ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. február 26. hétfő, Edina napja van. - Holnap Ákos, Bátor napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

HÍREK A MEGYEHÁZÁRÓL

12345678910
oldal:1/55 bejegyzés:10/547

Élhető települések, élhető házak, élhető környezet »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2024. február 22. csütörtök, 10:49
Élhető települések, élhető házak, élhető környezet
Válság és paradigmaváltás – élhető települések, élhető házak, élhető környezet címmel 2024. március 22-23-án, pénteken és szombaton szimpóziumot rendeznek Bölcskén, a Szent András kastélyban. A konferencia célja a társadalmi felelősségvállalás, a

Válság és paradigmaváltás – élhető települések, élhető házak, élhető környezet címmel 2024. március 22-23-án, pénteken és szombaton szimpóziumot rendeznek Bölcskén, a Szent András kastélyban.

A konferencia célja a társadalmi felelősségvállalás, a fenntartható szemlélet, gazdaságosság és felelősség az épített környezetünkben, mindezek hogyan alakítják, milyen hatással vannak az élhető települések, az élhető házak és az élhető természet értékeire. Hogyan változik ezek hatására a települések fejlesztésének a gondolatvilága, a lakó-házak, épültek épületszerkezetei, a költséghatékonyság, a természettel való kapcsolódás. Az így kialakított települések milyen hatással vannak a testi, lelki szellemi egészségre, azok változására, változtatására. Milyen módon tartja tiszteletben az embert, a természetet, a tájat és mindennek milyen hatása van az épített környezeten keresztül a társadalomra, a gazdaságra, a tájra az egyes emberen keresztül. Az így kialakított települések, terek, épületek, lakóházak visszahatása az emberi élet minőségére, nemcsak a környezeti terhelést megfigyelve, de a pszichológiai, mentális, kulturális hatásokra is figyelemmel. Beleértve ebbe a művészetek hatását is.

Szent András kastély

Kiknek szól a konferencia:
- polgármestereknek, döntéshozóknak
- a ma építészetet tanuló fiataloknak és gyakorló építészeknek,
tájtervezőknek, településfejlesztőknek
- építési vállalkozásoknak, vállalkozóknak, azoknak a gazdasági
szereplőknek, akik befolyással vannak, lehetnek egy-egy település
fejlődésére és érdeklődő magánszemélyeknek.

A konferencia része a péntek esti kamarakoncert.
Részletes programért kattintson ide.

www.szentandraskastely.hu

”SmartManFest – Smart Manufacturing Festival – A fejlődés társadalmasítása" rendezvénysorozat »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2024. február 20. kedd, 11:45
”SmartManFest – Smart Manufacturing Festival – A fejlődés társadalmasítása" rendezvénysorozat
Az ipari digitalizáció napjaink gyártási-termelési folyamatainak elengedhetetlen részévé vált. A folyamatos fejlődés egy versenyképességét megőrizni és növelni kívánó gazdasági szereplő, felsőoktatási intézmény, vagy épp kutatóhely számára elengedhetetlen. Az ipari digitalizációs fejlettség mértéke többek

Az ipari digitalizáció napjaink gyártási-termelési folyamatainak elengedhetetlen részévé vált. A folyamatos fejlődés egy versenyképességét megőrizni és növelni kívánó gazdasági szereplő, felsőoktatási intézmény, vagy épp kutatóhely számára elengedhetetlen. Az ipari digitalizációs fejlettség mértéke többek között az, ami megkülönböztet minket, meghatározza mindennapjainkat, ami motiválja a szervezetet és előbbre viszi azt.

Az Ipar 4.0 Nemzeti Technológia Platform Szövetség ebben a szellemben rendezi meg 2024. február 26. és március 8. között országos SmartMan – Smart Manufacturing Festival rendezvénysorozatát.

A SmartMan fesztivál két hete alatt hazánk legfejlettebb ipari nagyvállalatai, kis- és középvállalkozásai, felsőoktatási intézményei és kutatóhelyei gyárlátogatásokkal, laborbemutatókkal, showroom tárlatvezetésekkel várják az érdeklődőket!

A fesztiválról további információt, valamint a jelentkezést a www.smartmanfest.hu oldalon találja.

www.pestmegye.hu

Megújultak Csörög útjai »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2024. február 01. csütörtök, 10:48
Csörög Község Önkormányzatának TOP_PLUSZ-1.2.3-21 Belterületi utak fejlesztése felhívásra beadott pályázata 115 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében

Csörög Község Önkormányzatának TOP_PLUSZ-1.2.3-21 Belterületi utak fejlesztése felhívásra beadott pályázata 115 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében valósult meg. A fejlesztés fő célja volt a belterületi közutak fejlesztése Csörögön.

Csörög Község Önkormányzata célul tűzte ki a település gyűjtőútjainak felújítását. A megújult utcákat kiszélesítették, új aszfaltburkolatot kaptak, a vízelvezetési problémák is megszűntek. A Kisfaludy utca érintett szakaszán járda épült a gyalogosok közlekedésbiztonságának érdekében. Az utak mentén a buszvárók is felújításra kerültek, valamint 5 állásos kerékpártámasz került kihelyezésre. A gyalogosok védelme érdekében átkelést elősegítő akadálymentes járdakapcsolatok, gyalogos átkelésére felhívó tábla és felfestés is kikerült, illetve az út mellett lévő járda akadálymentesítése is megtörtént. Továbbá napelemes sebességmérő is kihelyezésre került. Településklíma-javító, hősziget-hatás ellen árnyékoló lombhullató, illetve klímatűrő fasorok, cserjesávok kerültek kiültetésre. Tekintettel arra, hogy a beruházással érintett utcák környezetében számos közintézmény, közszolgáltatás és tömegközlekedési lehetőség is található, a projekt javítja a munkába járás körülményeit, elősegíti a munkahelyek és közszolgáltatások jobb elérését, amely cél valós lakossági igény volt.
A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg. A 115 millió forint európai uniós támogatás segítségével az önkormányzat komplex beruházást hajtott végre, mely által az utak minősége és a község közlekedésbiztonsága javult, ezzel jelentősen javítva a település élhetőségét, és annak környezeti fenntarthatóságát, amely elősegíti a lakosság, kiemelten a fiatalok helyben maradását.

A projektről bővebb információt a https://www.csorog.hu/szechenyiterv-plusz oldalon olvashatnak.

Elindult a Zarándokvlog, amely a Pest vármegyén is áthaladó Mária Út szépségeit mutatja be »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2024. január 29. hétfő, 10:32
Elindult a Zarándokvlog, amely a Pest vármegyén is áthaladó Mária Út szépségeit mutatja be
Elindult a Zarándokvlog oktató videó csatorna, melyben többek között bemutatásra kerülnek a Mária Út szépségei, az érintett települések kincsei, élő hagyományaik és az út során megélt tapasztalatok. Zarándoktársak és "helybéliek"

Elindult a Zarándokvlog oktató videó csatorna, melyben többek között bemutatásra kerülnek a Mária Út szépségei, az érintett települések kincsei, élő hagyományaik és az út során megélt tapasztalatok. Zarándoktársak és "helybéliek" mesélnek élményeikről, egyházi személyek osztanak meg a "belső utat" segítő gondolatokat.

Zarándokok a Mária Úton

A Mária Út – Közép-Európa Zarándokútja – kelet-nyugati tengelye az ausztriai Mariazelltől az erdélyi Csíksomlyóig vezet. A teljes hossza mintegy 1400 km és mintegy 400 települést kapcsol össze. Pest vármegyei szakaszának felújításáról ebben a cikkben írtunk.

A Zarándokvlog Youtube csatorna megtekintéséhez kattintson IDE.
Facebook oldal elérhetősége: ITT.

www.pestmegye.hu 

Megjelent a Településfejlesztési Díj felhívása »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2024. január 22. hétfő, 10:02
A Településfejlesztési Díjat azok az önkormányzatok, önkormányzati cégek nyerhetik el, akik 2023-ban befejezett projektjükkel kiemelkedőt alkottak. A Díj segítségével olyan jó gyakorlatokat teszünk láthatóvá, amelyek példájukkal más településeket is inspirálnak

A Településfejlesztési Díjat azok az önkormányzatok, önkormányzati cégek nyerhetik el, akik 2023-ban befejezett projektjükkel kiemelkedőt alkottak. A Díj segítségével olyan jó gyakorlatokat teszünk láthatóvá, amelyek példájukkal más településeket is inspirálnak és így élhetőbb környezetet teremtenek a lakosok számára.

A Településfejlesztési Díjakat a Településfejlesztési Szövetség évente országos rendezvény keretében adja át. Büszkék vagyunk arra, hogy a díjkiosztó 2023-ra a magyar településfejlesztés egyik legnagyobb ünnepévé nőtte ki magát.

Hisszük, hogy az önkormányzatok és partnereik erejüket megfeszítve fáradoznak, hogy a település lakóinak minőségi körülményeket teremtsenek. A Településfejlesztési Díj egyúttal Szövetségünk tisztelgése a projekteken dolgozó kollégák elkötelezett, kemény munkája előtt. Biztatjuk az önkormányzati kollégákat a nevezésre, hogy minél többen megismerhessék azokat az értékeket, amelyeket munkájuk során teremtenek.

A Településfejlesztési Díjra történő nevezés ingyenesen nyitva áll Magyarország és a határon túli magyarlakta területek önkormányzatai, önkormányzati cégei előtt a következő kategóriákban:

Közösségfejlesztés
Szolgáltatásfejlesztés
Infrastruktúra-fejlesztés

A pályázat részletei, a nevezési lap és a pályázati felület a Településfejlesztési Szövetség honlapján található: https://telepulesfejlesztes.eu/telepulesfejlesztesi_dij

www.telepulesfejlesztes.eu 

Várja a jelentkezőket az Apor Vilmos Katolikus Főiskola »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2024. január 09. kedd, 11:04
Várja a jelentkezőket az Apor Vilmos Katolikus Főiskola
Tizenkét alap- és három mesterszakot kínál a 2024-es felvételin az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Január 17-én nyílt nappal, az Educatio Kiállításon saját standdal várják a felvételizőketA szakmai tapasztalatot, a nyelvtudást

Tizenkét alap- és három mesterszakot kínál a 2024-es felvételin az Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Január 17-én nyílt nappal, az Educatio Kiállításon saját standdal várják a felvételizőket
A szakmai tapasztalatot, a nyelvtudást és a versenyeredményeket is többletpontokkal ismeri el az Apor Vilmos Katolikus Főiskola, amely új pontszámítási szabályaival azoknak a szakembereknek is kedvez, akik gyerekekkel foglalkoznak, de szeretnék továbbképezni magukat. Az alap- és mesterszakokat, valamint számos szakirányú továbbképzést kínáló intézmény idén is részt vesz az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, de az érdeklődők a váci campus január 17-i nyílt napján is feltehetik kérdéseiket.
„A 21. században a kisgyermekekkel foglalkozó pedagógusok nemcsak a mesterséges intelligencia legfőbb kihívói, de egyúttal – az egykori rutinfeladatok helyett – az egyik legnagyobb felelős szakértelmet és felkészültséget igénylő pálya is előttük áll” – mondta dr. Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora.
Az intézmény tizenkét alap- és három mesterszakot hirdetett meg a 2024-es felvételin, ezek listája a www.felvi.hu-n és az avkf.hu-n található, a szakokra 2024. február 15-ig lehet jelentkezni. Az érdeklődők január 11. és 13. között az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, majd január 17-én a váci campus nyílt napján is feltehetik kérdéseiket.

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola váci campusa
Számos alap- és mesterszakra lehet jelentkezni
Az intézmény számos alapképzést kínál a segítő szakmák és a pedagóguspálya iránt érdeklődő felvételizőknek. Az óvodapedagógusnak készülő hallgatók például magyar, német és angol nyelvű képzés közül választhatnak, emellett német, szlovák és roma/cigány nemzetiségi szakirányt is indít az intézmény. A tanító szakra jelentkezők a magyar nyelvű tanítóképzés mellett a roma/cigány, valamint a német nemzetiségi szakirányra is beadhatják jelentkezési lapjukat. Népszerű a csecsemő- és kisgyermeknevelő, valamint a szociálpedagógia BA-szak is, emellett a főiskola katekétákat, lelkipásztori munkatársakat és kántorokat is képez.
A főiskola mesterképzései közül a szociálpedagógia, valamint a mentálhigiénés közösség- és kapcsolatépítő MA-képzést elsősorban a társadalmi problémák iránt érdeklődő jelentkezőknek ajánlják, a neveléstudomány mesterképzést pedig azoknak a diplomásoknak, akik átfogó ismereteket szereznének a pedagógiai innovációkról, a neveléstudományról, és szívesen részt vennének a köznevelés és a felsőoktatás fejlesztésében és működtetésében.
Az alap- és osztatlan képzéseket államilag támogatott, valamint önköltséges formában is meghirdeti a főiskola, a legtöbb szak – a munka mellett tanulóknak kedvezve – nemcsak nappali, hanem levelező formában is elindul. A főiskola számos ösztöndíj-lehetőséget kínál: a hallgatók Erasmus-, Makovecz- és CEEPUS-ösztöndíjasként is szerezhetnek külföldi tapasztalatot, a pedagóguspályára készülők a tanulmányi és a szociális ösztöndíjak mellett jelentős összegű, havi 125-375 ezer forintos támogatást kaphatnak, a nemzetiségi szakirányon tanulók pedig plusz ösztöndíjban is részesülhetnek.
A Vác barokk belvárosában található, nemrég korszerűsített campuson kollégiumi elhelyezést biztosítanak a távolabb élő hallgatóknak, de a főiskolának budapesti campusa is van, ahol számos nappali és levelező képzést kínálnak azoknak, akiket a munkájuk vagy a családjuk a fővároshoz köt.


Pluszpontokat ér a szakmai tapasztalat
Az egyetemek és főiskolák ettől az évtől maguk döntenek arról, pontosan milyen többletteljesítményre adnak pluszpontokat a felvételin. Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola pontszámítási szabályai kedveznek azoknak a szakembereknek, akik gyerekekkel foglalkoznak, de szeretnék továbbképezni magukat: 20-50 pontot kapnak azok a jelentkezők, akik pedagógia képzési területen vagy pszichológia szakon szereztek szakképesítést, közép- vagy felsőfokú végzettséget. 30 ponttal díjazzák, ha egy felvételiző legalább 50 óra szakmai tapasztalatot szerzett, gyermekneveléssel, oktatással összefüggő segítő munkát, önkéntes munkát végzett.
A pedagógusképzésekre jelentkezők a felvételi beszélgetés vagy a motivációs levél értékelése alapján 1-50 pontot kaphatnak, de a főiskola 25-40 többletponttal ismeri el azoknak a felvételizőknek a teljesítményét is, akik országos középiskolai vagy szakmai versenyen döntős helyezést, illetve közép- vagy felsőfokú nyelvvizsgát szereztek. Segítséget kapnak a hátrányos helyzetű jelentkezők is, akik 20 többletponttal kalkulálhatnak.

Apor Vilmos Katolikus Főiskola
A Váci Egyházmegye fenntartásában álló, pedagógus- és szociálpedagógus képzéssel, valamint a hitéletben segítőként dolgozók (kántorok, katekéták, lelkipásztori munkatársak) képzésével foglalkozó felsőoktatási intézmény, a Zsámbékon 1929-ben alapított tanítóképző szellemi és jogutódja. Alap- és mesterképzésein a hallgatók államilag elismert BA- és MA-diplomát szerezhetnek, de az intézmény a már diplomával rendelkezőket is számos szakirányú továbbképzéssel segíti. Székhelye Vác festői szépségű egyházi központjában, a Székesegyház szomszédságában álló történelmi épület, emellett Budapesten egy modern, a mai elvárásoknak megfelelő campusszal is rendelkezik. A főiskola szakmai tevékenysége tudományos ismeretekre és nemzetközi kapcsolatokra épülő oktatási gyakorlat alapján, katolikus szellemben – így más vallású, gondolkodású jelentkezők felé is teljesen nyitottan – zajlik, és különös hangsúlyt fektetnek az atipikusan fejlődő gyermekekre fókuszáló és alternatív pedagógiai módszerekre.

www.avkf.hu 

Igazgatási szünet lesz december utolsó hetében a Vármegyeházán »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. december 21. csütörtök, 11:45
Igazgatási szünet lesz december utolsó hetében a Vármegyeházán
A Pest Vármegyei Önkormányzati Hivatal tájékoztatja ügyfeleit, hogy 2023. december 27-tól igazgatási szünet lesz. Az ügyintézés 2024. január 2-án (kedd) folytatódik.

A Pest Vármegyei Önkormányzati Hivatal tájékoztatja ügyfeleit, hogy 2023. december 27-tól igazgatási szünet lesz. Az ügyintézés 2024. január 2-án (kedd) folytatódik.

Befejeződött a Nemeskéri úti közvilágítás bővítése projekt – 30 fát ültetett el a vármegyei önkormányzat »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. december 15. péntek, 08:36
Befejeződött a Nemeskéri úti közvilágítás bővítése projekt – 30 fát ültetett el a vármegyei önkormányzat
Idén nyáron elkészült a közvilágítási bővítése, melyet teljes egészében Pest Vármegye Önkormányzata finanszírozott. 30 fát ületett a Pest vármegyei önkormányzat Emellett a háromszoros fapótlás telepítése is elkészült. Az új közvilágítási

Idén nyáron elkészült a közvilágítási bővítése, melyet teljes egészében Pest Vármegye Önkormányzata finanszírozott.

30 fát ületett a Pest vármegyei önkormányzat

Emellett a háromszoros fapótlás telepítése is elkészült. Az új közvilágítási oszlopok mentén 20 darab nagyméretű növendék fát telepítettek, míg egy szakaszon az újonnan elültetett fák közé, kb. 20 méternyi cserje került.

További 10 darab fát telepítettek a Nemeskéri út túloldalán, a tavaszi faültetés folytatásaként.

A munkálatokat a Samsung infrastukturális fejlesztést végző beruházó cég végezte Pest Vármegye Önkormányzatának fapótlási kötelezése alapján.

www.pestmegye.hu 

Pest vármegyei fotói honlap indult »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. december 14. csütörtök, 11:09
Pest vármegyei fotói honlap indult
A weboldalon a Pest vármegyei értékeink a fotósok szemével c. fotópályázat képei láthatók.

A weboldalonPest vármegyei értékeink a fotósok szemével c. fotópályázat képei láthatók.

Az új honlapon a díjazott fotók

Pest Vármegye Önkormányzata és a Biatorbágyi Fotóklub Egyesület fotópályázatot hirdetett 2023. áprilisiában. A fotópályázat célja volt, hogy kiírásával népszerűsítse a Pest vármegyei értéktárban szereplő értékeket. A pályázaton Pest vármegye területén készült fotókkal lehetett részt venni. A pályázaton amatőr és profi fotósok, lakhelytől függetlenül nevezhettek. A fotósok két kategóriában pályázhattak:

• Pest vármegyei értékeink – épített örökség
• Pest vármegyei értékeink – kulturális örökség, természeti környezet

A fotópályázatra 53 fotós regisztrált, 321 alkotással. Az új honlap (www.pestvarmegyefoti.hu) a beérkezett alkotásokat mutatja be és betekintést ad a vármegyei értékek világába.

321 fotó érkezett be a pályázatra

A honlap az Agrárminisztérium támogatásával a HUNG-23 pályázat keretében készült.

www.pestmegye.hu

Közmeghallgatást tartanak a Pest vármegyei románok »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. december 08. péntek, 08:19
Közmeghallgatást tartanak a Pest vármegyei románok
Ezúton értesítjük Pest megye lakosságát, hogy a Pest Vármegyei Román Önkormányzat 2023. december 18-án 14.30 órától közmeghallgatást tart. Közmeghallgatás helyszíne: 1191 Budapest, Áruház u. 2-4. A közmeghallgatás során az állampolgárok és a megyében

Ezúton értesítjük Pest megye lakosságát, hogy a Pest Vármegyei Román Önkormányzat 2023. december 18-án 14.30 órától közmeghallgatást tart. Közmeghallgatás helyszíne: 1191 Budapest, Áruház u. 2-4.

A közmeghallgatás során az állampolgárok és a megyében érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést tehetnek fel és javaslattal fordulhatnak a Pest Vármegyei Román Önkormányzat tagjai felé.

Dániel Adalbert sk.
Pest Vármegyei Román Önkormányzat
elnök

KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.071 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28059486 | Ebben a hónapban: 456718 | Ma: 1739 | jelenleg: 9 | Statisztika