ENGLISH DEUTSCH
Ma 2022. január 25. kedd, Pál napja van. - Holnap Vanda napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

HÍREK A MEGYEHÁZÁRÓL

12345678910
oldal:1/39 bejegyzés:10/385

Nation and Museum - könyvbemutató »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. december 21. kedd, 12:57
Nation and Museum - könyvbemutató
Január 12-én lesz Kálnoki-Gyöngyössy Márton: Nation and Museum. Hungarian Museums and Legislation (1777-2010) című monográfiájának könyvbemutatója. A kötet a MIRIO Bt. kiadásában jelent meg. Fordította: dr. Basics Beatrix A kötetet bemutatják: dr.

Január 12-én lesz Kálnoki-Gyöngyössy Márton: Nation and Museum. Hungarian Museums and Legislation (1777-2010) című monográfiájának könyvbemutatója.

A kötet a MIRIO Bt. kiadásában jelent meg. Fordította: dr. Basics Beatrix

A kötetet bemutatják:

dr. Latorcai Csaba közigazgatási államtitkár (Emberi Erőforrások Minisztériuma)

dr. Peres Zsuzsanna jogtörténész, egyetemi docens (Nemzeti Közszolgálati Egyetem)

A könyvbemutató időpontja: 2022. január 12. (szerda) 16 óra

A könyvbemutató helyszíne: ELTE BTK Történeti Intézet Szekfű Gyula Könyvtára (Budapest, Múzeum krt. 6-8. I. em. 115-117.)

A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött. Az alábbi címen lehet regisztrálni: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

A rendezők kérik a hatályos járványügyi előírások maradéktalan betartását.

Kálnoki-Gyöngyössy Márton a Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága igazgatói tisztét töltötte be 2007–2010 és 2011–2012 között.

A könyv rövid tartalmi bemutatása:

A magyar múzeumügy kezdetei – más európai országokhoz hasonlóan – a 18. századig nyúlnak vissza. Mária Terézia oktatási rendeletében jelent meg először egy nemzeti közgyűjtemény szükségessége, bár ez ekkor még elsősorban az egyetemi oktatást szolgálta volna. A következő évtizedekben több jelentős magángyűjteményből is közgyűjtemény vált, ezek közül azonban – múzeumi szempontból – messze kiemelkedik a gróf Széchényi Ferenc által 1802-ben alapított Magyar Nemzeti Múzeum. Az ekkor létrehozott intézmény a maga nemében egyedülálló volt, de mintájára az Osztrák Birodalom tartományaiban sorra hozták létre a „nemzeti” múzeumokat.

A minden muzeológiai szakágra kiterjedő, a nemzeti múltat, művészetet és kultúrát minden aspektusból bemutató gyűjtemény eszméje a 19. század második felében megváltozott, hiszen létrejöttek a nagy szakági múzeumok, így már nagy nemzeti közgyűjteményekről beszélhetünk. Ezzel párhuzamosan kialakult a vidéki múzeumok hálózata is, amelyek még a korábbi múzeumkoncepció jegyében minden muzeológiai szakágban gyűjteményeztek, és az adott megye vagy város tekintetében a teljességre törekedtek.

Az első világháborút követő súlyos területi veszteségek a magyar kormányzatot újfajta kultúrpolitikára ösztönözték, és ebben meghatározó szerepet játszottak a múzeumok. Nemcsak az előző korszakból megörökölt intézményhálózatot sikerült megmenteni, de átszervezésekre és jelentős intézményfejlesztésekre is sor került. Ezt az időszakot máig mintának tekintett kiadványok és kiállítások fémjelzik.

A második világháború után megkezdődött a múzeumi rendszer átszervezése, a sztálinista modell azonban zsákutcának bizonyult. Az 1960-as évektől megindult decentralizáció virágzó múzeumügyet eredményezett, amelyben az ideológiai kötöttségek ellenére dinamikus fejlődés, valódi aranykor tapasztalható, ekkor teljesedett ki a megyei múzeumi hálózat.

1990 után ezt a múzeumi rendszert egészen 2012-ig érdemi változtatások nélkül fenntartották, immáron persze ideológiai kötöttségek nélkül. Ez az időszak a megyei múzeumok egyfajta másodvirágzása, ezüstkora volt.
Jelen monográfia a magyar múzeumügy közel 250 éves történetét a jogszabályalkotáson keresztül mutatja be. Arra törekszik, hogy a nemzet és a múzeumügy viszonyát a törvények szövegén keresztül tárja fel. A viszony történetének voltak árnyoldalai, és voltak fényes lapjai is. Van kezdete, mert láthatjuk, hogy az osztrák hatásra létrejött múzeumok hogyan változtak egyre inkább sajátosan magyar intézményekké, de természetesen nincsen vége, hiszen 2010-zel csak a vizsgált korszakot zártuk le, a magyar múzeumügy tovább változik...

www.pestmegye.hu

Ezek lettek Pest megye legszebb kertjei »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. december 14. kedd, 12:43
Ezek lettek Pest megye legszebb kertjei
Lezárult a Virágos Pest megye pályázat, megszületett a végeredmény.

Lezárult a Virágos Pest megye pályázat, megszületett a végeredmény.

A verseny célja volt a környezetbarát, kulturált településkép kialakítása, a megyében élő emberek életminőségének javítása, a vendégváró-kép kialakítása, a magyar kertkultúra ápolása, kiterjesztése.

Pest megyében hosszú évtizedek óta tapasztalható az önkormányzatok, valamint egyre nagyobb aktivitással a lakosság törekvése a környezetszépítése, a kulturált településkép kialakítására. Ezért Pest Megye Önkormányzata, Szigethalom Város Önkormányzata, Dunavarsány Város Önkormányzata, a Zöld Háló Egyesület és a Pest Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ pályázatot hirdetett Virágos Pest megye címmel. A szépet, a kulturált környezetet szerető Pest megyei szervezeteket kértük, hogy kapcsolódjanak be ebbe a versengésbe.

A beérkezett pályázatok alapján alakult ki a sorrend:

1. helyezett:


Felsőpakony Jövőjéért Egyesület jelölése alapján - Kerekné Kocsis Mária
Díja: oklevél és kerámia tábla a jelölő és jelöltnek, valamint 30 ezer forintos vásárlási utalvány az Oázis Nagykerbe a kert tulajdonosának.

2. helyezett:


Családok Isaszegért Egyesület jelölése alapján - Klincsek István
Díja: oklevél és kerámia tábla a jelölő és jelöltnek, valamint 20 ezer forintos vásárlási utalvány az Oázis Nagykerbe a kert tulajdonosának.

3. helyezett:


Zöld Háló Egyesület (Szigethalom) jelölése alapján - Tóth Józsefné
Díja: oklevél és kerámia tábla a jelölő és jelöltnek, valamint 10 ezer forintos vásárlási utalvány az Oázis Nagykerbe a kert tulajdonosának.

Különdíj:


Egészséges Budakalászért Egyesület ajánlása alapján - Furik Zoltán
Díja: oklevél és kerámia tábla a jelölő és jelöltnek, valamint 5 ezer forintos vásárlási utalvány az Oázis Nagykerbe a kert tulajdonosának.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

www.pestmegye.hu

Kis- és középvállalkozások telephely fejlesztései - ANNO 75 Kft. »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. december 09. csütörtök, 10:38
Kis- és középvállalkozások telephely fejlesztései - ANNO 75 Kft.
Elklészült az Anno 75 kft. új csarnoka.

Elklészült az Anno 75 kft. új csarnoka.

285 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el összesen 9 milliárd forintot telephelyeik fejlesztésére és eszközbeszerzésre az elmúlt években a Pest megyei kompenzációs forrásból. A vállalkozások lehetőséget kapnak Pest megye területén meglévő telephelyeinek átalakítására, modernizációjára, bővítésére, a nem megfelelő telephelyek kiváltására és eszközök beszerzésére.

A pályázat egyik nyertese az ANNO 75 Kft, mely 39,88 millió forint vissza nem térítendő támogatási összegben részesült.

A beruházás során 529,07 hasznos alapterületű csarnok és iroda építése valósult meg, a szolgáltatási területhez 328,19 nm hasznos alapterületű csarnok kialakítását valósították meg. Az ügyfélforgalmat lebonyolító helységet akadálymentesítették, valamint a bázis létszámuk megőrzése mellett 4 új munkavállaló felvétele is folyamatban van.

Projekt megvalósítási helye: 2038 Sóskút, hrsz: 063/18

Az új szerelő műhely kialakításával a cég tevékenységi köre bővül, alvállalkozó kitettségük megszűnik a munkagépeik karbantartása tekintetében. Az iroda funkció kialakításával az ügyfeleiket megfelelő körülmények között tudják fogadni, amely javítja a cég piaci pozícióját és megítélését, továbbá javulnak a mindennapi munkavégzés körülményei, az akadálymentesítés révén biztosított lesz a fogyatékossággal élők számára a szolgáltatásaik elérhetősége.

A projekt kezdésének dátuma: 2020. 11.03.
A projekt befejezésének dátuma: 2021.12.31.

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

www.pestmegye.hu

Befejeződött a budakeszi piac fejlesztése »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. december 09. csütörtök, 10:27
Befejeződött a budakeszi piac fejlesztése
Budakeszi Város Önkormányzata a Dózsa György téri piac fejlesztésére a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatásból 115 millió forintos vissza

Budakeszi Város Önkormányzata a Dózsa György téri piac fejlesztésére a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatásból 115 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert.

A kivitelezés 2021 márciusában kezdődött és a tervek szerinti határidővel megvalósult.

Ilyen lett a megújult piac

A beruházás során 27 db meglévő nyitott elárusítóhely korszerűsítése valósult meg. Az elárusítóhelyek és a tér fedését egyedi ernyőszerkezettel oldották meg . A jelenlegi elárusítóhelyek korszerűsítése után megfelelően, hosszú ideig képesek kiszolgálni majd a piaci árusítást. A beruházás során kialakítottak három épület: kettőben kereskedelmi tevékenységhez, egyben pedig a piac felügyeletének biztosítanak helyet. Az üzlethelyiségek mellett akadálymentesített, női és férfi wc/mosdó, tárolót építettek. A parkoló és a piac szabadtéri árusító tere új és újított térburkolatot kapott. 

Budakeszi Város Önkormányzata az elnyert támogatási összegen felül mintegy 40 millió forint önerővel biztosította a beruházás megvalósítását, így 155 millió forintos összköltségű a projekt.

www.pestmegye.hu

Civil támogatási alap 2. sz. pályázati felhívása »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. december 08. szerda, 14:23
Civil támogatási alap 2. sz. pályázati felhívása
Pest Megye Önkormányzata pályázatot hirdet Csomád, Csömör, Csörög, Dunakeszi, Fót, Göd, Mogyoród, Őrbottyán, Sződ, Sződliget, Vácrátót és Veresegyház településeken működő civil szervezetek, illetve egyházi jogi személyek e településeken megvalósuló projektjeinek támogatására. 

Pest Megye Önkormányzata pályázatot hirdet Csomád, Csömör, Csörög, Dunakeszi, Fót, Göd, Mogyoród, Őrbottyán, Sződ, Sződliget, Vácrátót és Veresegyház településeken működő civil szervezetek, illetve egyházi jogi személyek e településeken megvalósuló projektjeinek támogatására. 

A pályázati felhívás célja Pest Megye Önkormányzata Közgyűlésének az önkormányzati támogatásokról szóló 14/2020. (X.5.) önkormányzati rendelete 40 .§ alapján – jelen pályázati felhívásban meghatározott –  civil szervezetek valamint egyházi jogi személyek tevékenységének vissza nem térítendő támogatása.

A pályázati dokumentációk letöltése:

Pályázati felhívás - Civil támogatási alap (2021.12.08.)
1. sz. melléklet - Pályázati adatlap 2021.12.08.)
2. sz. melléklet - Költségterv (2021.12.08.)
Pest Megye Közgyűlésének az önkormányzati támogatásokról szóló 14/2020. (X.5.) önkormányzati rendelete

Adatkezelési tájékoztató

A felhívásra csak olyan pályázó nyújthat be pályázatot, amely az alábbi települések valamelyikén rendelkezik székhellyel: Csomád, Csömör, Csörög, Dunakeszi, Fót, Göd, Mogyoród, Őrbottyán, Sződ, Sződliget, Vácrátót, Veresegyház, továbbá amely a Pályázati Felhívás megjelenését megelőzően már létrejött, és ha a szervezet létrejötte bejegyzéshez / közhitelű nyilvántartásba való felvételhez, továbbá hatósági vagy más jóváhagyáshoz kötött, úgy a  jogerős be-jegyzés/nyilvántartásba vétel / engedély jogerőre emelkedése a Felhívás megjelenését megelőzően megtörtént.A támogatható tevékenységek kizárólag a fentiekben felsorolt települések közigazgatási területén valósíthatók meg, vagy a tevékenység céljának, hatásának kifejezetten e településekre kell irányulnia.

Az egyházi jogi személyek esetében a fentiekben felsorolt településeken történő bejegyzett székhely nem releváns, azonban a támogatható tevékenységnek egy vagy több településen kell megvalósulnia.

A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 300 millió forint. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás pályázatonként minimum 100.000 Ft, maximum 20.000.000 Ft. A támogatás maximális mértéke az elszámolható összköltség 100 %-a.

A pályázatokat 2021. december 8 – 2022. január 10. között lehet benyújtani. 

Pályázatot benyújtani e-mail útján vagy postai úton, vagy személyesen is be lehet nyújtani azzal, hogy 2021. december 22-31. között személyes benyújtásra nincs lehetőség, továbbá az ezen időszak alatt elektronikus úton benyújtott pályázatok visszaigazolása 2022. január 3-tól történik.

A beérkezett pályázatok értékelése és elbírálása együttesen, a benyújtási határidőt követően történik.

A további információkat a pályázati felhívás tartalmazza.

A pályázattal kapcsolatban további felvilágosítás kizárólag elektronikus úton az alábbi elektronikus levélcímen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Telefonos érdeklődési lehetőség nincs, információkat kizárólag a megadott e-mail címen adunk.  

Továbbra is zajlik a diáksport élet a megyében »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. december 07. kedd, 13:42
Továbbra is zajlik a diáksport élet a megyében
A Pest Megyei Diáksport Szövetség szervezésében tovább zajlanak a Diákolimpiák a megyében. November elején befejeződtek az V-VI. korcsoportos labdajátékok megyei döntői. Megye bajnokok, akik az országos elődöntőbe jutottak: Kézilabda lány:

A Pest Megyei Diáksport Szövetség szervezésében tovább zajlanak a Diákolimpiák a megyében. November elején befejeződtek az V-VI. korcsoportos labdajátékok megyei döntői.

Megye bajnokok, akik az országos elődöntőbe jutottak:

Kézilabda lány: Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium

Kézilabda fiú: Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium

Kosárlabda lány: Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium

Kosárlabda fiú: Szentendre, Ferences Gimnázium

Röplabda lány: Gödöllői Török Ignác Gimnázium

Röplabda fiú: Szentendre, Ferences Gimnázium

Futsal sportágban az első két helyezett csapat jutott az országos elődöntőbe:

1. Dunaharaszti, Baktay Ervin Gimnázium

2. Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium

Az általános iskolások számára is elkezdődtek a Futsal Diákolimpia® körzeti versenyei. 17 körzeti verseny, 4 megyei elődöntő után a következő 4 csapat jutott a decemberi megye döntőbe:

Budakeszi, Széchenyi István Általános Iskola

Dabas, Táncsics Mihály Gimnázium

Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola

Váci Petőfi Sándor Általános Iskola

A Floorball Diákolimpia® idén nagyon népszerű volt a megyében, ahol közel 50 csapat jelentkezett előzetesen, ám az erősödő járvány hullám miatt sok csapatot nélkülöznünk kellett. Azonban, így is több megyei döntőt és két országos elődöntőt rendeztünk, ahol néhány Pest megyei csapat tovább is jutott a februárban megrendezésre kerülő országos döntőbe.

A járvány miatti megbetegedések száma a Játékos Sportversenyre is kihatott, ahol a tervezett 8 körzeti versenyből, csak hármat tudtunk megrendezni, így sok csapatnak a megyei elődöntő lesz az első fordulója, januárban.

Pályázat főkönyvelő munkakör betöltésére »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. december 01. szerda, 08:00
Pest Megyei Önkormányzati Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Pest Megyei Önkormányzati Hivatal Gazdasági Iroda főkönyvi könyvelő munkakör betöltésére. A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Pest Megyei Önkormányzati Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Pest Megyei Önkormányzati Hivatal Gazdasági Iroda főkönyvi könyvelő munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Budapest, 1052 Budapest, Városház utca 7.

Ellátandó feladatok:
Banki, pénztári könyvelői feladatok ellátása, bejövő-, kimenő számlák ellenőrzése, kontírozása, könyvelése az ASP rendszerben, adókönyvelési feladatok ellátása a KASZPER rendszerben, előirányzat, helyesbítő és vegyes könyvelési feladatok ellátása, analitikus és főkönyvi nyilvántartások vezetése, egyeztetése, tárgyi eszköz analitika vezetése, egyeztetése, leltározás, költségvetési jelentés, mérlegjelentés összeállításában való közreműködés, éves zárás-nyitás feladataiban történő aktív részvétel, mérleg-alátámasztások elkészítése, költségvetéssel, éves beszámolóval kapcsolatos feladatok ellátásában közreműködés, nemzetiségi önkormányzatokkal való kapcsolattartás, ellenjegyzési feladatok.

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:
Főkönyvi könyvelés, kötelezettségvállalások könyvelésének irányítása, ellenőrzése, elkészült utalványok érvényesítése, analitikus nyilvántartások egyeztetése, kontírozása, követelések, kötelezettségek ellenőrzése, költségvetési jelentések és mérlegjelentések, beszámolók készítése, kapcsolattartás a Magyar Államkincstárral.

Jogállás, illetmény és juttatások:
A jogállásra, az illetmény megállapítására és a juttatásokra a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény rendelkezései, valamint a(z) a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal Közszolgálati Szabályzatának rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:
• Magyar állampolgárság,
• Cselekvőképesség,
• Büntetlen előélet,
• Középiskola/gimnázium,
• Mérlegképes könyvelői szakképesítés - Legalább 1-3 év szakmai tapasztalat,
• Felhasználói szintű MS Office (irodai alkalmazások),
• Vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatása,
• Együttműködés, kapcsolatteremtő készség, megbízhatóság, felelősségtudat, önálló munkavégzés, jó kommunikációs készség írásban és szóban
• A munkakör ellátásának feltétele - a koronavírus elleni védőoltásnak az állami és önkormányzati intézményeknél foglalkoztatottak által történő kötelező igénybevételéről szóló 599/2021. (X. 28.) Korm. rendelet 2/A. §- a alapján - a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védőoltás megléte (kétdózisú oltóanyag esetén mindkét dózis) A kötelezettség alól mentesül az a személy, aki részére egészségügyi indokból ellenjavallt a védőoltás felvétele, és ezt orvosi szakvélemény alátámasztja
A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:
• Főiskola,
• Államháztartási mérlegképes könyvelői képesítés - Legalább 1-3 év szakmai tapasztalat,
• Költségvetési szervnél hasonló munkakörben szerzett tapasztalat - Legalább 1-3 év szakmai tapasztalat,
• ASP integrált gazdálkodási rendszer felhasználó szintű ismerete

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:
• Fényképes önéletrajz a 87/2019. (IV.23.) Korm.rendelet 9. §-a és az 1. sz. melléklete alapján,
• A pályázó nyilatkozata arról, hogy a pályázat elbírálásában részt vevő személyek a pályázatban szereplő személyes adatokat megismerhetik és kezelhetik
• Végzettséget, képesítést tanúsító okiratok másolata
• Nyilatkozat, hogy a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 84.-85 §-a szerinti összeférhetetlenség nem áll fenn
• Nyilatkozat az egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségről szóló 2007. évi CLII. törvény szerint előírt vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség vállalásáról
• Hatósági erkölcsi bizonyítvány (három hónapnál nem régebbi) vagy igazolás a megkéréséről

A munkakör betölthetőségének időpontja: A munkakör legkorábban 2022. január 1. napjától tölthető be.

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. december 15.

A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Szalkainé Pribula Ágnes nyújt, a 06-1-2-33-6821 -os telefonszámon.

A pályázatok benyújtásának módja:

Elektronikus úton Wojakiewitz Éva részére a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen keresztül

A pályázat elbírálásának határideje: 2021. december 20.

A munkáltatóval kapcsolatos egyéb lényeges információ: www.pestmegye.hu

A KÖZIGÁLLÁS publikálási időpontja: 2021. december 1.

Pályázati felhívás a Wéber Antal díj 2022. évi adományozásáról »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. november 29. hétfő, 12:59
A Pest Megyei Építész Kamara (a továbbiakban: PMÉK) a 2014. évi küldöttgyűlésén Wéber Antal magyar műépítész emlékére az illetékességi területén kamarai tagsággal rendelkező tagok részére, a szakmai megítélés szerinti legkiválóbb

A Pest Megyei Építész Kamara (a továbbiakban: PMÉK) a 2014. évi küldöttgyűlésén Wéber Antal magyar műépítész emlékére az illetékességi területén kamarai tagsággal rendelkező tagok részére, a szakmai megítélés szerinti legkiválóbb alkotói tevékenységet folytatók számára adományozható Wéber Antal elismerő díjat alapított.

A Díj olyan természetes személynek (kivételes esetben csoportnak) adományozható, aki a PMÉK tagjaként, illetve egykori tagjaként, a környezet alakítása, fejlesztése és védelme szempontjából meghatározó alkotó tevékenysége kiemelkedően magas színvonalú szakmai értékeket hordoz. A Díj alapító okirata a www.pmek.hu honlapon megtekinthető. 

A pályázati anyagok postára adásának határideje: 2022. január 31.

A benyújtott pályázatnak az alábbiakat kell tartalmaznia:
- kitöltött adatlap;
- kitöltött javaslati lap (önálló pályázat esetén nem szükséges);
- portfólió:
a Díjra javasolt, illetve a Díjra pályázó személy munkásságának ismertetése írott és képi formában (szakmai életrajz, publikációk, díjak, közszereplés stb.), továbbá különösen a díj odaítélésének megalapozására alkalmas, kiemelkedő színvonalú alkotások bemutatása az esetleges alkotótársak nevének feltüntetésével (max.50 MB terjedelemben egy fájlba fűzve: az elbírálást segítő rajz, skicc, fotó, publikáció; képek 72 DPI felbontásban, 42x29 cm méretben, JPG formátumban);

A teljes pályázati anyagot kizárólag digitális formátumban adathordozóra rögzítve, postai úton lehet benyújtani:
Pest Megyei Építész Kamara
Postacím: 1364 Budapest, Pf. 90.
Technikai jellegű kérdések az alábbi e-mail címen tehetők fel: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

 www.pestmegye.hu

A gödi különleges gazdasági övezetből származó helyi adóbevételek felhasználása »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. november 26. péntek, 12:43
Pest Megye Közgyűlése döntött a gödi különleges gazdasági övezetből származó helyi adóbevétel felhasználásáról. Pest Megye Önkormányzata Közgyűlésének az önkormányzati támogatásokról szóló önkormányzati rendelete alapján a gödi különleges gazdasági övezetből befolyt

Pest Megye Közgyűlése döntött a gödi különleges gazdasági övezetből származó helyi adóbevétel felhasználásáról.

Pest Megye Önkormányzata Közgyűlésének az önkormányzati támogatásokról szóló önkormányzati rendelete alapján a gödi különleges gazdasági övezetből befolyt helyi adóbevétel 97%-ának felhasználására az alábbi alapok létrehozásáról született döntés korábban:

a) Településfejlesztési alap,

b) Gödi útfenntartási és -fejlesztési alap,

c) Gödi zöld-fenntarthatósági alap,

d) Civil támogatási alap

A 2021. június 2-ig befolyt 2.096.523.702 Ft összegű éves adóbevétel alapok közötti felosztásáról az alábbiak szerint:

Településfejlesztési alap:                             314.478.555 Ft

Gödi útfenntartási és -fejlesztési alap:   1.048.261.851 Ft

Gödi zöld-fenntarthatósági alap:              314.478.555 Ft

Civil támogatási alap:                                    419.304.740 Ft

A fenti határozat meghozatala óta eltelt időszakban újabb adóbevétel érkezett, amelynek következtében a tervezett éves adóbevételt már az évnek ebben a szakaszában is meghaladó mértékű adóbevétel áll rendelkezésre.

A 2021. október 6-i állapot szerint további 1.829.919.151 Ft helyi adóbevétel folyt be.

A befolyt adóbevételre tekintettel az alapok közötti allokációra az alábbi döntés született:

Településfejlesztési Alap 1.129.919.151 Ft Gödi útfenntartási és -fejlesztési alap 200.000.000 Ft Gödi zöld-fenntarthatósági alap 200.000.000 Ft Civil támogatási alap 300.000.000 Ft Összesen 1.829.919.151 Ft

Tekintettel arra a speciális helyzetre, amely szerint a ténylegesen rendelkezésre álló adóbevétel meghaladja a tervezett adóbevételt, a rendelkezésre álló adóbevétel alapok közötti allokációja megegyezik a pillanatnyi éves tervezett bevétel allokációjával.

Éves allokáció

Rendelkezésre álló bevétel szerinti allokáció Rendelkezésre álló bevételből már felhasznált / döntéssel lekötött Még felhasználható Településfejlesztési Alap 1.444.397.706 Ft 1.444.397.706 Ft 221.951.041 Ft 1.222.446.665 Ft Gödi útfenntartási és -fejlesztési alap 1.248.261.851 Ft 1.248.261.851 Ft 897.416.240 Ft 350.845.611 Ft Gödi zöld-fenntarthatósági alap 514.478.555 Ft 514.478.555 Ft 206.489.000 Ft 307.989.555 Ft Civil támogatási alap 719.304.740 Ft 719.304.740 Ft 413.082.454Ft 306.222.286 Ft

A Településfejlesztési alap keretösszege a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság döntése alapján az alábbiak szerint került felhasználásra / döntéssel lekötésre:

 • 2/2021.(09.09.) GPB határozat – Csomád Község Önkormányzata fejlesztési önrészek
 • 3/2021.(09.09.) GPB határozat - Dunakeszi Szent Péter és Pál Görögkatolikus Templom
 • 4/2021.(09.09.) GPB határozat – Fót Város Önkormányzata, gyalogosátkelők
 • 5/2021.(09.09.) GPB határozat – gödi Búzaszem Iskola, közösségi tér és tornaterem
 • 6/2021.(09.09.) GPB határozat – Veresegyház Város Önkormányzata, lakópark rendkívüli munkálatai
 • 8/2021. (10.26.) GPB határozat – a Gödi Sportegyesület részére új sportcsarnok építésnek tervezéséhez

A Gödi útfenntartási és fejlesztési alap keretösszege az alábbi célokra került felhasználásra / döntéssel lekötésre:

 • 4/2021. (02.17.) PMÖ határozat - Göd Város támogatása – északi bekötőút, Nemeskéri-Kiss Miklós u. közvilágítás, övezeti közutak és körforgalom fenntartása, déli bekötőút területszerzés)
 • 30/2021. (05.25.) PMÖ határozat – a 21107 jelű országos közút Duna úti szakaszának komplex felújítása

A Gödi zöld fenntarthatósági alap keretösszege az alábbi célokra került felhasználásra / döntéssel lekötésre:

 • 4/2021. (02.17.) PMÖ határozat - Nemeskéri úti erdőtelepítés
 • 1/2021. (03. 11.) GPB határozat - Gödi Lokálpatrióta Egyesület támogatási kérelmének támogatása
 • 7/2021.(09.09.) GPB határozat gödi Neveleki Szomszédok Egyesület, Pacsirta utca 1. szám (8754 hrsz.) alatti ingatlan elkerítés, parkosítás
 • 9/2021. (10.26.) GPB határozat – a gödi ELTE Füvészkert támogatása

A Civil támogatási alap 1. pályázati felhívására beérkezett pályázatok bírálatát követően a 21/2021. (09.30.) sz. MÉB határozattal a fenti összeg kerül felhasználásra.

www.pestmegye.hu

Pest megyei értékek bemutatkozása Szigetszentmiklóson »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. november 25. csütörtök, 12:57
Pest megyei értékek bemutatkozása Szigetszentmiklóson
A HUNG-2021 pályázat támogatásával mutatkoznak be a Pest megyei értékek a szigetszentmiklósi adventi vásárban. A Pest megyei értéksátor 10-16 óra között várja az érdeklődőket: játékkal, ingyenes kiadványokkal, kézműves foglalkozásokkal és

A HUNG-2021 pályázat támogatásával mutatkoznak be a Pest megyei értékek a szigetszentmiklósi adventi vásárban. A Pest megyei értéksátor 10-16 óra között várja az érdeklődőket: játékkal, ingyenes kiadványokkal, kézműves foglalkozásokkal és értékes nyereményekkel.

Helyszín: Szigetszentmiklós - Városi Könyvtár és Közösségi Ház előtti tér, Tököli út 19.
Időpont: 2021. november 28. (vasárnap)

Memórijáték is lesz a sátorban

Az adventi vásár részletes programja:

9.00-18.00 Karácsonyi kirakodóvásár télies ízekkel

10.00 Gólyalábas Pásztor - interaktív gyerekműsor

10.00-13.00 Kézműves foglalkozások a Városi Könyvtárban

14.00 Adventi rajzpályázat eredményhirdetés

14.15-15.30 Színpadi programok:
Ezüsthárfa énekkar
Sonnenshein – Német hagyományőrző Kórus
Székely Miklós Városi Kórus
Csillag Születik Énekiskola
Ádám Jenő Általános Iskola és AMI musical tanszakának növendékei

16.00 Sztárvendég: Péter-Szabó Szilvia akusztik koncert

17.00 Adventi gyertyagyújtás

Nyeremény játékszabályzat; Adatkezelési tájékoztató.

Jöjjön el, ismerje meg a Pest megyei értékeket!

www.pestmegye.hu

KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

 • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.102 másodperc alatt készült el. | Copyright 2022 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 18764150 | Ebben a hónapban: 171892 | Ma: 432 | jelenleg: 1 | Statisztika