ENGLISH DEUTSCH
Ma 2017. augusztus 18. péntek, Ilona napja van. - Holnap Huba napja lesz. Az időjárás most: 27 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Mai mozi műsor

15:45 Patkós Irma terem
A mogyoró-meló 2.

Jegyfoglalás »

 
16:00 Huszárik Zoltán terem
Egy kupac kufli

Jegyfoglalás »

 
17:30 Huszárik Zoltán terem
K.O.

Jegyfoglalás »

 
17:45 Patkós Irma terem
Az Emoji-film

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
RAID - A törvény nevében

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Pappa pia

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

CEGLÉD BARÁTAINAK KÖRE


1982.szeptember 25-én, Kossuth Lajos ceglédi toborzó beszédének évfordulóján alakult meg Cegléd első civil szervezete azzal a céllal, hogy a helyben lakókkal és az elszármazottakkal együtt összefogja a város gazdasági és szellemi értékei iránt érdeklődőket, tenni akarókat.

 

A kör első elnöke dr. Csendes Béla, az Országos Tervhivatal elnökhelyettese volt, 1987-2006-ig pedig dr. Király László, a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem kecskeméti kertészeti főiskolai karának főigazgatója töltötte be ezt a posztot.

A 2006-os vezetőségválasztó közgyűlés Markovics Ferencet (Balázs Béla-díjas fotóművész, fotóriporter, érdemes és kiváló művész) választotta 3. elnökének.

 

Az induló létszám 115 volt, 2002-ben 150 fővel a legmagasabb taglétszámot érte el a baráti kör. Van közöttünk költő, zenész, újságíró, színész, vendéglátós, tudós, egyetemi rektor, hivatalnok, adminisztrátor, fotóművész, grafikus, tanár és szép számmal nyugdíjas is. Működésünk politikamentes, évi egyszeri találkozásainkkor nincs helye a politizálásnak, ezt mindenki elfogadta és betartja.  

 

A kör minden évben szeptember második felének egyik szombatján tartja közgyűlését, amelyet megtisztelnek a város vezetői is. A polgármester minden alkalommal tájékoztatást ad a város fejlődéséről, főbb eseményeiről, a várható beruházásokról. Alkalmanként egyes tagjaink konkrét segítséget is nyújtottak a város vezetőségének.

 

A közgyűlések zárásaként minden alkalommal koszorút helyezünk el a Kossuth-beszéd emléktáblájánál, közösen elénekelve: "Kossuth Lajos azt üzente…."  Sor kerül a város új létesítményeinek megtekintésére, a baráti kör művésztagjainak kiállításaira, emléktábla-avatásokra illetve baráti találkozóra egy ebéd keretében. Örömmel és büszkén mutattuk meg pl. a felújított Gyermekkönyvtárat, a Termál-és Strandfürdőt, a Kossuth Múzeum és a Galéria kiállításait, középiskoláinkat, a megújult uszodát, a Kályhamúzeumot, az új evangélikus gyülekezeti házat.

 

Eddig két kiadványt jelentettünk meg: Ceglédi emlékek, illetve Tisztelet Ceglédnek címmel.  A kötetek érdekessége, hogy - a kör tevékenységének, sajtószerepléseinek ismertetésén túlmenően - elsősorban a tagok írták meg benne visszaemlékezéseiket a város múltjáról, érdekes eseményeiről és személyiségeiről.

 

A miénkhez hasonló törekvésekkel az országban ma már több hasonló szervezet működik, számuk folyamatosan gyarapszik, s nem egy közülük mérvadó szerepet játszik a helyi közéletben is. Így merült fel a gondolat: hasznos lenne a baráti körök tapasztalatainak kicserélésére, a  közös tevékenység továbbfejlesztésének átgondolására, a körök szerepének tisztázására egy fórum, egy találkozó.

 

Ezért rendeztük meg Cegléden 2001 végén a baráti körök vezetőinek (képviselőinek) részvételével az első országos találkozót, amelyen - kb. tízezer főnyi tagság képviseletében - több mint 50 szervezet 100 főnyi tisztségviselője vitatta meg az előbbiekben jelzett témákat és döntött a közös munka folytatásának szükségességéről.

 

Méltóképpen ünnepeltük megalakulásunk 30. évfordulóját. Az eseményeket bemutató kiállítás mellett cd-n is készíttettünk összefoglalót, mely nagy sikert aratott.

 

Az utóbbi években évközi találkozót is szervezünk,  nyár elején. Legtöbbször aktuális rendezvényhez csatlakozunk, pl. Pünkösdi nyitott pincenapok.

 

A Cegléd Barátainak Köre szívesen látja tagjai sorában mindazokat, aki érdeklődnek a város mai élete, múltja és jövője iránt, akik új baráti kapcsolatokat keresnek, s elfogadják az alapszabályunkat.

 

Részletes tájékoztatást kaphatnak:

 

  • Markovics Ferenc: emailcím: markoferko@t-online.hu
  • Babcsán Józsefné: Cegléd 2700 Esze Tamás u. 12.(53/313-511) emailcím: babcsan@freemail.hu
  • Farkas Albertné Cegléd 2700 Pesti út 63. (53/310-204)
  • Koglerné Hernádi Ágnes : Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár Cegléd 2700 Kossuth tér 5/a (53/505 040),  emailcím: kogleragi@cegledikultura.hu
  • Horváth Éva: Cegléd 2700 Kertész u. 15. 53/611-905, emailcím: heva15@freemail.hu

 

Örülünk megtisztelő érdeklődésüknek.

 

Cegléd, 2015 őszén

 

Cegléd Barátainak Köre
vezetősége


KÖZÉRDEKŰ ADATOK

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.022 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 4959499 | Ebben a hónapban: 105029 | Ma: 2585 | jelenleg: 6 | Statisztika