ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. október 6. vasárnap, Renáta napja van. - Holnap Amália napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Közvilágításról egyeztettek

2022.11.18. 17:30 Rovat: Közélet
Közvilágításról egyeztettek

Az áramszolgáltató, a rendőrség, a katasztrófavédelem és több térségi település polgármesterének részvételével tartottak ma egyeztetést a Városházán. A téma a közvilágítás volt. Lehetséges-e és ha igen, hogyan takarékoskodni a felhasznált áram mennyiségével. Még számos adatra lesz szükség ahhoz, hogy döntés születhessen, amelyet természetesen majd a testület fog meghozni - mondta a Ceglédi Városi Televízió híradójának Dr. Csáky András polgármester.

 

(Fotó: Szokolai Attila)

 

Az egyeztetést követően a polgármester emlékeztetett: egy kormányrendelet felhatalmazza az önkormányzatokat, hogy köz- és közlekedésbiztonsági, valamint egyéb vagyonvédelmi szempontok figyelembe vételével a közigazgatási területen belül a közvilágítást szabályozza, ha kell, csökkentse. "Amikor a rendelet kijött, akkor rögtön megkerestem az áramszolgáltatót és kértem adatokat tőlük, illetve azt hogy üljünk le és tárgyaljuk végig, hogy milyen lehetőségeink vannak. Erre a megbeszélésre mind a rendőrséget, mind a katasztrófavédelmet és a Magyar Közutat is meghívtuk. Illetve az alkonykapcsoló kialakításánál kiderült, hogy hat önkormányzat energia szempontjából össze van kötve. Ezen önkormányzatoknak a polgármestereit is meghívtuk erre a tanácskozásra." - fogalmazott. Hozzátette: most adatokat kértek az MVM-től.

 

"Kiderült, hogy közel kétszáz trafókörzet van Cegléden. Ez abból a szempontból érdekes, hogy trafókörzetenként lehet szabályozni majd a közvilágítást. El fogják küldeni, hogy az egyes trafókörzetekhez milyen utcák tartoznak. Várjuk nagyon a Magyar Közút véleményét, hiszen nyilvánvalóan csak például a Széchenyi út megvilágítása, vagy a zebráknak a megvilágítása is fontos, hogy milyen trafókörzetről történik, le tudjuk-e választani vagy sem." Mint mondta, két lehetőség előtt állnak, miután hat önkormányzat energia szempontjából össze van kötve. "Ha minden önkormányzat úgy dönt, hogy módosít a közvilágításon, akkor azonos időpontban kell ezt a módosítást elvégezni, például éjfél és hajnal három óra között, ha azt mondjuk, hogy lekapcsoljuk." Szólt arról is, hogy van az MVM Optimum nevű cég, amelyik okosítani tudja a lámpákat. Ez azt jelenti, hogy ha nincs forgalom, akkor a fényerőt leveszi. "Számításokat kértem arra vonatkozóan, hogy mennyibe kerül egy ilyen beruházás, illetve ez a beruházás mennyi idő alatt térülne meg. Sajnos kiderült ma az áramszolgáltató tájékoztatása kapcsán, hogy ha el is kezdünk egy ilyen folyamatot, miután munkaerő gondokkal küzdenek, az átállás március-áprilisnál korábban nem történne meg. Kérdéses, hogy majd végzünk olyan számításokat, egyáltalán érdemes-e belefogni ebbe az egészbe, valaha megtérül-e az a ráfordítás, amit igényel majd ez a munka."

 

 

Abból a szempontból eredményes volt a találkozó, hogy megismerték egymás álláspontját, illetve hogy majd kapnak az MVM-től olyan adatokat, aminek alapján számításokat tudnak végezni. Hozzátette: erről természetesen tájékoztatják a Képviselő-testületet, hiszen minden ilyen átállás testületi döntést kell, hogy igényeljen. "Ez azt jelenti, hogy nekünk december első napjaiban kész tervvel kell rendelkeznünk, mivel az idei utolsó rendes testületi ülésünk december 15-én lesz. Akkor tudunk majd arról dönteni, hogy lépünk-e ebben az ügyben vagy sem. Itt azt is számításba kell venni, hogy korábban már megtörtént a lámpatestek kicserélése: LED-es lámpatestek vannak, ezen lámpatestek esetében a megtakarítás jóval kevesebb, mint a hagyományos izzós lámpatestek esetében - ezt is számolnunk kell."

Értékelés: 5/4
1 hozzászólás

oldal:1/1 bejegyzés:1/1

kaffer | 2022.11.21. 07:32 | somagyarkaszino.com/kaszino-velemenyek/bizzo-kaszino [#1]

Az online kaszinók tele vannak játékkal, szórakozással és izgalommal - de hiányzik belőlük egy kulcsfontosságú összetevő: a világítás. Nehéz igazán beleélni magunkat az online kaszinó élményébe fényes fények, villogó képernyők és csengőhangok nélkül. Éppen ezért néhány online kaszinó teljesen új szintre emeli a játékélményt azzal, hogy olyan fényeffektusokat vezet be, amelyek olyan hangulatot teremtenek.





Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.228 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 32405712 | Ebben a hónapban: 102688 | Ma: 12846 | jelenleg: 6 | Statisztika