ENGLISH DEUTSCH
Ma 2021. október 20. szerda, Vendel napja van. - Holnap Orsolya napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

HÍREK A MEGYEHÁZÁRÓL

12345678910
oldal:1/36 bejegyzés:10/360

Emlékezés az 1956-os forradalom hőseire - Halásztelek »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. október 19. kedd, 08:20
Emlékezés az 1956-os forradalom hőseire - Halásztelek
Pest Megye Önkormányzata és Halásztelek Város Önkormányzata közösen emlékezik meg az 1956-os forradalom hőseiről. Az ünnepség október 23-án 10:00 órakor kezdődik Halásztelken, a Márai Sándor Közművelődési Intézetben. Ünnepi beszédet mond:

Pest Megye Önkormányzata és Halásztelek Város Önkormányzata közösen emlékezik meg az 1956-os forradalom hőseiről.

Az ünnepség október 23-án 10:00 órakor kezdődik Halásztelken, a Márai Sándor Közművelődési Intézetben.

Ünnepi beszédet mond: Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke

Az ünnepségre Pest Megye Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és családját!

www.pestmegye.hu

Átadták a Wéber Antal-díjakat »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. október 13. szerda, 13:13
Átadták a Wéber Antal-díjakat
Ötödik alkalommal adták át a Pest Megyei Építész Kamara általa alapított Wéber Antal-díjat.

Ötödik alkalommal adták át a Pest Megyei Építész Kamara általa alapított Wéber Antal-díjat.

A magyar műépítész nevét viselő díjjal a kiemelkedő alkotói tevékenységet folytató Pest megyei kamarai tagsággal rendelkező szakmagyakorló munkáját kívánja elismerni a Kamara. Wéber Antal a XIX. századi magyar építészet meghatározó építész egyénisége, Ybl Miklós pályatársa. Neoreneszánsz építészete a reneszánsz mélyen átgondolt újraértelmezése. Magántanítóként, majd az építészeti közélet jeles tagjaként komoly figyelemmel fordult a felnövekvő szakmai generációk felé. Munkásságát a minőség és a szakmai közéletben végzett áldozatos tevékenysége emelte ki a korabeli átlagból.

A Wéber Antal-díjat 2021. október 8-án a Pest Megyei Építész Kamara Megyeházán tartott ünnepi küldöttgyűlésén Füleky Zsolt építészeti, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkár, dr. Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott és a szakma képviselőinek jelenétében Philipp Frigyes, a Pest Megyei Építész Kamara elnöke és dr. Hajnóczi Péter, a Pest Megyei Építész Kamara alelnöke, a Magyar Építész Kamara elnöke adta át.

A Wéber Antal-díj alapító okirata szerint évente két díj adható ki, kivételes esetben ez a díj csoportnak is járhat. Az idén három magas szakmai minőséget képviselő pályázat érkezett be, nehéz lett volna közülük két díjazottat választani. A zsűri úgy döntött, hogy Dobos Botond Zsolt DLA egyéni díja mellett, Dénes Eszter Liliána és Kassai-Szoó Dominika Sarolta esetében megosztott díjat ad ki, mivel ők ketten a Településképi és Tájegységi kézikönyvek közös szerzőiként jeleskedtek.

2021. évben Wéber Antal-díjban részesült:

Dobos Botond Zsolt DLA az építészeti és közéleti munkásságának elismeréseként.

Dobos Botond Zsolt DLA egyetemi és külföldi tanulmányai során megszerzett ismeretei bázisán egy karakteres, érzékeny, kreatív tervezői szemlélet ismerhető fel. Tervezett és megépült épületei széleskörűek, a díjazott budaörsi benzinkúttól, a termelői piac, lábatlani tudásközpont, trópusi növényház, lakóegyüttes Budaörsön, vitorlástelep Alsóőrsön, rádiós és filmes belsőépítészeti feladatokig. Munkáiból leszűrhető az építészeti igényesség, a feladathoz való építészeti eszköztár változatos, innovatív, de mértéktartó összeválogatása, az egyszerűségre, és egyidejűleg egyediségre való törekvés. Szakmai közéleti tevékenysége a HÚSZNEGYVEN Budaörsi Fiatal Építészek Műhelye egyesület keretében jelenik meg, programokat szerveznek, aktívan részt vesznek az önkormányzat munkájában, véleményezésekkel, párbeszédek kezdeményezésével, a civil lakosság bevonásával.

Philipp Frigyes, Dobos Botond Zsolt DLA, dr. Hajnóczi Péter

Dénes Eszter Liliána és Kassai-Szoó Dominika Sarolta a Településképi Arculati Kézikönyvek terén mintául szolgáló munkásságuk és szakmai közéleti tevékenységük elismeréseként megosztott Wéber Antal-díjban részesültek.

Dénes Eszter Liliána a bölcsész egyetemi évek után a BME építészmérnöki karán szerzett diplomát. A balatonhenyei nyaraló átalakítása 2017-ben sikert hozott, elnyerte az Év háza fődíját. 18 településképi, illetve tájegységi Arculati Kézikönyv őrzi keze nyomát. Szakmai közéleti munkájának gyümölcsei folyóirat szerkesztésben, életmű kiállítás szervezésben, építész szakírói munkásságban, építészetet népszerűsító TV sorozatban nyilvánulnak meg.

Kassai-Szoó Dominika Sarolta több intézményben szerzett képzettségei bizonyítják sokirányú szakmai érdeklődését, kifogyhatatlan tudásvágyát. Munkái igen széles spektrumon mozognak a településkép védelemmel, településtervezéssel, építészeti tervezéssel kapcsolatban. Számos településképi, illetve tájegységi arculati kézikönyv készítésében közreműködött. Közéleti tevékenységében nagy hangsúlyt kap az értékmentés, a közösség, a helyi identitás erősítése, a szemléletformálás.

Dénes Eszter Liliána (b) és Kassai-Szoó Dominika Sarolta (j)

Felkért koncepcióalkotóként mindketten részt vettek abban a példa nélküli térségi összefogásban, melyet Budakalász városa 2016-ban Turi Attila főépítész kezdeményezésére hívott életre, és melyen először vetődött fel a Pilisi Építészeti Útmutató összeállítása. Közös ügyükké vált egy olyan hiánypótló kiadvány megvalósítása, mely a pilisi építészeti értékek megőrzése mellett sorvezetőként szolgált volna az építeni, felújítani szándékozóknak. Időközben a TAK megjelenésével az építészeti útmutatók ügye kormányzati szintre emelkedett, részt vettek a kézikönyv koncepciójának, a közösen felhasználható fejezetek részleteinek kidolgozásában. Elsők között készült el a budakalászi kézikönyv és a hozzá kapcsolódó rendelet, melynek egyik legnagyobb eredménye a tervező csapatuk által kidolgozott, a Pilisre nézve egységes fejezet, valamint az alapelveket bemutató munkarész volt, melyet valamennyi, az összefogásban résztvevő település számára átadtak a TAK-ban való felhasználásra.

Forrás: Pest Megyei Építész Kamara

Kerékpárút épült Dunavarsányban »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. október 01. péntek, 08:23
Kerékpárút épült Dunavarsányban
Magyarország Kormánya döntése értelmében Dunavarsány Önkormányzata 200 millió forint vissza nem térítendő támogatási összeget nyert pályázata megvalósítására, melynek felhasználásával – önkormányzati forrás biztosítása mellett – megépült az évek óta tervezett kisvarsányi és

Magyarország Kormánya döntése értelmében Dunavarsány Önkormányzata 200 millió forint vissza nem térítendő támogatási összeget nyert pályázata megvalósítására, melynek felhasználásával – önkormányzati forrás biztosítása mellett – megépült az évek óta tervezett kisvarsányi és nagyvarsányi településrészt összekötő kerékpárút.

Dunavarsány Város Önkormányzata a Nagyvarsányi utcán a Vasút sortól a Vörösmarty utcáig kerékpáros piktogramok felfestésével kerékpárnyomot, majd a Vörösmarty Mihály utca Búza utca és Liget utca közötti szakaszon útburkolat-szélesítéssel kerékpársávot alakít ki. Kisvarsányból a nagyvarsányi városrész felé tartva, az összekötő út bal oldalán a Nyár utcáig kerékpárút épült. A Nyár utcától a Bartók Béla utcai óvodáig szintén kerékpárnyom készül majd kerékpáros piktogramok felfestésével. A Bartók Béla utcai szakaszon 10 férőhelyes, nyitott kerékpártárolót hoznak létre, valamint közlekedésbiztonsági elemeket helyeznek ki, emellett megvilágítás és fásítás is megvalósul a fejlesztéssel érintett szakaszokon.

A beruházás a Pénzügyminisztérium támogatásából valósult meg, azonosítószáma: PM_KEREKPARUT_2018/3
A beruházás műszakilag 2021. április 14-én került lezárásra és 2021. szeptember 23-án kapta meg a forgalomba helyezési engedélyét.

www.pestmegye.hu

Budapesti elővárosi közlekedés »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. szeptember 30. csütörtök, 10:26
Budapesti elővárosi közlekedés
Az agglomerációs közlekedés eredményeiről, tervezett fejlesztéseiről tartott előadást Hegyi Zsolt, a MÁV-START Zrt üzlet- és szolgáltatásfejlesztési igazgatója szeptember 24-én, a Pest Megyei Közgyűlés ülésén. Az előadás INNEN tölthető le. www.pestmegye.hu

Az agglomerációs közlekedés eredményeiről, tervezett fejlesztéseiről tartott előadást Hegyi Zsolt, a MÁV-START Zrt üzlet- és szolgáltatásfejlesztési igazgatója szeptember 24-én, a Pest Megyei Közgyűlés ülésén.

Az előadás INNEN tölthető le.

www.pestmegye.hu

Új bölcsőde épült Bagon »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. szeptember 29. szerda, 12:47
Új bölcsőde épült Bagon
Bag Nagyközség Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című pályázati felhívásra, amely keretében 389,26 millió forint támogatási összegben részesült. A

Bag Nagyközség Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című pályázati felhívásra, amely keretében 389,26 millió forint támogatási összegben részesült.

A Bag belterület 1549/1 hrsz. épült bölcsőde

A projekt eredményképp 4 gyermekszobás, 48 férőhelyes bölcsődei intézmény építettek. Az épület földszintes, körüljárhatósága járdával biztosított. Az épületben található 4 csoportszobához közvetlenül kapcsolódó teraszt és játszóudvart alakítottak ki. A bölcsőde épületének komplex, teljes körű akadálymentesítése megtörtént, továbbá a nevelési munkát segítő eszközöket is beszerezték. A bölcsőde tetőszerkezetén napelemes rendszer találhat. A projekt hatására megtörtént a bölcsődei kapacitáshiányok felszámolása a településen.

www.pestmegye.hu

Pest megyei díjazottak „Az Év Széchenyi Vállalkozása 2021 Díj” ünnepélyes átadásán »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. szeptember 23. csütörtök, 09:13
Pest megyei díjazottak „Az Év Széchenyi Vállalkozása 2021 Díj” ünnepélyes átadásán
Szeptember 21-én, gróf Széchenyi István születésének 230. évfordulóján rendezték meg a „Az Év Széchenyi Vállalkozása 2021 Díj” ünnepélyes átadását a Nemzeti Múzeum dísztermében.

Szeptember 21-én, gróf Széchenyi István születésének 230. évfordulóján rendezték meg a „Az Év Széchenyi Vállalkozása 2021 Díj” ünnepélyes átadását a Nemzeti Múzeum dísztermében.

A díjat 2015-ben alapította meg a Gróf Széchenyi Család Alapítvány az alábbi hitvallással: „Olyan örök értékekre szeretnénk ráirányítani a gazdaság szereplőinek figyelmét, mint a vállalkozói becsület, méltóság, szorgalom és tenni akarás a közjóért, nemzetért, hazáért. Fontosnak tartjuk az ebben a szellemiségben működő vállalkozások erkölcsi, esetleg anyagi támogatását. Fontos számunkra, hogy a díj minden nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelentsen.

A díszünnepségen köszöntőt mondott Széchenyi Tímea, a gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke; Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkára; Weidel Walter, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Budapesti és Pest megyei vezetője, valamint Michaletzky Géza, a Bíráló Bizottság elnöke, aki egyben ismertette a pályázók rövid laudációját.

Az elismerések az alábbi kategóriákban adták át:
Az Év Széchenyi Vállalkozása 2021 Fődíj három kategóriában (ötven millió Ft alatti, ötven és ötszáz millió Ft közötti, illetve ötszáz millió Ft feletti árbevételű vállalkozások), Vidékfejlesztési díj, Legsikeresebb Fiatal Vállalkozó Díj, Mobilitási Díj, Innováció Díj, Termelékenység Díj, Társadalmi Felelősségvállalás Díj, illetve a Széchenyi Család Különdíja.

A díjazottak között három, Pest megyében működő vállalkozás is díjazásban részesült. „Az Év Széchenyi Vállalkozása 2021 Díj” Mobilitási díj kategóriában a BAU-STYL Kft. (Vecsés), Társadalmi Felelősségvállalás díj kategóriában Terék József egyéni vállalkozó (Hévízgyörk) lett a nyertes pályázó, míg a Széchenyi Család Különdíjainak egyike a CAPRIOVUS Élelmiszeripari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság (Szigetcsép) részére került adományozásra.

Az díjátadó ünnepség valamennyi díjazottjának teljes névsora ITT olvasható.

Terék József az elismeréssel

A vállalkozások elismerését követően, az ünnepség második részében átadták a 2020-ban alapított „Széchenyi-örökség Okmányát”. Olyan kiemelkedő művészeknek vehették át, akiket a Széchenyi család ma élő tagjai elismerésben kívánnak részesíteni, a magyar nyelv ügyéért tett erőfeszítéseikért, valamint egész munkásságuk alatt nyújtott művészi teljesítményükért.

A 2021. évi díjazottak névsora ITT olvasható.

www.pestmegye.hu

Korszerűsítették az óvodát Nagymaroson »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. szeptember 22. szerda, 12:09
Korszerűsítették az óvodát Nagymaroson
Nagymaros Város Önkormányzata sikeresen valósította meg a Dózsa György úti óvoda korszerűsítését.

Nagymaros Város Önkormányzata sikeresen valósította meg a Dózsa György úti óvoda korszerűsítését.

A vissza nem térítendő támogatás összege: 34.687.348 forint, a támogatott tevékenység elszámolható összköltsége: 43.638.661 forint,

A megújult óvoda

A projekt 2019. június-szeptember között valósult meg, a Nagymarosi Napköziotthonos Óvoda Dózsa György utca 25. szám alatti telephelyén. Megtörtént a korszerűtlen nyílászárók cseréje, a külső homlokzati felújítás; elvégezték a födém hőszigetelési feladatait, az elektromos hálózat korszerűsítését, valamint a komplett belső- és az udvar felújítását is. A projekt eszközbeszerzésének keretében többek között korszerű óvodai fektetőkkel, csoportszoba-berendezésekkel és egy projektorral is gazdagodott az óvoda eszközállománya.

www.pestmegye.hu

Átadták a minibölcsődét Kisorosziban »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. szeptember 20. hétfő, 10:21
Átadták a minibölcsődét Kisorosziban
Kisoroszi Község Önkormányzata sikeres pályázatot valósított meg, melynek keretében 57,45 millió forint támogatási összegben részesült.

Kisoroszi Község Önkormányzata sikeres pályázatot valósított meg, melynek keretében 57,45 millió forint támogatási összegben részesült.

A Kossuth Lajos utcában található a minibölcsőde

A projekt célja volt egy egy csoportos minibölcsőde kialakítása, növelve ezáltal a településen közvetve pedig Pest megyében is a 3 éven aluli gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek számát. Emellett helyben lehetőséget biztosít a kisgyermekek elhelyezésére, minimálisra csökkentve a távolságot a lakóhely és az igénybe vett ellátást nyújtó intézmény között.

Ezidáig nem volt a településen olyan épület, mely megfelelő lett volna bölcsőde kialakítására, ezért volt szükséges új épület építésére. A komplex épületben valósulhat meg a fejlesztés, mely akadálymentes megközelítést biztosít, és úgy alakították ki, hogy tájolásával, illetve technológiai felszereltségével hosszútávon fenntartható legyen. Ezen célt szolgálják a különböző szigetelőelemek, illetve a tetőre szerelt napelemek.

A projekt kezdésének dátuma: 2020.04.06.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2021.09.30.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

www.pestmegye.hu

Kis- és középvállalkozások telephely fejlesztései - Göbész Kft. »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. szeptember 13. hétfő, 14:34
Kis- és középvállalkozások telephely fejlesztései - Göbész Kft.
A Göbész Kft. a „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című felhívásra beadott pályázatát sikeresen megvalósította. A projekt a Széchenyi 2020

A Göbész Kft. a „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című felhívásra beadott pályázatát sikeresen megvalósította. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, 39,43 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével, 56.329.556 Ft összköltséggel a cég gödöllői telephelyén.

A felújított csarnok

A beruházás eredményeként a csarnok felújítása keretében világításkorszerűsítéssel és homlokzatfelújítással javultak a munkakörülményei a telephelynek. A fejlesztés eredményeként beépítettek egy futódarut, amely a hatékonyságot hosszútávon fokozza. Beszereztek még egy hídmérleget, amely különösen fontos a mennyiségi reklamációk kezelésénél. A Simplex45 vágógép pedig egy régi 80-as évekből maradt Hlato típusú gép kiváltását szolgálta, amely már csak szükség esetén volt használható. A fejlesztéssel hatékonyságuk fokozása mellett a gyártási folyamat során felmerülő hibák számát tudják nagymértékben csökkenteni.

A fejlesztésnek köszönhetően költséghatékonyabb lett a cég működése. Fejlesztésünk eredményeként kedvezőbb áron jobb minőséget tudnak produkálni, így várhatóan növekedni fog az elvégzendő munka mennyisége is. A jelenlegi gépbeszerzéssel és a csarnokfelújítással betonacél feldolgozó részlegüket fejlesztik, ahol 30 év alatt felhalmozott tudásállomány, valamint képzett gépkezelői és mérnöki csapat garantálta a fejlesztés sikeres megvalósulását.

A projekt befejezése: 2021.08.31.

www.pestmegye.hu

Közmeghallgatást tartanak a Pest megyei szlovákok »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. szeptember 13. hétfő, 08:34
Közmeghallgatást tartanak a Pest megyei szlovákok
HIRDETMÉNY Ezúton értesítjük Pest megye lakosságát, hogy a Pest Megyei Szlovák Önkormányzat 2021. szeptember 28-án 15 órától közmeghallgatást tart Megyeházán (1052 Budapest, Városház u. 7.). A közmeghallgatás során az állampolgárok és a megyében

HIRDETMÉNY

Ezúton értesítjük Pest megye lakosságát, hogy a Pest Megyei Szlovák Önkormányzat 2021. szeptember 28-án 15 órától közmeghallgatást tart Megyeházán (1052 Budapest, Városház u. 7.).

A közmeghallgatás során az állampolgárok és a megyében érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést tehetnek fel és javaslattal fordulhatnak a Pest Megyei Szlovák Önkormányzat tagjai felé.

Gimesiné Szokol Emese elnök sk.
Pest Megyei Szlovák Önkormányzat

KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.054 másodperc alatt készült el. | Copyright 2021 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 18000721 | Ebben a hónapban: 189169 | Ma: 871 | jelenleg: 2 | Statisztika