Cegléd Város Hivatalos Honlapja

betűméret:
Alapértelmezett színséma

BEFEKTETÉSI LEHETŐSÉGEK CEGLÉDEN

oldalanként: bejegyzés
 

5396/51-58, 5396/60-69 hrsz-ú kivett beépítetlen terület sorszám: 25

5396/51-58, 5396/60-69 hrsz-ú kivett beépítetlen terület megnevezésű, összesen 2 ha 7034 m2 nagyságú terület, mely Cegléden a Szélmalom zugban található. Az ingatlanok egyenként ~700-800 m2 nagyságúak, melyek alkalmasak lehetnek építkezés céljából.

Megtekintés Megtekintés
Állami terület sorszám: 2
Állami terület

Cegléd külterületén, a Törtel felé vezető, jelentős forgalmú közlekedési útvonal közelében található a 0979 hrsz-ú ingatlan. Korábban lőtérnek használták. A Gksz-2 kereskedelmi-szolgáltató, gazdasági övezeti besorolás szolgáltató, vagy kis- és nagykereskedelmi tevékenység végzését teszi lehetővé. Az ingatlan közelében szolgáltató vállalkozások, kissé távolabb lakóparki funkciókkal is rendelkező, folyamatosan bővülő lakótelep található. A terület beépíthetősége 60%-os, rajta legfeljebb 10 m magas épület helyezhető el. A kialakítható legkisebb telekméret 2000 m². Az ingatlanra a szennyvízcsatorna kivételével valamennyi közmű lekötése biztosítható.

Megtekintés Megtekintés
Általános iskola sorszám: 5
Általános iskola

Cegléd városközpontjában, a Népkör ut-cában helyezkedik el az 58 hrsz-ú, általános iskola megnevezésű, 2574 m² alapterületű ingatlan. A főtéri evangélikus templom két oldalán az ún. evangélikus bazársor mögött elhelyezkedő épület-csoport, különösen a 60 hrsz-ú ingatlannal együtt hasznosítható, kereskedelmi, idegenforgalmi, szállodaipari célra. A terület Vt-3 övezeti besorolású, 80%-ban beépíthető, védett műemléki környezetben helyezkedik el. Az itt létrehozott építmények magasságát a környezetében korábban kialakult épületek határozzák meg. Valamennyi közművel ellátott, korlátozás nélkül.

Megtekintés Megtekintés
Beépítetlen terület sorszám: 13
Beépítetlen terület

Cegléd belterületén, a városból Nagykőrös-Kecskemét irányába kivezető főútvonal mellett helyezkednek el az 5719/1 és 5719/13 hrsz-ú, beépítetlen terület megnevezésű, területileg egybefüggő, 4500 m² és 4 ha 0835 m² alapterületű ingatlanok, együttes alapterületük

45335 m². A Gksz-2 kereskedelmi-szolgáltató, gazdasági övezeti besorolású terület 60%-ban építhető be, legfeljebb 10 m magasságú épületekkel. A legkisebb kialakítható telek-nagyság 2000 m². Az ingatlanok környezetében elsősorban szolgáltató és kereskedelmi funkciójú egységek találhatók. A Külső-kőrösi út a város egyik legforgalmasabb átmenő főútvonala. A városrész kereskedelmi szolgáltatások tekintetében fejlesztendő elsősorban. A szennyvízcsatorna kivételével valamennyi közművel ellátható. A szennyvízcsatorna- hálózat fejlesztése jelenleg folyamatban van.

Megtekintés Megtekintés
Gyep, legelő sorszám: 14
Gyep, legelő

Cegléd belterületén, a városból Nagykőrös-Kecskemét irányában kivezető főútvonal közelében helyezkedik el a Cegléd 5739/3 hrsz-ú, gyep, legelő megnevezésű 5 ha 3914 m² alapterületű ingatlan. A Külső-kőrösi út a város egyik legforgalmasabb átmenő főútvonala. A valóságban a főútvonal közelében, egy kereskedelmi telep mögött elhelyezkedő terület jelenleg mezőgazdasági rendeltetésű, fejlesztésre kijelölt. A Gip-2 egyéb ipari gazdasági építési övezetben az ingatlanok beépíthetősége 50%-os. A megengedett építménymagasság legfeljebb 10 m. A legkisebb megosztható terület nagysága 2000 m². A területen kereskedelmi ipari termelő tevékenység végezhető. A szenny-vízcsatorna kivételével valamennyi közmű lekötése biztosítható.

Megtekintés Megtekintés
Vásártér sorszám: 15
Vásártér

Cegléd belterületén, a városból Nagykőrös-Kecskemét irányába kivezető főútvonal mellett helyezkedik el a Cegléd belterület 5739/7 hrsz-ú, vásártér megnevezésű,

6 ha 4868 m² alapterületű ingatlan. A valóságban a főútvonal, kereskedelmi ingatlanok és a Gerje-csatorna között elterülő ingatlan jelenleg az országos állat- és kirakóvásárok helyszíne. Jelenleg külön-leges gazdasági övezeti besorolású, de ez a besorolás módosítható. A városrész hiányos kereskedelmi ellátása, valamint a főútvonal nagy átmenő forgalma jó hasznosítási lehetőséget kínál. Az ingatlanra a szennyvízcsatorna kivételével valamennyi közmű lekötése lehetséges. A szenny-vízcsatorna fejlesztése jelenleg folyamatban van.

Megtekintés Megtekintés
Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő sorszám: 18
Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő

A fürdő Cegléd Észak-Nyugati határában Budapest irányába a város központjától mintegy 7 km-re helyezkedik el. Mind közúton (4. sz. főútról), mind vasúton (Budapest-Záhony, Budapest-Szeged vonal) jól megközelíthető. A budapesti nemzetközi repülőtér 50 km. A város kiemelkedő termális ásványvíz adottságainak köszönhetően 2003-ban zöldmezős beruházásként valósulhatott meg a projekt. A nátriumkloridos-hidrogénkarbonátos jódos termálvízkészlet mozgásszervi, reumatikus, krónikus gyulladások, emésztőszervi, bőrgyógyászati panaszok kezelésére kiváló. A gyógyulni vágyók az egészségbiztosítási pénztár támogatásával is igénybe vehetik a fürdő szolgáltatásait. Egész évben nyitva áll a gyógyulni és fürdőzni vágyók előtt a háromszintes termálépület. Szakmailag felkészült személyzet, gyógy- és wellnessmasszázs, szauna, tornaterem, valamint élménymedence, gyermekmedence, ülőmedencék állnak a vendégek rendelkezésére. Súlyfürdő, gyógytorna medence, tangentorkádak, fizikoterápia is várja a gyógyulni vágyókat. A kültéri részen további négy medence, sportpályák, játszótér, és vendéglátó egységek szolgálják a látogatók igényeit a nyári időszakban, melyek mellett elegendő hely kínálkozik a gyönyörűen parkosított területen a szabadtéri kikapcsolódáshoz. A kulturális, animációs és sport programok a rendszeres éjszakai fürdőzés mind-mind a vendégek kedvét keresik. A fürdővel kapcsolatban elsődleges fejlesztési célunk az egész éves üzemeltetést biztosító vízfelület növelése (fedett uszoda, tanmedencék, gyógymedencék).

Megtekintés Megtekintés
Aqua Centrum Cegléd sorszám: 19
Aqua Centrum Cegléd

A Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő mellett 2005-ben megnyílt aquapark, mely önálló létesítményként is üzemeltethető. Egy középkori vár díszletei között rejti a modern csúszdavilágot. A 17 csúszda között megtalálhatóak a hagyományos nyitott- és zárt csőcsúszdák, a vad- és lassúfolyó, a különlegesebb élményt nyújtó hagyma- és kamikazecsúszdák, a gyermekeknek a gyermekszigeten a sárkány- és minicsúszdák, valamint az extrém élményt garantáló, Magyarországon egyedülálló INGACSÚSZDA!!!

Az aquaparkkal kapcsolatos fejlesztési elképzelés a terület olyan irányú átalakítása, mely egész éves használhatóságot biztosít (műjégpálya létesítése, téliesített csúszdapark kialakítása stb.).

Megtekintés Megtekintés
Castrum Thermalcamping és Apartmanpark- Cegléd sorszám: 20
Castrum Thermalcamping és Apartmanpark- Cegléd

A Ceglédi Gyógy- és Strandfürdőtől 200 méterre, ugyancsak 2005-ben megnyílt modern létesítményben 36 db fűthető apartman található, felszerelve minden kényelemmel, konyhával, fürdőszobával. A lakókocsival és sátorral érkezők árammal, ivóvízzel, és csatornacsatlakozással ellátott parcellán pihenhetnek. A Camping vendégei részére a Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő kedvezményes belépőjegyet biztosít. A kemping és apartmanpark fejlesztési irányvonala a megfelelő infrastruktúra kialakítása és üdülőfaluvá alakítása.

Megtekintés Megtekintés
Beépítetlen terület, erdő sorszám: 21
Beépítetlen terület, erdő

A közelmúltban kialakított termálfürdő és szabadidőközpont szomszédságában találhatók a 12317 hrsz-ú, beépítetlen terület megnevezésű, 11100 m² alapterületű, a 12318 hrsz-ú, beépítetlen terület megnevezésű, 11000 m² alapterületű, a 12319 hrsz-ú, erdő megnevezésű, 20091 m² alapterületű, és a 12323 hrsz-ú, erdő megnevezésű, 34583 m² alapterületű ingatlanok. A négy beépítetlen, részben erdős terület az önkormányzat tulajdonában álló termálfürdő és szabadidő központhoz kapcsolódó szolgáltató létesítmények elhelyezésére szolgál. Elsősorban szállodaipari, vendéglátóipari, vagy egyéb, a pihenő vendégek kiszolgálását biztosító szolgáltató tevékenység telepítésére fenntartott ingatlanok. A termálfürdő épületéhez közvetlen összeköttetés kialakítása lehetséges. Az ingatlanokhoz valamennyi közmű lekötése biztosítható.

Megtekintés Megtekintés