Cegléd Város Hivatalos Honlapja

betűméret:
Alapértelmezett színséma

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI

12345678910
oldal:1/90 bejegyzés:10/895

Tíz éve alakultak újra a járások »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2023.02.02. 14:21
Három évtizedes kihagyás után immár 18 járási hivatal működik Pest vármegyében.

Pest hazánk egyik legrégebbi központja, egyben legnépesebb vármegyéje több mint 1 milliós lélekszámával. Államalapító Szent István királyunk idejében itt volt az ország közigazgatási központja.

A kormányzat a közigazgatási rendszer újjászervezésével 2011-ben hozta létre a kormányhivatalokat, majd 2013-tól visszaállította a járásokat. A jubileum alkalmából Tarnai Richárd főispán a vármegye azon járási vezetőivel találkozott, akik  az újjáalakulás óta látják el hivatalukat.  Irányításukkal a megyei közigazgatás számos kihívással nézett szembe az elmúlt években, amelyek közül a két legnagyobb a koronavírus-fertőzés és az árvíz elleni védekezés koordinálása volt. Szakmai hozzáértésük nap mint nap segíti a hivatal magas színvonalú működését.

(kormanyhivatal.hu)

Átmeneti üzemszünet a gyáli ügyfélszolgálatokon »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2023.02.01. 11:14
Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a városi vízhálózat karbantartási munkái miatt a Gyáli Járási Hivatal Hatósági és Gyámügyi osztályán, valamint a Gyáli kormányablakban 2023. február 1-én átmenetileg szünetel az ügyfélfogadás.
AGyáliJárási Hivatal Hatósági és Gyámügyi osztályán2023. február 1-én 10.30-14 óráig szünetel az ügyfélfogadás.Telefonos elérhetőség: Hatósági Osztály: +36-20/449-2202Gyámügyi Osztály: +36-30/270-9367A Gyáli kormányablakban 2023. február 1-én 11-14 óráig szintén szünetel az ügyfélfogadás.Ügyintézésre ezen a napon az alábbi kormányablakokban van lehetőség:· Ócsa, Bajcsy-Zs. utca 26.· Vecsés, Fő út 246-248 (Market Central)· Dabas, Szent János út 112.Megértésüket és türelmüket köszönjük!

(Pest Vármegyei Kormányhivatal)

Áramszünet miatt zárva a péceli kormányablak »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2023.01.31. 13:55
Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy részleges áramszünet miatt a péceli kormányablakban 2023. január 31-én szünetel az ügyfélfogadás.

Ügyintézésre ezen a napon az alábbi kormányablakokban van lehetőség 16 óráig:

Gödöllői kormányablak (Gödöllő, Kotlán S u. 3.)

https://www.kormanyhivatal.hu/hu/pest/pest-megyei-kormanyhivatal-jarasi-hivatalai/godolloi-jarasi-hivatal/godolloi-jarasi-hivatal-kormanyablak-osztaly

Veresegyházi kormányablak (Veresegyház, Göncz Árpád tér 1.)

https://www.kormanyhivatal.hu/hu/pest/pest-megyei-kormanyhivatal-jarasi-hivatalai/godolloi-jarasi-hivatal/kormanyablak-osztaly-2

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

(Pest Vármegyei Kormányhivatal)

Ne rendeljenek fát a tuzifanagyker.hu oldalon! »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2023.01.23. 15:18
A Pest Vármegyei Kormányhivatal a Fogyasztóvédelmi Főosztályához érkezett jelzések alapján hívja fel a figyelmet a csaló vállalkozásra.

Részletes tájékoztatás a NÉBIH oldalán olvasható:

https://portal.nebih.gov.hu/-/ne-rendeljenek-fat-a-tuzifanagykerhu-oldalon

(Pest Vármegyei Kormányhivatal)

Több mint 70 év után visszakapták történelmi elnevezésüket a vármegyék »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2023.01.16. 11:52
A szóhasználat visszaállítása azt biztosítja, hogy az ezeréves magyar államiság alkotmányos hagyományai ebben a formában is tovább élhessenek.

A szóhasználat visszaállítása azt biztosítja, hogy az ezeréves magyar államiság alkotmányos hagyományai ebben a formában is tovább élhessenek.

A vármegyék a nemzeti összetartozás eszméjét, a közös történelmi emlékeink megőrzését és egyben a magyar demokrácia nemzeti karakterét is erősítik. Közigazgatásunk alapvető területi egységei államalapító királyunk, Szent István óta egészen 1949-ig a vármegyék voltak, amíg a diktatórikus kommunista rendszer el nem törölte őket. Tarnai Richárd főispán elmondta, a tizenkét éve működő közigazgatási struktúra az ügyfelet állította a középpontba és ebben 2023-tól sincs változás. A Pest Vármegyei Kormányhivatal ugyanúgy a hozzá forduló emberek ügyeinek gyors és szakszerű ügyintézését szolgálja.

(Pest Vármegyei Kormányhivatal)

5,2 milliárdos kormányzati energiatámogatás Pest Vármegyének »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2023.01.13. 12:29
5,2 milliárdos kormányzati energiatámogatás Pest Vármegyének
Pest Vármegyében 39 darab, tízezer lakos feletti település kapott összesen több mint 5,2 milliárd forintot energiatámogatási célzattal Magyarország Kormányától. Abonytól egészen Veresegyházig segít a kormányzat fedezni a megemelkedett rezsiköltségeket azért, hogy a települések fenn tudják tartani a legfontosabb közszolgáltatásaikat.

A szomszédunkban dúló háború és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt az energiaárak sokszorosára emelkedtek, de a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően biztosított hazánk energiaellátása.

A kormány 2014-re kifizette valamennyi önkormányzat összes felhalmozott adósságát. Ezzel tiszta lapot biztosított számukra, megmentve sokukat a kilátástalan anyagi helyzetből. A Gyurcsány-korszak totális gazdasági kudarca után a kormányzat ezzel a lépésével a főváros mellett a magyar vidék további fejlesztési lehetőségeit alapozta meg.

(Pest Vármegyei Kormányhivatal)

"A köz szolgálatáért” »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2023.01.13. 11:14
"A köz szolgálatáért”
A Pest Vármegyei Kormányhivatal két munkatársát is díjazták a Magyar Kormánytisztviselői Kar jubileumi ülésén.

Az elismeréseket Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Palich Etelka, a Kar elnöke adta át példaértékű tevékenységükért Reiner Andrea osztályvezetőnek és Medgyesi-Szabó Rozália Margit engedélyezési ügyintézőnek.

A díjazottaknak Tarnai Richárd főispán is gratulált.A hivatalvezető köszöntő beszédében emlékeztetett a Magyary Zoltán által megálmodott Jó Állam modelljére, amelyet 2011-től, a kormányhivatali rendszer bevezetésével kezdtek megvalósítani. Tarnai Richárd hangsúlyozta, az új kormányzat mindezzel az államigazgatás szolgáltató funkcióját erősítette meg, az ügyfelet állítva a középpontba. Kiemelte, a jövőben is meg fognak birkózni a nehézségekkel, mert kollégái szakmai hozzáértésére mindig számítani lehet.

(Pest Vármegyei Kormányhivatal)

Adomány Kárpátaljának »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.12.23. 15:38
Adomány Kárpátaljának
Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Pest Megyei Kormányhivatal a karácsonyi adománygyűjtő akcióját, együttműködésben a Kárpátaljai Szent Márton Karitásszal.

A felhívásra Pest megye összes járásából jelentkeztek, így számos cipősdoboznyi ajándékot adhattak át a szervezetnek. Tarnai Richárd főispán minden munkatársnak köszönetet mondott, aki bármilyen módon segítette az akció sikeres megszervezését. A karitász a rászoruló családoknak, valamint a magyar szociális intézményeknek juttatja el a csomagokat.

Felszámolják az Ország úti illegális hulladéklerakót »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.12.10. 11:45
A több millió forintos eljárási bírságot és az elszállítás költségeit is meg kell fizetnie a felhalmozónak.

A vállalkozás korábban rendelkezett a III. kerületi ingatlanra vonatkozóan nem veszélyes hulladékok begyűjtésére, előkezelésére és hasznosítására szóló engedéllyel, amely 2016-ban lejárt. A Kft. azonban nem hagyott fel a tevékenységével, amelyet a hatóság megtiltott.

Tarnai Richárd Pest megyei főispán elmondta, több alkalommal, összesen 3,6 millió forint eljárási bírságot szabtak ki a cégre, amely kötelezettségét a mai napig nem teljesítette.

A hatóság a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitányságánál tett feljelentést az ügyben. A Pest Megyei Kormányhivatal most a kötelezett költségére végezteti el a hulladékok elszállítását, amely a Budapest és Pest Megye közigazgatási területén illegálisan lerakott hulladékok elszállítása tárgyú közbeszerzési eljárás keretében történik.

(kormanyhivatal.hu)

Pest Megyei Kormányhivatal Közlekedésfelügyeleti Főosztály Járműforgalmi Osztály hirdetménye Fevzi Gandur Lojistik AS üzembentar »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.12.09. 09:58
FEVZI GANDUR LOJISTIK A.S. PE/JFO/00943-5/2022. ügyiratszámú közigazgatási hatósági ügyében keletkezett hirdetmény.

Kifüggesztés napja: 2022.12.09.

Levétel napja: 2023.01.09.

 

Kifüggesztve megtalálható: 1141 Budapest, Komócsy utca 17-19.

(PMKH KFF)