Cegléd Város Hivatalos Honlapja

betűméret:
Alapértelmezett színséma

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI

12345678910
oldal:1/87 bejegyzés:10/869

Kulturális Örökség Napjai a Vármegyeházán »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.09.09. 16:14
Kulturális Örökség Napjai a Vármegyeházán
Szeptember 17-én, szombaton három időpontban szerveznek épület-bemutatót.

A XIX. század elején, a reformkor idején Pest vármegye volt az első, amely létrehozott egy olyan megyei központot, ahol a megye legfőbb irányító testületei egy épületben kaptak helyet. A jogfolytonosság ma is fennáll az épületben, amely Pest Megye Önkormányzatának és a Pest Megyei Kormányhivatalnak ad otthont.

A Kulturális Örökség Napjai programsorozat hétvégéjén, szombaton három időpontban, 10:30, 12:30, 14:30 kezdéssel indulnak ismeretterjesztő séták az épületegyüttesben. A látogatás előzetes regisztrációhoz kötött, amelyre a [[[eKXOKvEjFYNGGXepUz8YZYcIRTMcmVuZGV6dmVueXN6ZXJ2ZXplc0BwZXN0Lmdvdi5odQ==]]] címen lehet jelentkezni. Egy-egy csoportos vezetés maximális létszám 25 fő, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Életmentő segítség »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.09.09. 15:04
Életmentő segítség
A gödöllői kormányablakban lett rosszul egy ügyfél, akit Lánczné Szepes Szilvia gyámügyi szakügyintéző gyors helyzetfelismerésének köszönhetően sikerült megmenteni. A munkatársnak Tarnai Richárd főispán mondott köszönetet rendkívüli helytállásáért.

A nyolcvan év körüli férfi a kormányablak ügyfélvárójában került tetániás állapotba, nem volt tapintható pulzusa és légzése. A biztonsági őr értesítette Lánczné Szepes Szilvia szakügyintézőt, akiről tudta, hogy rendelkezik egészségügyi ismeretekkel és gyakorlattal. A speciális fogásnak és megfelelő ütés alkalmazásának köszönhetően a rosszul lett férfi visszanyerte eszméletét, akinek állapotát a kiérkező mentők stabilizálták.

A harmincéves közszolgálati jubileumát ünneplő gyámügyi szakügyintézőnek Tarnai Richárd főispán köszönte meg életmentő beavatkozását és gratulált több évtizedes, elhivatottsággal végzett munkájához.

A vizsgált járművek több mint fele volt műszakilag hiányos »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.09.05. 11:54
A vizsgált járművek több mint fele volt műszakilag hiányos
A Pest Megyei Kormányhivatal a rendőrséggel együttműködve tárt fel szabálytalanságokat az M4-es autóút abonyi pihenőhelyén.
Az ellenőrzött kilenc járműből, járműszerelvényből ötnél találtak valamilyen problémát. A szakemberek légrugó hiba, túlzott mértékű gumiabroncs-kopás, fékerő-eltérés, repedt szélvédő és érvénytelen gépjárművezetői engedély miatt is szabtak ki közigazgatási bírságot, illetve rendeltek el műszaki vizsgálatot.Tarnai Richárd főispán elmondta, egy esetben a megengedett legnagyobb össztömeg 50%-os túllépése miatt a továbbközlekedést is megtiltották, amelynél a közigazgatási bírság mellett átrakodásra is kötelezték a gépjármű üzemeltetőjét. A Pest Megyei Kormányhivatal vezetője hozzátette, több mint egymillió forint közigazgatási bírságot szabtak ki az ellenőrzések során.A hatóság három ellenőri egysége plusz üzemanyagtartály felszerelése miatt engedély nélküli átalakítás címen is elrendelt műszaki vizsgálatot.A hatóság munkatársai továbbra is fokozottan ügyelnek a közlekedés biztonságára, hogy mindenki épségben eljusson a tervezett úti céljához.

Nyáron is folyamatosak voltak a fogyasztóvédelmi ellenőrzések Pest megyében

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.09.05. 11:15
Többek között aqua- és kalandparkokat, állandó és utazó jelleggel üzemelő játszóházakat, illetve gyermektáborokat és játszótereket vizsgáltak a Pest Megyei Kormányhivatal munkatársai, de ott voltak a Forma-1 hazai futamán is.

Budapesti tanévnyitó a Vármegyeházán »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.08.31. 17:55
Budapesti tanévnyitó a Vármegyeházán
Az Oktatási Hivatal szakmai tanévnyitó konferenciasorozatot szervezett a köznevelési intézmények vezetőinek. Az első helyszínnek a Pest Megyei Kormányhivatal adott otthont.

Az Oktatási Hivatal szakmai tanévnyitó konferenciasorozatot szervezett a köznevelési intézmények vezetőinek. Az első helyszínnek a Pest Megyei Kormányhivatal adott otthont.

 

 

 

 

 

 

 

 

A nagyszámú résztvevőt Tarnai Richárd főispán fogadta, aki minden pedagógusnak megköszönte áldozatos munkáját.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az új tanévről Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára tartott szakmai tájékoztatót, majd az Oktatási Hivatal koordinálásával zajló főbb feladatokat mutatta be Brassói Sándor, a szervezet elnöke. A szakmai tanévnyitót a Klebersberg Központ elnökhelyettese, Péterffy Balázs tartotta.

 

 

 

 

 

 

 

 

A résztevők emellett a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokról, valamint a Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ pedagógiai értékeléséről, illetve a tehetséggondozás támogatásáról is hallhattak előadásokat.

Katasztrófavédelmi sátor segíti a Pest Megyei Védelmi Bizottság munkáját »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.08.31. 10:28
Katasztrófavédelmi sátor segíti a Pest Megyei Védelmi Bizottság munkáját
A felfújható mobil egységet két ember 5 perc alatt üzembe tudja állítani.

A sűrített levegős vezetői sátrat próbaképpen a Vármegyeháza díszudvarán állították fel, amelyet a gyártó cég ügyvezetője mutatott be Tarnai Richárd főispánnak, a Pest Megyei Védelmi Bizottság elnökének.

A 42 m2-es fűthető létesítményt a COVID-fertőzés alatt több hónapon keresztül tesztelték éles helyzetben és teljesen jól reagált az időjárás viszontagságaira. Felfújása után azonnal a rendeltetésének megfelelően használható, amelyet magyar tulajdonú, magyar gyártó egységgel rendelkező cég készített a honvédséggel és a katasztrófavédelemmel együttműködve.

A bemutatót követően Tarnai Richárd elmondta, az új parancsnoki sátor minden helyzetben jól szolgálja majd a hatékony és összehangolt védekezés feladatait.

Több mint hatmilliárd forint értékben valósul meg a munkaerőpiac bővítése Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.08.23. 15:02
A foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési együttműködések a kereslet és kínálat megyei szintű összehangolását segítik az országos átlagnál alacsonyabb foglalkoztatási szinttel rendelkező, kevésbé fejlett járásokban.

A foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési együttműködéseka kereslet és kínálat megyei szintű összehangolását segítik az országos átlagnál alacsonyabb foglalkoztatási szinttel rendelkező, kevésbé fejlett járásokban.

A Széchenyi Terv Plusz, Magyarország Kormánya és az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló program kedvezményezettje Pest Megye Önkormányzata. Az együttműködéshez szándéknyilatkozatot írt alá a Pest megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Agrárkamara, Szob, Abony, valamint Ipolydamásd önkormányzata, további partnerekkel az egyeztetés folyamatban van. A fejlesztés a 2021-2027 közötti időszakban nyújt támogatást az együttműködések megalapozására és továbbfejlesztésére.715 fő részére nyílik lehetőség foglalkoztatást elősegítő bértámogatás igénybevételére, 520 fő vállalkozóvá válásának elősegítésére, valamint 1700 fő foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokkal történő támogatására.A szerződött összeg 6 227 000 000 Ft, amelyből Pest megye foglalkoztatási-gazdasági helyzetének javulását, a megyei szintű befektetések ösztönzését, valamint a foglalkoztatási partnerségek erősödését támogatják.

Informatikai karbantartás a budaörsi kormányablakban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.07.26. 15:32
Július 27-én hosszabb várakozási idővel kell számolni az ügyfélkiszolgálásban a Budaörs Szabadság út 134. szám alatti kormányablakban.

Július 27-én hosszabb várakozási idővel kell számolni az ügyfélkiszolgálásban a Budaörs Szabadság út 134. szám alatti kormányablakban.

Ez idő alatt ügyeiket az alábbi, közeli kormányablakokban is intézhetik:

• Törökbálinti kormányablak (Munkácsy Mihály u. 79.)

• Érdi kormányablak (Budai út 8.)

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Egyszerűsödött az egészségügyi ellátásokhoz kapcsolódó utazási költségtérítés »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.07.20. 14:40
A papíralapú utalványokat júliustól elektronikus rendszer váltotta fel. Az átállással a jogosultsági kör és a támogatások mértéke nem változott, az ügyintézés azonban jóval könnyebb lett.

Az utazási költségtérítési támogatás igényléséhez elegendő a szakorvosnál jelezni a támogatási igényt, amelyet az orvos rögzít a rendszerben. A beteg az ügyfélkapun elérhető elektronikus űrlappal igényelheti a költségtérítést.

Azok sem esnek el az igényléstől, akik nem rendelkeznek ügyfélkapus regisztrációval, számukra papíralapú ügyintézést biztosítanak.

A dokumentum a Magyar Államkincstár honlapján érhető el, de személyesen a kormányablakokban vagy az egészségbiztosítási ügyfélszolgálatokon is ki lehet tölteni a nyomtatványt, illetve postai úton is be lehet küldeni.

Amennyiben minden szükséges adat és információ a hatóság rendelkezésére áll, az Ügyfélkapun benyújtott kérelmet 24 óra alatt elbírálja a kormányhivatal.

Átadták az első önkiszolgáló kormányhivatali terminált Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.07.19. 15:00
Átadták az első önkiszolgáló kormányhivatali terminált Pest megyében
Újabb mérföldkőhöz érkezett az ügyfélbarát közigazgatás fejlesztése, hiszen Veresegyházon üzembe állt a mesterséges intelligenciával támogatott ügyintézési pont, a KIOSK. Az állampolgárok 12 ügytípus indítását kezdeményezhetik a készüléken.

Okmányokhoz, illetve járművekhez kapcsolódó ügyek, valamint lakcímbejelentés tehető az eszközön. Tarnai Richárd kormánymegbízott elmondta, Pest megyében harminchárom helyszínen telepítenek KIOSK-ot, ezekből tizenöt darab folyamatosan, tehát éjjel-nappal elérhető szolgáltatást fog biztosítani az ügyfeleknek.

Az alkalmazás lépéseit a könnyen kezelhetőség érdekében úgy alakították ki, hogy hangalapú narráció és feliratok egyaránt segítik a gördülékeny ügyintézést. A folyamat végén a gép egy bizonylatot nyomtat ki, amely hitelesen igazolja az ügyindítás tényét, a személy adatait és az indított ügy azonosító számát is.

Országosan összesen 307 kormányhivatali helyszínen, 38 postahivatalban, valamint 55 Digitális Jólét Program ponton állítanak fel digitális ügyintézési állomást.