-huszonhat évesen olyan döntést hoztak, amely nemcsak az ő személyes életükre, de az egész nemzet sorsára hatással volt. Mertek az elveikért lázadni.

A lázadás ma is ott van a fiatalokban- folytatta a gondolatmenetet a kormánymegbízott - de fontos kimondanunk, hogy a jóért való lázadás ma sokszor az értékek hűséges megőrzését jelenti”.

A megemlékezés keretében közösen elénekelték a Himnuszt és a Szózatot, a kormányhivatal kórusa Kossuth nótákkal emelte az ünnepség fényét, majd Tarnai Richárd megkoszorúzta a történelmi jelentőségű épület falán lévő emléktáblát.

 

Folytatódik a bürokráciacsökkentés »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.03.10. 09:49
Folytatódik a bürokráciacsökkentés
A Kormány javaslatára a Parlament ismét a közigazgatási ügyintézéshez kapcsolódó egyes illetékek és díjak megszüntetéséről döntött.

A döntés értelmében március második felétől nem kell illetéket fizetni az anyakönyvi kivonatért, a 18 éven aluliaknak az általános tételű közigazgatási eljárásokért, a 65 évnél idősebbeknek pedig a magánútlevélért. Nem lesz díjköteles a családi név korrekciójára irányuló eljárás sem.

A családi otthonteremtési támogatás igényléséhez kapcsolódó ügyintézés megkönnyítése miatt nem kell fizetni a jogviszonyt igazoló egészségbiztosítási pénztári hatósági bizonyítvány kiállításáért.

Természetes személy számára évente két alkalommal díjmentes lesz az elektronikus dokumentumként szolgáltatott nem hiteles tulajdoni-lap másolat lekérdezése.

Mentesülnek az illeték megfizetése alól azok, akik az egyéni vállalkozók nyilvántartásában szereplő adatokról állíttatnak ki hatósági bizonyítványt, vagy kft.-t, egyéni céget, közkereseti, betéti társaságot jegyeztetnek be a cégbíróságon. Utóbbi ügycsoportban közzétételi költségtérítést sem kell fizetni.

Megszűnik a szállásadói nyilatkozattal kapcsolatos, valamint a Magyarország területén kívül élő magyar állampolgárok nyilvántartásba vételére vonatkozó illeték is.

Az építésügyi eljárási szabályokkal összefüggésben is több illeték csökken vagy megszűnik. A hatósági bizonyítvány kiadása például 3000 forint lesz.

Orbán Viktor adta át a Szigetszentmiklósi Igazgatási Központot »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.03.06. 11:57
Orbán Viktor adta át a Szigetszentmiklósi Igazgatási Központot
A Szigetszentmiklósi Igazgatási Központ új épületét március 3-án, ünnepélyes keretek között adta át Orbán Viktor miniszterelnök. Az eseményen a kormányfő mellett részt vett Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnök asszonya, Polt Péter legfőbb ügyész, Papp Károly Országos Rendőrfőkapitány, Darák Péter, a Kúria elnöke, továbbá Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, Bekk Mária, a Szigetszentmiklósi Járási Hivatal vezetője és Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott.

Az átadóünnepségen tartott beszédében Orbán Viktor miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy „a kormány olyan államot akar létrehozni, ami élvezi az emberek bizalmát, és segíti a polgárok és a vállalkozások boldogulását”. Kiemelte, hogy a céljuk az volt, hogy az átalakított közigazgatás méltó legyen az ezeréves keresztény államhoz, de megfeleljen a 21. századi modern társadalom elvárásainak is.

A kiemelt kormányzati beruházásként kezelt projekt keretében egy komplexumban kapott helyet a Szigetszentmiklósi Járási Hivatal, a Szigetszentmiklósi Járásbíróság, a Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség, valamint a Szigetszentmiklósi Rendőrség is. A 270 kormányablak átadásával hivatalosan pedig lezárult a 2011 óta folyó integrált ügyfélközpont-hálózat kialakítása.

A kormányfő emlékeztetett: „a kormányablakok kialakítását Navracsics Tibor miniszter kezdte el, és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter zárta le”. Hangsúlyozta, „egy digitális kor hajnalát éljük, és a közigazgatásnak meg kell felelnie az új elvárásoknak, ezért a következő évek a digitális ügyintézésre való áttérésről fognak szólni”.

Orbán Viktor a közbiztonságról szólva elmondta, hogy „mára több mint 7000 fővel bővült a rendőrség létszáma és az ország minden településén van állandó rendőri jelenlét”. „Helyreállítottuk a közrendet Magyarországon” ‒ fogalmazott. A miniszterelnök a közigazgatásban, a rendvédelemben és az igazságszolgáltatásban bevezetett életpályamodellre utalva azt mondta, hogy „mára a köz szolgálatát vállalni nemcsak szép hivatás, de kifizetődő is”.

Az eseményen Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy „a kormány 2010-ben azt a célt tűzte maga elé, hogy a területi közigazgatás legyen egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb. Ennek megfelelően, míg hat évvel ezelőtt 29 kormányablakban 29 féle ügyet lehetett elintézni, ma a 270. kormányablakot adják át, ahol már 1546 ügytípus intézhető”.

A miniszter emlékeztetett: „összesen mintegy 300 szervezet integrálódott az elmúlt hat évben a kormányhivatali és a járási hivatali struktúrába, létrejött 197 új járás, és 25 ezer munkatárs intézi az emberek ügyeit”. Mint mondta, 2010-ben egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb ügyintézést ígértek. Ennek érdekében 265 törvényt és 240 rendeletet módosítottak, így csökkent a várakozási idő, és jelentősen nőtt azoknak az ügyeknek a száma, amelyeket kevesebb, mint nyolc nap alatt képes a magyar közigazgatás elintézni. Olcsóbbá is tették a közigazgatást, az állampolgárok ma már 10 milliárddal, a vállalkozások pedig 4,5 milliárddal fizetnek kevesebbet, mint korábban.

Polt Péter legfőbb ügyész az átadóünnepségen azt emelte ki, hogy „az elmúlt években megindított folyamat eredményeként az igazságszolgáltatás, és azon belül az ügyészi szervezet is egyre inkább megfelelő körülmények közé került”. Elmondta. hogy Szigetszentmiklós esetében, ahol egy új igazságszolgáltatási centrum jött létre, régi adósságot törlesztettek, hiszen itt már jó ideje jelentős igény merült fel ‒ mutatott rá. „Az új komplexum is demonstrálja, hogy az épületben helyet kapó szervezetek egyformán a szolgáltató állam szervei ‒ mondta, hozzáfűzve, arra törekednek, hogy minél inkább megfeleljenek a szolgáltató állam igényeinek. E szervezetek ugyan függetlenek egymástól, de munkájuk egymásra épül, és egy cél kell, hogy vezérelje őket: a közrend, közbiztonság, valamint a jogrend, jogbiztonság és ezeken keresztül a közjó szolgálata.”

Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke beszédében elmondta, hogy „az épületkomplexum szimbolikusan jeleníti meg a szervezeteket, amelyek között a bíróság épülete középen foglal helyet. Ennek az üzenete, hogy a bíróságnak mindig középen kell állnia” ‒ fogalmazott. Az ő feladatuk is a közügyek, illetve a közjó szolgálata. Azonban a közjó nem azt jelenti, ami mindenkinek jó ‒ hívta fel a figyelmet ‒, hanem azt, amiben közmegegyezés van. Elmondta: „a bíróság akkor tölti be küldetését, ha nem ügyeket gyárt, hanem a problémákat megoldja”. Emlékeztetett: „az elmúlt években javult a bíróságok munkája, a 2 éven túl folyamatban lévő ügyek száma büntető területen 49 százalékkal csökkent, a civilisztikai területen pedig 39 százalékkal, és csaknem 90 százaléka az ügyeknek első fokon jogerőre emelkedett”.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány szerint „az új épület komfortossága lehetővé teszi a kulturált és gyorsabb ügyintézését”. Köszönetet mondott azért, hogy a központban 12 fős szállórészt is kialakíthattak, ezáltal is Magyarország legkorszerűbb rendőrségi épülete jött létre. Felhívta a figyelmet arra, hogy „az itt élők elégedettek a rendőrség munkájával, javul a közbiztonság, a lakosság körében a rendőrség bizalmi indexe 77 százalékra emelkedett”.

Leszögezte: az állomány megbecsülését mutatja, hogy helyet kaptak az épületben. Az ünnepség keretében a főkapitány a kapitányság részére két gépkocsit és 10 db kézi rádiót adott át.

Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője arról beszélt, hogy „korábban inkább kártyavárként építették a közigazgatást, megfeledkezve arról, hogy a cél az emberek szolgálata. 2010-től azonban nagy változás történt: a fejlesztések célja az ügyfelek középpontba helyezése volt. Ennek a folyamatnak volt része a kormányhivatali struktúra, a járási rendszer kiépítése, valamint a kormányablak hálózat megalkotása is.

Bár az igazságügyi igazgatás, államigazgatás, és a rendészeti igazgatás különálló területek, de itt egy helyen, az ügyfelek számára praktikusan elérhető formában találhatók meg” ‒ mutatott rá.

Az új, 7000 négyzetméteres épületben található járási hivatalban 12 munkaállomásos kormányablak alakítottak ki, ugyanitt helyet kap egy foglalkoztatásügyi és egy népegészségügyi kirendeltség is. Az új, összesen 3650 négyzetméteres irodatérben összesen 270 ember dolgozik majd. Az új központban többek között postapont és készpénzes csekkbefizető automata is szolgálja az ügyfeleket, de eleve kényelmes, hogy a fenti intézmények egy helyen érhetők el. Az új központ a korábbi tapasztalatok alapján 11 ezer ügyfelet szolgál majd ki minden hónapban.

A volt Csepel Autógyár területén álló ingatlan még az 1970-es években épült, a gyár igazgatási épületeként, és sokáig romos állapotban volt. Ezt vásárolta meg a Magyar Állam, és ennek újjáépítését kezdte meg a nyertes cég 2015 augusztusában, hogy 10 hónap múlva megkezdődhessen az A+ minősítésű, lényegében új irodaépület birtokbavétele.

A munka során a komplexum új épületgépészetet és villamoshálózatot, tetőszerkezetet és háromrétegű nyílászárókat kapott. A jól szigetelt tetőn 111 napelemet is elhelyeztek. Ez a korszerű, elektromos fűtő-hűtő rendszerrel együtt (a gáz nincs bevezetve) jelentősen hozzájárul az épület ökológiai lábnyomának csökkentéséhez, és jelentősen redukálja az üzemeltetés költségeit. Természetesen a teljes épület akadálymentes. Az irodák mellett 116 férőhelyes parkolót alakítottak ki, és több mint 2500 nm zöld terület jött létre 38 új fával és több mint 2000 cserjével.

(orientpress.hu/Pest Megyei Kormányhivatal)

Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.02.28. 08:00
Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében
Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2017. március havi elérhetőségeiről.

Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2017. március havi elérhetőségeiről.

 

A kinagyított mellékletet a Kapcsolódó Anyagok alól töltheti le a jobb oldalon.

Pásztor Győző kanonok kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.02.27. 14:11
Pásztor Győző kanonok kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat
Pásztor Győző kanonok, a Pest megyei Dabas-Sári plébánosa vehette át a Pesti Megyeháza dísztermében, február 25-én a Parma fidei – Hit pajzsa elnevezésű díjat, amelyet a kommunizmus áldozatainak emléknapjához kapcsolódva immár tizenhatodik alkalommal adtak át. Az ünnepségen a kitüntetett mellett jelen volt Horváth Béla, a díj egyik alapítója, Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, Szabó István, Pest Megye Önkormányzata Közgyűlésének elnöke, és Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott is.

Horváth Béla több érsek és püspök üdvözletét tolmácsolta Pásztor Győzőnek, így Ternyák Csaba egri és Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsekét is. Beszédében elmondta, a díjátadók sorában első alkalommal fordul elő, hogy Mádl Dalma asszony betegsége miatt nem tud részt venni az ünnepségen.

A rendezvényen felelevenítették a díj történetét. 2000-ben Horváth Béla képviselő kezdeményezte az Országgyűlésben, hogy Kovács Béla kisgazdapárti képviselő 1947-es, törvénytelen letartóztatásának napját, február 25-ét nyilvánítsák a kommunizmus áldozatainak emléknapjává. Ezt a parlament jobboldali többsége megszavazta – azóta e napon országszerte a diktatúra áldozataira emlékeznek. Ennek kapcsán született az ötlet, hogy ezen a napon Parma fidei – Hit pajzsa díjban részesüljenek azok az Egyházhoz és a hívő közösséghez hű, élő egyházi személyek, akik a szovjet diktatúrával és annak magyarországi kiszolgálóival szemben hősiesen ellenálltak.

Szabó István, Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése elnöke ünnepi beszédében arra figyelmeztette a jelenlévőket, hogy tizenhat esztendővel ezelőtt egy bátor döntéssel úgy határozott az ország: nem hajlandó felejteni. Hozzátette: Magyarország jövője – szabadsága és függetlensége – múlik azon, hogy minden itt élő ember tudja, létezett és létezik olyan erő, egy ártalmas eszme, ami az embert szolgának tekinti. A bátorság képes ettől az embert, a magyarokat megvédeni. Cselekedni kell azért, hogy elkerüljük a rabok keserű sorsát. Tenni kell, hogy Magyarország többé ne legyen áldozat, hanem szabad, büszke nemzet. Ez a bátorság – a cselekvésre képes emberek bátorsága – az, amiért ma itt vagyunk – tette hozzá Szabó István.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott azzal kezdte beszédét, hogy fiatal kora ellenére nem tud elfogulatlanul szólni az emléknapról és az ünnepeltről. Mint mondta, nehéz objektívnek, távolságtartónak lennie, Pásztor Győző személye ugyanis állásfoglalásra, véleménynyilvánításra késztet mindenkit.

A kormánymegbízott hangsúlyozta, személyesen rövid ideje ismeri csak a kitüntetésben részesülő dabas-sári plébánost, ám lelki értelemben mintegy negyedszázada. Hiszen az 1990-es évek első felében az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán – melynek ő is hallgatója volt akkor – hatalmas felzúdulást okozott a dabas-sári plébános döntése: egyházi iskolát akar indítani településén. Hallgatótársai tiltakoztak, mert mint mondták: „Dabas-Sáriban az Egyház visszaköveteli az iskolát, aminek az lesz a következménye, hogy erőszakkal mindenkit keresztvíz alá akarnak majd tartani.” Tarnai Richárd elmondta: a tolerancia, a liberalizmus, a másság bajnokai a nekik ellentmondó hallgatókat maradinak, konzervatívnak nevezték. Pásztor Győző azonban soha nem hátrált meg. Vállalta, ha kellett, a küzdelmet, a konfrontációt, ha pedig a csendes kiállást tartotta célravezetőnek, akkor azt.

A Hit pajzsa díj a hűség díja is. A hűségé, ami manapság nem divatos fogalom. Az alapítók egy pajzsot adnak át a díjazottnak: e mögé azok az emberek sorakozhatnak fel, akik tanúbizonyságot tettek életük során embertársaik, Egyházuk és Isten iránti hűségükről. Ezért veheti át a kuratórium döntése alapján Győző atya is a kitüntetést – zárta köszöntőjét Tarnai Richárd.

Bolberitz Pál professzor laudációjának elején Márai Sándort idézte: „A bukott kommunista rendszer képviselői ideológiájukról könnyen lemondanak, de a pénzről nem.” Hozzátette: az 1933-ban, Újpesten született Pásztor Győző mindezt többször megtapasztalhatta élete során. 1951-től az ELTE Természettudományi Karán matematika–fizika szakon tanult, tanári diplomát szerzett. Néhány esztendőn át tanított, ám közben a váci püspöknél kispapnak jelentkezett. Egerben végezte teológiai tanulmányait, majd 1961-ben pappá szentelték. A pártállam egyházügyi hatósága megtiltotta Pásztor Győző püspökének, hogy lelkipásztori beosztásba helyezze őt, ezért vízóra-leolvasóként dolgozott néhány esztendőn keresztül. Amikor a politikai hangulat enyhült a Vatikánnal szemben, elhelyezték a Váci Egyházmegye legtávolabbi helyére, ahol nagy buzgalommal végezte lelkipásztori munkáját. Néhány áthelyezés után, 1981-ben került plébánosnak Dabas-Sáriba, ahol azóta is szolgál.

Pásztor Győző kanonokot hivatástudata, szolgálata révén megbecsülés, elismerés övezi a városban. Következetessége, kötelességtudata hívei, de a többi lelkipásztor elismerését is kivívta. Mindig szívügyének tekintette az ifjúság formálását, nevelését. Ezért is volt számára fontos, hogy 1993-ban elindítsa a Szent János Katolikus Általános Iskolát.

A Hit pajzsa díjat, ami Madarassy István ötvösművész alkotása, Spányi Antal püspök adta át a kitüntetettnek. Az oklevelet Bolberitz Páltól, a Herendi Porcelánmanufaktúra különdíját, a Jó Pásztor-szobrot pedig Horváth Bélától vehette el Pásztor Győző.

Az ünnepség a Himnusszal ért véget, amit a jelenlévők – az ünnepség alatt több zeneművet is előadó – Kispesti Vegyeskar kamarakórusának vezetésével énekeltek el.

(Magyar Kurír/Pest Megyei Kormányhivatal)

Katasztrófavédelmi értekezlet Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.02.24. 09:25
Katasztrófavédelmi értekezlet Pest megyében
A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon február 21-én került sor a havi kirendeltség-vezetői és hivatásos tűzoltó-parancsnoki értekezletre. Az eseményen részt vett Branyiczky Márk tű. ezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott is.

Az értekezletet Branyiczky Márk tű. ezredes nyitotta meg. Köszöntő szavait követően az igazgató röviden összefoglalta a tavalyi év kiemelt eseményeit, felsorolta a megtett intézkedéseket, majd kitért a 2017. év céljaira és feladataira.

A megnyitót követően Tarnai Richárd kormánymegbízott bemutatta a kormányhivatal felépítését, az elmúlt időszak törvényi változásait, valamint kitért a hivatalok átalakításának céljaira is. Előadásában kiemelte, hogy „a szervezeti rendszer költségtakarékos racionalizálása mellett a valódi ügyfélbarát, hatékony közigazgatás megteremtése, és az eljárási szabályok egyszerűsítése volt a végső feladat”.

A kormánymegbízott előadását követően - a munkaterv alapján- a szakterületi vezetők előterjesztéseivel folytatódott tovább a kirendeltség-vezetői és hivatásos tűzoltó-parancsnoki értekezlet.

Rendőrkapitánysági évértékelő Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.02.21. 15:50
Rendőrkapitánysági évértékelő Pest megyében
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. évben végzett munkájáról tartottak évértékelőt február 20-án Budapesten a Rendőrségi Igazgatási Központban. Az eseményen részt vett Mihály István r. dandártábornok, Pest megyei rendőrfőkapitány, Töreki Sándor r. dandártábornok, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes, Szabó Ferenc Pest megyei főügyész és Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott.

Az évértékelő értekezleten a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. évben végzett munkájáról adott tájékoztatást Mihály István r. dandártábornok, majd tájékoztatást adott a regisztrált bűncselekmények csökkenő számáról, valamint a javuló nyomozás-eredményességi mutatókról. Elmondta, hogy „tovább csökkent a kiemelten kezelt bűncselekmények mértéke, és a megye útjain 2015. évhez képest a tavalyi évben csökkent az ittasan okozott balesetek száma is. E pozitív eredményeket az önkormányzati felmérések eredményei is alátámasztják.” Ezután a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 2016-ban elvégzett szakmai munkájáról számolt be a főkapitányság vezetője.

Az értekezlet elöljárója Töreki Sándor r. dandártábornok, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes volt, aki elismerését fejezte ki a főkapitányság munkatársainak a 2016. évben nyújtott tevékenységükért, valamint megfogalmazta az idei év feladatait.

Beszédében Szabó Ferenc a Pest Megyei Főügyészség vezetője összefoglalta az elmúlt év tapasztalatait és megemlítette a 2017. év célkitűzéseit.

Tarnai Richárd kormánymegbízott az eseményen hangsúlyozta, hogy „az állampolgárok érdekében kiemelten fontos az együttműködés a közigazgatásban és a közbiztonságban hivatásukat végzők között, egyúttal elismerően szólt a Pest Megyei Rendőr-főkapitánysággal való összehangolt munkáról.

Kimagasló eredmény elismerése »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.02.13. 16:10
Kimagasló eredmény elismerése
Elismerő oklevelet vehetett át február 10-én Kismárton Mónika, a Vecsési Kormányablak ügyintézője a kormányablak ügyintézői versenyben elért kimagasló eredményéért Tarnai Richárdtól, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottjától.

A "Teljes körű ügyfél-azonosítás" projekt keretében létrejött szolgáltatások állampolgárok közötti széles körű elterjesztése érdekében népszerűsítő kampány indult, amelynek egyik elemeként 2016. év őszén a KEKKH ügyintézői regisztrációs versenyt hirdetett meg a kormányablak (és okmányirodai) ügyfélszolgálatokon dolgozó kollégák között.

A verseny célja volt, hogy az állampolgárok minél szélesebb körben ismerjék meg az elektronikus közigazgatás nyújtotta szolgáltatásokat. A szolgáltatás lehetővé teszi az ügyfelek számára a gyors és kényelmes elektronikus, illetve telefonos ügyintézést. Ilyen szolgáltatások a Rendelkezési Nyilvántartás, a Rendszeres Értesítés, valamint a Részleges Kódú Telefonos Azonosítás.

A 2016.09.12-től 2016.12.09-ig zajló verseny időtartalma alatt a minimálisan meghatározott 100 db Rendelkezési Nyilvántartás regisztrációt elérő ügyintézők közül az első 15 helyezett részesült értékes tárgyjutalomban. Közöttük volt és országosan a hetedik helyen végzett Kismárton Mónika, a Vecsési Kormányablak ügyintézője, aki a díj átadásakor elmondta, hogy már több mint három éve dolgozik a Pest Megyei Kormányhivatal Vecsési Járási Hivatalában, és nagy örömmel vett részt a versenyen.

A díjjal kapcsolatban Tarnai Richárd kormánymegbízott kiemelte, hogy Kismárton Mónika jól kommunikáló, lelkes tagja a Vecsési Kormányablak csapatának. A verseny ideje alatt a regisztráció lehetőségét kellett felajánlani az egyébként más ügyek intézésére érkező ügyfeleknek, ezért különösen büszkék vagyunk Mónika eredményére, mert azt jelenti, hogy kedvesen bánik az ügyfelekkel, ők pedig megnyílnak előtte.

Agrárfórumot tartottak Dunaharasztiban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.02.02. 15:06
Agrárfórumot tartottak Dunaharasztiban
Szakmai konzultációs fórumot rendezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Pest megyei és fővárosi szervezete február 1-én, Dunaharasztiban. Az eseményen részt vett Péter Mihály, a NAK megyei elnöke, Papp Gergely, a NAK főigazgató-helyettese, Tasnádi Gabriella vízgazdálkodási szakértő, és Tarnai Richárd Pest Megyei kormánymegbízott.

Szakmai konzultációs fórumot rendezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Pest megyei és fővárosi szervezete február 1-én, Dunaharasztiban. Az eseményen részt vett Péter Mihály, a NAK megyei elnöke, Papp Gergely, a NAK főigazgató-helyettese, Tasnádi Gabriella vízgazdálkodási szakértő, és Tarnai Richárd Pest Megyei kormánymegbízott.

A résztvevők áttekintették a jelenlegi és a jövőbeli uniós vidékfejlesztési pályázatok helyzetét. Először Péter Mihály, a NAK megyei elnöke köszöntötte a meghívottakat, az előadókat, valamint a gazdálkodókat, majd megnyitotta a rendezvényt.

Ezután Papp Gergely, a NAK szakmai főigazgató-helyettese a Közös Agrárpolitika jövőjéről tartott előadást. Előadásának címe  „A KAP jövője, agrártámogatások 2020 után” volt, amelynek keretében kifejtette, hogy már Brüsszelben megkezdődtek az egyeztetések az új időszakról, de a jelenlegi ciklus is késve indult, és a Brexit is nagy hatással lesz a ki- és befizetésekre. Valószínűsíthető, hogy lesznek továbbra is területhez, termeléshez, állatlétszámhoz kötött támogatások, de annak mértéke már kérdéses. A vidékfejlesztési, beruházási pályázatoknál és egyéb operatív programoknál nagyobb visszalépés várható.

Tarnai Richárd kormánymegbízott tájékoztatta a jelenlevőket a Pest Megyei Kormányhivatal agrárgazdaságot érintő főosztályairól, osztályairól, a szervezeti változásairól. Kiemelte az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály, valamint az Érdi Járási Hivatalhoz tartozó Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály és Élelmiszerlánc-biztonsági, Növény- és Talajvédelmi Főosztály felépítését, vezetőit is.

Szólt arról, hogy nagyon fontos Pest megyében is a hivatal és a gazdák kölcsönös együttműködése, hiszen ezáltal az eddigieknél is könnyebben és gyorsabban intézhetik el majd ügyeiket.

A fórum népes közönsége előtt ezután Tasnádi Gabriella a NAK vízgazdálkodási szakértője tartott szakmai előadást a vízkészletjárulék számításáról, majd aktuális öntözési helyzetképet vázolt fel a gazdáknak.

Az előadások után felmerült kérdésekre készségesen válaszoltak az előadók. Elsősorban a támogatások kifizetése, a hivatali átalakulás, vízgazdálkodás (közművek, utak, hidak), földhasználat, részarány-tulajdon, zártkertek problémái, kérdései merültek fel a fórum során.

Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.01.31. 11:19
Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében
Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2017. február havi elérhetőségeiről.

Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2017. február havi elérhetőségeiről.

A kinagyított mellékletet a Kapcsolódó Anyagok alól töltheti le a jobb oldalon.

KÖZÉRDEKŰ ADATOK

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.039 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 3592188 | Ebben a hónapban: 225436 | Ma: 1081 | jelenleg: 3 | Statisztika