ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. december 16. vasárnap, Etelka napja van. - Holnap Lázár napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Mai mozi műsor

14:00 Patkós Irma terem
A Grincs

Jegyfoglalás »

 
14:00 Huszárik Zoltán terem
Nyitva

Jegyfoglalás »

 
15:45 Huszárik Zoltán terem
Milliárdos fiúk klubja

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
A Grincs

Jegyfoglalás »

 
17:45 Patkós Irma terem
Aquaman

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
BÚÉK

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Nyitva

Jegyfoglalás »

 
20:15 Patkós Irma terem
Álommeló

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSÉRT


Cegléd Város Kultúrájáért szakmai elismerésben részesültek

2018-ben

 • Fazekas Zsuzsanna

  Fazekas Zsuzsanna a Ceglédi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola zongora - korrepetíció szakos tanára.

   

  Zenetanári diplomáját a Debreceni Zeneművészeti Főiskolán szerezte, míg korrepetitori tanulmányait a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte.

  Kiváló felkészültségű, kiegyensúlyozott, harmonikus személy. Vidám természetű, "örökké mosolygós"tanárnő.

   

  Kiválóan kísér, korrepetíciós teendőket lát el. Városi ünnepségeken, szerepléseken biztos kezű támaszt nyújt a fellépő művésztanároknak és növendékeknek.

  A Kossuth Gimnázium Leánykarát 12 éven át kísérte. Vállalta a Leánykar kíséretét, a gyakorlásokat, és a külföldi szereplésekkel járó feladatokat, fellépéseket. Jártak Spanyolországban, Olaszországban, Lengyelországban, Szlovákiában, Erdélyben. Szerepeltek hazai nagy versenyeken, Debrecenben a Nemzetközi Bartók Béla Kórusversenyen és a Budapesti Zeneakadémián is. Munkájával hozzájárult a Leánykar sikereihez, a testvérvárosi kapcsolatok építéséhez és ápolásához.

   

  Tudatos és magabiztos munkájával, kiemelkedő eredményeket ért el tanítványaival az országos és megyei tanulmányi versenyeken, az Országos Négykezes Zongoraversenyen, a Megyei Kamarazenei Versenyen, és a regionális Zongoraversenyen. Rendszeresen közreműködik a tanári hangversenyeken.

   

  Tisztában van a zene adta fejlesztési lehetőségekkel, ezért törekszik a zenetanulás népszerűsítésére. A városban híressé vált az általa alapított "Mazsola muzsika" foglalkozás. A kisgyermekek életkori sajátosságainak megfelelően tanítja a népi mondókákat, magyar gyermekdalokat. Foglalkozásainak célja a hagyományőrzés és az értékmegőrzés.

   

  Sokoldalú, kiemelkedő szakmai munkájának elismeréseként ítélte oda a Képviselő-testület "Cegléd Város Kultúrájáért" elismerő oklevél kitüntetést.

 • Club Tv - Süveges Andrásné (Julika) és Süveges András

  Süveges András a Club TV alapítója, tulajdonosa, a műsor produkciós vezetője, szerkesztője és fáradhatatlan operatőre.

  Süveges Andrásné (Julika) a Club TV alapítója, és munkatársa. Az adások teljes vágásáért, szerkesztéséért felel.

   

  A Club Tv - a megalakulása óta eltelt két évtizedben - a város számos, sőt számtalan rendezvényén ott volt kameráival. Részletes összefoglalókat láthattak a nézők a városi ünnepségekről, koncertekről, színházi és sporteseményekről de akár iskolai rendezvényekről is. Rendszeresen készítettek interjúkat ezen események szervezőivel, fő- és mellékszereplőivel.

   

  Alkalmanként a ceglédi művészeti csoportokat elkísérték külföldi turnéjukra is, és bőséges összefoglalót készítettek az ott forgatott anyagból.

  Fontos, és dicséretes, hogy az évek során sok ceglédi fiatal próbálhatta ki magát a Club Tv kamerája előtt - műsorvezetőként vagy riporterként. Közülük nem egy a mai napig a médiában dolgozik - akár képernyősként, akár technikai vezetőként.

   

  A Club Tv archívumában több ezer órányi anyag gyűlt össze, amely Cegléd elmúlt két évtizede történelmének komoly dokumentumtára; igazi kincs lehet a helytörténészek számára.

   

  A Club Tv lelke és motorja a kezdetektől fogva a Süveges-házaspár. Ők végezték - és végzik ma is - a munka oroszlánrészét.

   

  Cegléd város történelmének dokumentálásában nyújtott magas színvonalú szakmai és értékteremtő tevékenysége elismeréseként ítélte oda a Képviselő-testület "Cegléd Város Kultúrájáért" elismerő oklevél kitüntetést.

 • Terstyánszkyné Nyíri Margit

  Terstyánszkyné Nyíri Margit művelődésszervezőként dolgozott a Kossuth Művelődési Központban.

  A Közgazdasági Szakközépiskola elvégzését követően számítástechnikát tanult, majd a közművelődési szakember - művelődési szolgáltatásszervező végzettség megszerzése után művelődésszervező, gyermek- és szabadidő szervező szakon diplomázott.

   

  Tudásával, tapasztalatával sokféle rendezvény megbízható szervezője, bonyolítója volt. A város kulturális életének alakítója, a minőségi színházi programok szervezője, kiváló közönségszervező.

   

  Az intézményekkel, civil szervezetekkel jó kapcsolatot alakított ki. Programjaikat, igényeiket támogató szervezéssel biztosította.

  A helyi közösségi kultúra fejlesztése nyomán új diákközösségek megalakításában segítkezett.

  A lakosság élet- és teljesítőképességének növelése érdekében életmódjavító, egészségnevelő tanfolyamokat, valamint felnőtt színházi előadások, bérletsorozatok, zenei programok szervezésében közreműködött.

   

  2009-ben az "Építő közösségek" pályázati projekt időszakában a tehetséggondozó programok, találkozók szervezési feladatait látta el. (Kórustalálkozó, néptánc találkozó, nyári tábor, klubok, szakkörök). A Márton napi bálok meghonosítása is a nevéhez fűződik.

   

  Nyugdíjazása után is szívesen és lelkesen segítette a városi nagyrendezvények szervezését.

  A mai napig kulturális turizmust és színházlátogatásokat szervez, egy-egy évadban öt-hat busznyi résztvevő is megfordul a fővárosban.

  A minőségi programok, a precíz szervezés, a megoldhatatlan feladatok megoldása fűződik nevéhez. Bármikor szívesen áll rendelkezésre, ha a város kulturális életének alakításáról van szó. Igazi népművelő!

   

  Elhivatott közművelődési tevékenységi munkájának elismeréseként ítélte oda a Képviselő-testület "Cegléd Város Kultúrájáért" elismerő oklevél kitüntetést.

 

2017-ben

 • Békés Mihály

  nyugalmazott alezredes, Pest Megye Művészetéért díjas alkotó - Magyarországon szinte egyedülállóan foglalkozik pipafaragással.

   

  1934-ben született Szatmárnémetiben. Iskolái elvégzését követően 1956-ban avatták katonatisztté, főhadnagyi rangban.

  Számos helyőrségben szolgált, Jászberénytől Budapesten át, Ercsiben, Székesfehérváron, végül 1974-ben érkezett meg hivatásos katonatiszti pályafutása utolsó állomására, Ceglédre.

  Alezredesként, 37 év után szerelt le a ceglédi 3. számú Hadtest Parancsnokság hadtáp törzsfőnökeként.

   

  A fa szeretete valószínűleg asztalos édesapja "öröksége". A pipa szeretete igen korán, már közvetlenül középiskolai tanulmányai után megfogta.

  Nyugdíjas éveiben kellő időt szentelhetett szeretett hobbijának, a pipafaragásnak. Rengeteg pipát készített, melyek számos kiállításon jártak, sok elismerést szereztek mesterüknek.

  Egyik büszkesége a Magyar szabadságharc vezéreinek címereivel díszített egyedülálló pipasorozat.

  Közel 30 éve foglalkozik a pipafaragással. Munkáit többször kiállították Cegléden is, de képviselte a ceglédi alkotói közösséget Debrecenben, illetve a Túrkevei Pásztornapokon is.

   

  Részt vett fafaragó táborok munkájában a Dunántúl kis falvaiban, ahol a táborban együtt dolgozó fafaragók műveit - köztük az ő szobrait is - az ott élő kis falusi közösségeknek ajánlották fel községük szépítésére.

   

  Dolgozott alkotótáborokban a környező országokban, 2012-ben Európa kulturális fővárosává választott Mariborban több nemzet fafaragóival együtt rendezett kiállítást. Megalakulása óta aktív tagja a Ceglédi Alkotók Egyesületének. Köztársaság utcai kézműves műhelyében kora tavasztól - késő őszig fogad vendégeket.

   

  Kiemelkedő szakmai munkájának elismeréseként ítélte oda a Képviselő-testület "Cegléd Város Kultúrájáért" elismerő oklevél kitüntetést.
 • Fábri Attila

  Cegléden született. Hivatásos tisztként huszonkilenc éven keresztül a ceglédi laktanyában teljesített katonai szolgálatot.

   

  Szervezői és vezetői munkája során a bevonuló sorkatonákat megismertette Cegléd város nevezetességeivel, hagyományaival. A katonák részt vehettek Cegléd és más városok színházi előadásain, kiállításain és sporteseményein.

   

  Fő szervezője, a megszűnt híradózászlóalj, a katonai tradíciókat, a bajtársiasságot ápoló Nosztalgia találkozónak. 2016-ban mintegy 100 fő részvételével ünnepelték meg a 66. önálló híradózászlóalj megalakulásának az 50. évfordulóját.

   

  A kultúrára és a sportra irányuló szervező és nevelő tevékenységéért állami kitüntetésben részesült.

   

  1988 és 1996 között Cegléd város sakkcsapatának vezetője, mellyel évekig sikeresen szerepeltek a Pest megyei bajnokságban, öregbítve Cegléd város hírnevét.

   

  Immár 30 esztendeje tagja a Ceglédi Kardos Pál Pedagógus Énekkarnak. Az énekkar krónikása, folyamatosan, évadonként összeállítja a kórus tevékenységével kapcsolatos eseményeket.

   

  2016 és 2010. között tagja az Önkormányzat Képviselő-testületének, ez időszakban a Kulturális, Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottság alelnöke volt.

   

  Tagja a Turini Százas Küldöttségnek, a Múzeumbaráti Körnek és a TIT Ceglédi szervezetének.

  Fontos munkájának tekinti a várostörténet, kiemelten a Kossuth-hagyományok megismertetését, elmélyítését.

   

  Hat éve tagja, három éve elnökségi tagja a Ceglédi Dózsa György Honvéd Nyugdíjas Egyesületnek. Magas színvonalú munkát végez az egyesület kulturális tevékenységének tervezése, szervezése és irányítása terén. Az egyesület helyiségében Kossuth-emlékhelyet alakított ki, mely részükről a Kossuth kultusz megőrzésének színterévé vált.

   

  Cegléd város történelmi és katonai hagyományának ápolása, az ifjúság kulturális, honvédelmi nevelése terén, valamint a város több civil szervezetében nyújtott magas színvonalú szakmai és értékteremtő tevékenysége elismeréseként ítélte oda a Képviselő-testület "Cegléd Város Kultúrájáért" elismerő oklevél kitüntetést.
 • Volter Kálmán

  a Ceglédi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola gitár szakos tanára több, mint 25 éve.

  Tanítványaival lelkiismeretesen, odaadással foglalkozik, törekszik arra, hogy növendékei a zene szeretete mellett olyan emberi értékeket is vigyenek magukkal, amely egész életükben meghatározó lesz, és mindennapi életükben is kamatoztatni tudják.

   

  Cegléd város kulturális életébe, még kezdő tanárként kapcsolódott be. Zenélt városi rendezvényeken, kiállításokon, hangversenyeken.

  Zeneszerzőként is bejegyezték nevét a magyar zenei életbe. 2006-ban, az 1956-os forradalom emlékére meghirdetett országos zeneszerzői pályázaton második helyezést ért el.

  A katolikus egyházban folyamatosan tevékenykedik. A fiatalok lelki gondozása mellett ifjúsági kamara együttest hozott létre, amely a zene közösségformáló erejével támogatja a kis csapat összetartását.

  A Katolikus Teológiai Egyetem elvégzését követően 2009-ben Vácott diakónussá szentelték fel.

  2014. március 6. a ceglédi kulturális életben egy meghatározó dátum. Ekkor indult el a Mária rádió adása. A rádió egyik legfőbb tevékenysége, hogy hírt adjon és közvetítsen a városban történő kulturális, zenei eseményekről.

  Ezen események szerkesztő-műsorvezetőjének Volter Kálmánt kérték fel, aki évek óta vállalja ezt a szép, nemes feladatot.

  Neki köszönhető, hogy vezetésével minden zenei hangversenyt felvesznek és közvetítenek azok számára, akik élőben nem hallhatják ezeket a színvonalas rendezvényeket.

   

  Sokszínű, a városi kulturális tevékenységgel kapcsolatos munkáit a mai napig is becsületesen, szerényen és gondosan végzi. Barátságos, nyugodt, derűs, jó humorú ember.

   

  Elhívatott több évtizedes közművelődési tevékenységi munkájának elismeréseként ítélte oda a Képviselő-testület "Cegléd Város Kultúrájáért" elismerő oklevél kitüntetést.

 

2016-ban

 • Dr. Mihálka Györgyné - a Tetz Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója

  Felsőfokú társastánc tanári végzettségét 1972-ben szerezte Pozsonyban, majd szlovák-orosz nyelvszakos tanárként diplomázott Szegeden.

  Tanított orosz nyelvet, dolgozott napköziben. Sokrétű tevékenységeit az ország több pontján végezte (Szegeden és Makón).

   

  2004-ben, férjével és fiával megalapították a ceglédi központú, családi hagyományokra épülő Tetz Alapfokú Művészetoktatási Intézményt, melynek jelenleg is az igazgatója.

   

  A művészeti iskola kulturális képzései táncművészeti, képző- és iparművészeti és zeneművészeti ágban folynak Cegléden és a Cegléd környéki térségben (Nyársapát, Újszilvás, Tápiószele, Tápiószőlős, Törtel, Monor, Nyáregyháza).

   

  Rendszeres fellépéseik, bemutatóik, kiállításaik révén rangot, hírnevet szerez városunknak és a környező településeknek. Jó kapcsolatot ápol a települések, az oktatási intézmények vezetőivel, tantestületeivel.

   

  Marika számtalan jó hírű, lelkes szakember segítségével működteti intézményét.

  Különösen szívén viseli a hátrányos helyzetű diákjainak oktatását, támogatását. Hozzásegíti őket a művészeti élet megismeréséhez, gyakorlásához.

   

  Szakmai elhivatottsága, munkabírása példaértékű.

  Folyamatosan képzi magát, 2009-ben szakértői végzettséget szerzett, majd 2015-ben intézményvezetői képzésben vett részt.

   

  Kiemelkedő szakmai munkájának elismeréseként ítélte oda a Képviselő-testület "Cegléd Város Kultúrájáért" elismerő oklevél kitüntetést.

   

  Munkájához további jó egészséget kívánunk!
 • Rajné Nagy Erzsébet - A Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár gyermekkönyvtárosa

  1978-ban az Esztergomi Tanítóképzőben szerzett diplomát. A pedagóguspályán töltött 35 év után, 2010-től egy új hivatást választva, gyermekkönyvtáros lett.

  Pedagógiai tapasztalatait jól hasznosította a kisiskolások számára tartott könyvtári foglalkozásokon. Szakmai hozzáértéssel, lelkesedéssel, a gyermekek iránti elkötelezettséggel népszerűsítette a könyvtárhasználatot, az olvasás és a könyvek szeretetét.

   

  Elhivatottsága, munkabírása kiemelkedő. Felkészülten, jól felépített, tartalmas könyvtári foglalkozásokkal segítette a könyvtárhasználatra és olvasásra nevelést.

  Kedves, nyitott egyénisége biztosította, hogy a gyermekbirodalom látogatói jól érezzék magukat. Készített könyvajánlókat, hogy a gyermek és szülők figyelmét az értékekre, az igényes gyermekirodalomra irányítsa. A nyári olvasótáborok programjának aktív szervezője. Innovatív, újító ötletekkel színesítette a könyvtár rendezvényeit.

   

  Tájékozottsága és érdeklődése a gyermekirodalom iránt segítette, hogy minél több gyermeknek jelentsen élményt a mesék, a könyvek világa.

  Segítőkész, empatikus, személyisége kedveltté tette a gyermekek és felnőttek körében.

  Példamutató emberi magatartása, elhivatottsága méltán vívta ki a könyvtárlátogatók és a kollégák elismerését.

   

  Kiemelkedő munkájának elismeréseként ítélte oda a Képviselő-testület "Cegléd Város Kultúrájáért" elismerő oklevél kitüntetést.

 

2015-ben

 • Sztárai Mihály Református Vegyeskar
 • Kozma Attiláné kultúrális szervező
 • Kőhalmi Dezső újságíró

 

2014-ben

 • Sárközy Erzsébet festőművész

 

2013-ban

 • Andó László művészeti igazgató

 

2012-ben

 • Wendler Tibor karnagy, Táncsics Mihály Általános Iskola és Óvoda

 

2011-ben

 • Soósné Molnár Helgatanárnő, - Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola
 • Perneczky Gábor karnagy - ceglédi Városi Fúvószenekar

 

2010-ben

 • Bori Viktorjazz zenész, - Bori Jazz
 • Szepesi Pálné könyvesbolti eladó - Lord Könyvesbolt
 • Némedi Tivadarné könyvtáros, - Gyermekkönyvtár

 

2009-ben

 • Bíró József - Uránia Mozi
 • Dr. Lénárd Béla gyermekorvos - Gimnáziumi Jazz
 • Újházi György vállalkozó, - Duo Galéria

 

2008-ban

 • Molnárné Vida Anna - Városi Könyvtár
 • Rónai Gábor - Kossuth Gimnázium
 • Szatmári Gábor - Cegléd Rádió 88

 

2007-ben

 • Nem adott ki a Képviselő-testület "Közművelődésért" szakmai elismerést

 

2006-ban

 • Babcsán Józsefné - Városi Könyvtár
 • Matetits Lajosné - Kossuth Művelődési Központ
 • Mezeiné Kónya Teréz - Kossuth Lajos Gimnázium

 

2005-ben

 • Borsos Hedvig - Kossuth Múzeum
 • Soós Istvánné - Városi Könyvtár
 • Farkas Katalin - Kossuth Művelődési Központ

 

2004-ben

 • Barnóth Zoltán - Kossuth Művelődési Központ
 • Kósik Lajos - Városi Könyvtár
 • Varga Istvánné - Városi Könyvtár

 


2003-ban

 • Darányi Ágnes - Kossuth Művelődési Központ
 • Havasi Józsefné - Városi Könyvtár
 • Tóth Istvánné - Városi Könyvtár

KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

 • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.084 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 9005047 | Ebben a hónapban: 105273 | Ma: 653 | jelenleg: 9 | Statisztika