ENGLISH DEUTSCH
Ma 2023. június 8. csütörtök, Medárd napja van. - Holnap Félix napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

HÍREK A MEGYEHÁZÁRÓL

12345678910
oldal:1/49 bejegyzés:10/483

További forgalomkorlátozás lesz a gödi Duna úton »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. június 07. szerda, 15:31
További forgalomkorlátozás lesz a gödi Duna úton
Burkolatfelújítás, csapadékcsatorna építés és hídépítés miatt további forgalomkorlátozás lesz a gödi Duna úton Újabb szakaszhoz érkeztek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában a gödi Duna út 2-es főút (Pesti út)

Burkolatfelújítás, csapadékcsatorna építés és hídépítés miatt további forgalomkorlátozás lesz a gödi Duna úton

Újabb szakaszhoz érkeztek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában a gödi Duna út 2-es főút (Pesti út) és a vasúti átjáró közötti 538 méteres szakaszán zajló felújítási munkálatok.
Június 12-e, hétfőtől a már érvényben lévő útzárat (Duna út Pesti út és Mária utca közötti szakasza) a Madách utcáig terjedően hosszabbítják meg a szakemberek. A térségben a terelőutak vonatkozásában a korábban bevezetett forgalmi rend marad érvényben.

A munkálatok május 22-én az Ilka-patak híd elbontásával indultak a Duna út Pesti út és a Mária utca közötti szakaszának együttes lezárásával. Június 12-től a forgalom elől elzárt útszakasz meghosszabbításával a Szent Imre herceg utca, a Mária utca és a Szeder utca mellett mostantól a Rózsa utca is zsákutca lesz a Duna út irányába. Az érintett szakaszon az ott lakók számára az ingatlanokhoz gépjárművel történő ki és behajtás a munkaidő elején és végén továbbra is biztosítva lesz.

Terelőutak átnézeti térképe

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek.

Az építési munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

A szakemberek a közlekedők türelmét és megértését kérik a felújítási munkák idejére, a beavatkozásokat az ő érdekükben végzik el.

www.pestmegye.hu

 

 

Megújul a Forster Vadászkastély és Szálloda »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. április 26. szerda, 10:29
Megújul a Forster Vadászkastély és Szálloda
A „Szállodák fejlesztése Pest megye területén” című pályázati kiírás Pest megye célzott fejlesztését szolgáló támogatási programjának részeként jelent meg. A pályázati kiírás célja a Pest megye földrajzi elhelyezkedéséből, természeti, épített

A „Szállodák fejlesztése Pest megye területén” című pályázati kiírás Pest megye célzott fejlesztését szolgáló támogatási programjának részeként jelent meg. A pályázati kiírás célja a Pest megye földrajzi elhelyezkedéséből, természeti, épített és turisztikai vonzerők közelében található minőségi kereskedelmi szálláshelyek (szállodák) által nyújtott szolgáltatások színvonalának emelése és kapacitásuk bővítése.

 A Forster Rendezvény Kft. sikeres pályázatot nyújtott be, majd megkezdte a beruházás megvalósítását.

Bugyi, Rádai út 01601/14 Hrsz

A projekt során 183,8 m2 wellness részleg épül, valamint 192,4 m2 szekcionálható konferenciaterem kerül kialakításra. Megépül egy tűzivíz tározó, az elektro mobilitás elősegítése érdekében autós e-töltő telepítése történik, és 50 KWh kapacitással napelemek kerülnek a tetőre. 

A beruházásra elnyert támogatás 150 Millió Forint, melyet a Forster Rendezvény Kft. további 150 Millió Forint önerővel egészít ki.

A pályázati támogatás forrása (Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás).
A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A megvalósítás helye: Bugyi, Rádai út 01601/14 Hrsz
Pályázati azonosító száma: PM_KKVSZALLODA/2020/9

www.pestmegye.hu

Megkezdődik a Duna út felújítása Gödön »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. április 18. kedd, 14:08
Pest Vármegye Önkormányzata támogatásával a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújul Göd belterületén a 21107 j. útnak (Duna út) a 2 sz. főút csomópontjától a vasúti átjáróig tartó 538 méteres

Pest Vármegye Önkormányzata támogatásával a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújul Göd belterületén a 21107 j. útnak (Duna út) a 2 sz. főút csomópontjától a vasúti átjáróig tartó 538 méteres szakasza. A beruházás közel 1,12 milliárd forintból (a gödi Különleges Gazdasági Övezetből származó adóbevételből) valósul meg.

Az önkormányzat lakossági fórumot tartott a Duna út felújításával kapcsolatban 2021. szeptember 16-án. Ezután a lakosok észrevételeit gyűjtötte össze a kivitelező, majd készítette el az útfelújítás tervét.

A teljeskörű útrekonstrukció során a beavatkozás hosszában az útburkolatot határoló kiemelt szegély, párhuzamos parkolók és új, zárt csapadékvíz elvezető rendszer épül az érintett közműhálózatok egyidejű kiváltásával.

A felújítás keretében a 0+087 km szelvényben lévő Ilka-patak hidat elbontják, és helyébe teljesen új híd épül. A beruházás részeként a Rákóczi Ferenc utcánál lévő gyalogos átkelőhelyet áthelyezik, míg a Honvéd sornál új gyalogos átkelőhelyek létesülnek. Megújul az útburkolat, mellyel egyidejűleg mindkét oldalon a jelenleg aszfalt burkolatú járdaszakaszok egységesen térkő burkolatot kapnak. Rendezik az útburkolat és a járda közötti felületeket is, új, esztétikus növények telepítésével. A biztonságosabb közlekedés érdekében a burkolati jeleket és a forgalomtechnikai jelzéseket is felújítják.

A felújítást követően a lakosság számára az útszakaszon a forgalom által generált zajhatások nagymértékben lecsökkennek, a szakasz csendesebbé, biztonságosabbá válik.

A beruházó a munkaterületet 2023. április 24-én adja át a kivitelezőnek, mellyel megkezdődhetnek a tényleges építést megelőző előkészítő munkálatok. A kivitelezés során ideiglenes forgalmi rendet vezetnek be, melynek részeként szakaszosan félpályás zárásra, illetve helyenként és időszakosan teljes útzár bevezetésére is számítani kell.

Az aktuális forgalmi rend változásról és bevezetésének várható időpontjáról a beruházó minden esetben kellő időben tájékoztatja az érintett lakosságot.

A teljeskörű megvalósítás lezárásának várható időpontja: 2024. I. félév.

Magyar Közút Nonprofit Zrt. / www.pestmegye.hu

Álláshirdetés - projektmenedzser, paktumiroda koordinátor munkakör »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. április 14. péntek, 08:03
Pest Vármegyei Önkormányzati Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Pest Vármegyei Önkormányzati Hivatal Paktumiroda projektmenedzser, paktumiroda koordinátor munkakör betöltésére. A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű munkaszerződés Foglalkoztatás jellege: Teljes

Pest Vármegyei Önkormányzati Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Pest Vármegyei Önkormányzati Hivatal Paktumiroda projektmenedzser, paktumiroda koordinátor munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű munkaszerződés

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő, 3 hónap próbaidő meghatározásával.

A munkavégzés helye: Budapest, 1052 Budapest, Városház utca 7.

Ellátandó feladatok:
• Kapcsolattartás a projekt megvalósításában érintett Hatóságokkal, Közreműködő Szervezettel.
• A projekthez kapcsolódó szerződésekben foglalt feladatok megvalósításának figyelemmel kísérése és ellenőrzése. A projektben vállalt indikátorok, eredménymutatók teljesülésének ellenőrzése.
• Változás-bejelentések elkészítése, rögzítése.
• Támogatási szerződés-módosítások koordinálása, az ahhoz szükséges kérelem és dokumentáció összeállítása.
• Ajánlatkérők elkészítése.
• A projekt végrehajtásának szervezése, kezdeményezése és irányítása a pályázat és a Támogatói Okirat tartalma alapján, javaslattétel a szükséges teendők végrehajtására Együttműködés a Projektgazda munkatársaival, a projektben közreműködő vállalkozókkal, szakértőkkel, partnerekkel.
• Az előzetesen bejelentett helyszíni ellenőrzésekre a szükséges dokumentumok rendelkezésre bocsátása, a szükséges információk, kért adatok megadása, valamint a fizikai eszközökhöz való hozzáférés biztosításával az ellenőrzések végrehajtásának segítése.
• Beszámolók elkészítése, a projekt adminisztrációs feladatainak ellátásának szervezése, koordinálása és felügyelete.
• A projekt megvalósításának időszakában a Közreműködő Szervezet által kért jelentések, beszámolók elkészítése.
• Programok, projektek koordinálása.
• A projekttervek megalkotásának koordinálása, kapcsolattartás a megvalósításban aktívan résztvevő szervezetekkel.
• A Foglalkoztatási Fórum és az Irányító Csoport üléseinek technikai előkészítése.
• Jelentések elkészítésének koordinálása a Támogató Hatóság felé;
• A Paktum szervezet rendezvényeinek (fórumok, ICS ülések) előkészítésének koordinálása;
• Munkaprogramok készítésének koordinálása;
• Kapcsolattartás az Irányító Csoport vezetőjével;
• Rendezvények, fórumok előkészítésének koordinálása;
• Munkaprogramok készítésének koordinálása;
• Ellenőrzi, koordinálja a paktum munkatársak tevékenységét.
A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:
• A projekt előírásainak megfelelően és a jogszabályok szerint, valamint a szakmai vezetővel egyeztetve valósítja meg a feladatait;
• A projekt feladatainak dokumentáltságát és a pontos adminisztrációt végrehajtja;
• Együttműködik a külső paktumirodákkal;
• Kapcsolatot tart az Irányítócsoporttal és a Fórummal.

Jogállás, illetmény és juttatások:
A jogállásra, az illetmény megállapítására és a juttatásokra a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény rendelkezései, valamint a(z) a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal Közszolgálati Szabályzatának rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:
• Magyar állampolgárság,
• Cselekvőképesség,
• Büntetlen előélet,
• Felsőfokú végzettség,
• Felhasználói szintű MS Office (irodai alkalmazások),
• legalább 3 év Európai Uniós pályázati projektek menedzselésében és elszámolásában szerzett releváns szakmai tapasztalat,
• legalább 3 éves szakmai tapasztalat foglalkoztatási együttműködések területén,
• EPTK elektronikus felület kezelésében való jártasság,
• Jó kommunikációs készség, írásban és szóban egyaránt,
• Önálló, felelősségteljes munkavégzés,
• Precizitás és pontosság,
• B kategóriás jogosítvány.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:
• angol vagy német nyelvismeret

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:
• Fényképes önéletrajz,
• A pályázó nyilatkozata arról, hogy a pályázat elbírálásában részt vevő személyek a pályázatban szereplő személyes adatokat megismerhetik és kezelhetik
• Végzettséget, képesítést tanúsító okiratok másolata
• Hatósági erkölcsi bizonyítvány (három hónapnál nem régebbi) vagy igazolás a megkéréséről

A munkakör betölthetőségének időpontja: A munkakör 2023. május 1. napján betölthető.
A pályázat benyújtásának határideje: 2023. április 24.

A pályázatok benyújtásának módja:
Elektronikus úton Wojakiewitz Éva részére a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen keresztül.

A pályázat elbírálásának határideje: 2023. április 26.

A munkáltatóval kapcsolatos egyéb lényeges információ: INNEN tölthető le.

A KÖZSZOLGÁLLÁS publikálási időpontja: 2023. április 14.

www.pestmegye.hu

Elhunyt Megyeri István, Pest vármegye díszpolgára »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. április 08. szombat, 11:35
Elhunyt Megyeri István, Pest vármegye díszpolgára
Életének 74. évében 2023. április 5-én elhunyt Megyeri István, Ceglédbercel község, Monor város és Pest vármegye köztiszteletben álló díszpolgára.

Életének 74. évében 2023. április 5-én elhunyt Megyeri István, Ceglédbercel község, Monor város és Pest vármegye köztiszteletben álló díszpolgára.

Pest Megye Közgyűlése 2014-ben Díszpolgári címet adományozott Megyeri István részére – Pest megye és Monor város közoktatásának fejlesztéséhez és a fizikaoktatás módszertani megújításához nyújtott hozzájárulása, valamint személyes példamutatása és kiemelkedő pedagógusi életműve elismeréseképpen.

Megyeri István (jobbról a második) átveszi a díszpolgári címet 2014-ben

Megyeri István 41 éven keresztül tanított a monori József Attila Gimnáziumban. Diákjait nem csak tanította, de együtt is dolgozott velük a fizikaoktatás módszerének fejlesztésén, amit elismerések sorával ismertek el. Példát mutatott abban is, hogy a folyamatosan tanult, képezte magát a fizika, a műszaki tudományok, és az informatika szakterületein. Még akkor is, amikor igazgatója volt a Gimnáziumnak 1993 és 2013 között, és közéleti feladatokat vállalt Pest megye közoktatásának fejlődése érdekében. Vezető szerepet vállalt a Pest Megye Önkormányzata által bevezetett feladatalapú finanszírozási rendszer kidolgozásában, mely egy évtizeden keresztül mintaként szolgált más önkormányzatok számára is.

Megyeri István temetése április 14-én, 13 órakor lesz a ceglédberceli községi temetőben.

www.pestmegye.hu

Elkészült a két csoportszobás bölcsőde Bényén »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. március 29. szerda, 11:32
A két csoportszobás bölcsőde 24 kisgyermek elhelyezésre alkalmas.

A két csoportszobás bölcsőde 24 kisgyermek elhelyezésre alkalmas.

Bénye Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című pályázati felhívásra, amelyre 240 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, melynek segítségével megépítette a település első bölcsődéjét. A támogatás intenzitása 100%.

A Virág utca 12. szám alatt található a bölcsőde

A két csoportszobás bölcsőde 24 kisgyermek elhelyezésre alkalmas. Az új építésű épület komplex akadálymentesítése is megvalósult, egyenlő esélyt teremtve ezzel minden látogató számára. Az épület mellett a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelő, biztonságos játszókertet is kialkítottak.

Az épület gazdaságos üzemeltetésére nagy hangsúlyt fektettek, ezért egy 5,8 kWp teljesítményű napelemesrendszert építettek ki. A beruházás munkahelyeket is teremtett.

A bényei Kisvirág Bölcsőde 2023. március 6-án megnyitotta kapuit.

A projekt a Pénzügyminisztérium támogatásával valósult meg. A támogatás forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

Projekt címe: Bénye Község Önkormányzatának bölcsőde építési projektje
Projekt megvalósítási helye: Bénye, Virág utca 12. hrsz. 371/2
Projekt kódszáma: PM_BOLCSODEFEJLESZTES_2019/35
Projekt kezdete: 2021.03.19.
Projekt befejezés dátuma: 2023.03.03.

www.pestmegye.hu

Karácsony Ádám alelnök képviselte Pest vármegyét az Európa Tanács önkormányzati kongresszusán »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. március 23. csütörtök, 15:42
Karácsony Ádám alelnök képviselte Pest vármegyét az Európa Tanács önkormányzati kongresszusán
Véget ért az Európa Tanács Helyi és Regionális Kongresszus három napos tavaszi plenáris ülése.

Véget ért az Európa Tanács Helyi és Regionális Kongresszus három napos tavaszi plenáris ülése.

Karácsony Ádám, Pest Vármegye Közgyűlésének alelnöke az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljairól (SDG) szóló vita során elmondta, hogy Magyarország hangsúlyosabb szerepet kíván betölteni a nemzetközi közösség előtt álló legjelentősebb kihívások kezelésében, ezért egy új Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési Stratégiát (IDC 2025) dolgozott ki a 2020-2025 közötti időszakra. Hozzátette, hogy a célok megvalósítására Magyarország 2021-ben összesen több mint 454 millió dollárt (137 milliárd forintot) különített el. Végül rámutatott arra, hogy Pest vármegye számára is kiemelten fontos mind a környezetvédelem, mind a vízgazdálkodás, és ezen a területen számos jó gyakorlattal és folyamatban lévő projekttel rendelkezik a vármegyei önkormányzat és a települések.

Karácsony Ádám alelnök

A fórum másik napján Magyarország álláspontját ismertette az orosz-ukrán háború kapcsán.

Felszólalásában kiemelte, hogy Magyarország elítéli Oroszország Ukrajna elleni katonai agresszióját, és továbbra is kitart Ukrajna területi integritása és szuverenitása mellett.

Hazám elsődleges érdeke a konfliktus mielőbbi lezárása és a béke helyreállítása, és kezdettől fogva aktívan részt vettünk az ezt célzó nemzetközi erőfeszítésekben. A magyar kormány elsődleges feladata, hogy megakadályozzon minden olyan incidenst, amely a magyar emberek biztonságát veszélyeztetheti. Magyarország ezért nem engedélyezi halálos fegyverek közvetlen átszállítását a területén keresztül, mivel azok katonai célpontnak minősülnek. Magyarország támogat minden erőfeszítést a két hadviselő fél közötti érdemi párbeszéd megkezdésére, mivel párbeszéd nélkül nem lehet békét elérni. Minden olyan intézkedés, amely a háború elhúzódásához vezet, hozzájárul a globális és regionális humanitárius és gazdasági helyzet eszkalálásához. A tárgyalások elengedhetetlenek ahhoz, hogy véget vessünk több millió ember értelmetlen szenvedésének." - mondta Karácsony Ádám.

www.pestmegye.hu

Fenntartható étkezéssel kapcsolatos művészeti versenyt indul »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. március 21. kedd, 11:03
Fenntartható étkezéssel kapcsolatos művészeti versenyt indul
A művészeti verseny célja, hogy mémeken, karikatúrákon keresztül hívják fel a figyelmet a fenntartható étkezés fontosságára, a fenntartható életmód kihívásaira. A pályázók egy szakmai és egy közönség díjra esélyesek, valamint

A művészeti verseny célja, hogy mémeken, karikatúrákon keresztül hívják fel a figyelmet a fenntartható étkezés fontosságára, a fenntartható életmód kihívásaira. A pályázók egy szakmai és egy közönség díjra esélyesek, valamint 15 kiválasztott művet egy kiállításon is közzétesz majd a szervezet.

A versenyt a Felelős Gasztrohős Alapítvány rendezi Pest vármegye támogatásával, a nemzetközi Food Wave program keretein belül.

Pörkölt a fagyisdobozban; kapucniba, zsebekbe pakolt termékek a zero waste jegyében; szomorkodó nagymama vegán unokával - néhány mém, mellyel legalább egyszer már mindenki találkozott. “ Az online terjedő mémek, karikatúrák remek eszközök arra, hogy felhívjuk a figyelmet egy-egy fontos témára, a humor pedig segít abban, hogy ezt ne szorongató módon tegyük meg. Mivel az UNICEF legutóbbi kutatása szerint a fiatalok 90%-a szorong a klímaváltozás miatt, szerettünk volna egy olyan lehetőséget nyújtani, ahol oldhatóak ezek a szorongások. Mind a művészet, az alkotás, mind a humor jó eszköz erre, versenyünk épp erre a két elemre épít.” - mondta el Kiss-Szabó Eszter, a Felelős Gasztrohős Alapítvány kommunikációs vezetője.

Az Alapítvány a versenyt egy nemzetközi, Milánó városa által indított program, a Food Wave keretein belül valósítja meg Pest vármegye támogatásával. A program célja, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható élelmiszer fogyasztás és előállítás fontosságára, és támogasson minden olyan kezdeményezést, amely valamilyen módon elősegíti ezt.

A felelős élelmiszerfogyasztás mindannyiunk közös érdeke. Food Wave projektünk pedig egy jó eszköz arra, hogy megmutassuk a cselekvés lehetőségét. Konkrétan azt, hogy Pest vármegyében az egészséges, helyi élelmiszerek, a helyi piacok, és a szezonális termékek népszerűsége egyre nagyobb, és ez a fiatalok számára is óriási lehetőséget teremt arra, hogy részesei legyen a változásnak. Ez minden itt élő család közös érdeke. Mert ha az élelmiszergazdaságunk fenntartható és erős, akkor a közösségeink - kiemelten a kistelepülések és a vidéki vállalkozások – is erősebbek lesznek. És még inkább a jövőben, mert ha a családok tudatosabban választanak élelmiszert, még több tehetséges fiatal választ majd így szakmát és hivatást - és így még több lesz az innováció, a közösségi részvételen alapuló, értékvezérelt fejlesztés.” – fejtette ki Karácsony Ádám, Pest Vármegye Közgyűlésének alelnöke.

A versenyre március 1. és 31. között várják a pályaműveket fenntartható étkezés, azon belül a szezonalitás, élelmiszerhulladék csökkentés és a hús-, és tejtermékek csökkentése témájában. A beérkezett alkotásokat egy szakmai zsűri válogatja majd ki, melyben helyet kapott:
- Dömötör Tekla a NAK Techlab innovációs és marketingkommunikációs vezetője,
- Huszár Dániel, Krakout Film alapítója, animáció rendező,
- a Kráss kontent csapata vagyis Márky Anna, Babaitisz Jorgosz alias LilFrakk és Gabnay Máté, a Sávlekötő és az Egy asztalnál műsorok készítői és
- Puskás-Dallos Péter, énekes, műsorvezető, környezetvédelmi aktivista is.

A szakma mellett a közönség is választhat majd egy kedvencet, a díjazottak pedig egy-egy 60 ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal gazdagodhatnak, mely az egyik legnagyobb hazai webáruházban váltható majd be. Emellett 15 kiválasztott pályaművet egy díjátadóval egybekötött kiállításon tesznek közzé, majd legalább egy Pest vármegyei iskolában is bemutatják az alkotásokat.

Az érdeklődők további információkat, a jelentkezés feltételeit a verseny honlapjáról vagy Facebook eseményéből tudhatják meg. Az elkészült alkotásokat vagy felmerülő kérdéseket pedig a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre várják a szervezők.

www.pestmegye.hu

Bírósági ülnökök választása 2023. »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. március 21. kedd, 08:39
Pest Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése 2023. április 28-i ülésén választja meg az ülnököket.

Pest Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése 2023. április 28-i ülésén választja meg az ülnököket.

Magyarország Alaptörvénye Bíróság fejezetének 27. cikk (2) bekezdése értelmében törvény által meghatározott ügyekben és módon nem hivatásos bírák (ülnökök) is részt vesznek az ítélkezésben.
A Köztársasági Elnök 39/2023. (III.6.) KE határozatával a bírósági ülnökök megválasztását 2023. március 7. és 2023. április 30. napja közé eső időtartamra tűzte ki.
A bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CLXII. törvény (Bjt.) rendelkezik az ülnökjelölés és választás szabályairól.
A Bjt. 215. § (1) bekezdése alapján Pest Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése a Budapest Környéki Törvényszék ülnökeit a megyei város közgyűlésével és a területi nemzetiségi önkormányzatok képviselő-testületeivel megosztva választja meg.

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke által kiadott, a megválasztandó ülnökök számának megállapításáról szóló 24/2023. (II.15.) OBHE határozatban foglaltak szerint Pest Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése 21 fő munkaügyi és 11 fő fiatalkorúak büntetőügyében eljáró ülnök megválasztására kapott felkérést.

Az ülnökké választás feltételei:
A Bjt. 212. § (1) és 220. § (1) d) pontjában rögzített általános feltétel szerint ülnöknek az a 30. évét betöltött, de 70. életévét el nem érő magyar állampolgár választható meg, aki nem áll a cselekvőképességet érintő gondnokság vagy támogatott döntéshozatal hatálya alatt, továbbá büntetlen előéletű és nem áll közügyektől eltiltás hatálya alatt sem.
A büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény (Be.) 680. § (5) bekezdésében rögzített különös feltétel szerint a fiatalkorú elleni büntetőeljárásban kizárólag
a) pedagógus,
b) pszichológus, vagy
c) a család-, gyermek- és ifjúságvédelmi szolgáltatás, gyámügyi igazgatás keretében az ellátottak gyógyítását, ápolását, foglakoztatását, fejlesztését, ellátását, nevelését, gondozását vagy szociális segítését, a gyermek sorsának rendezését közvetlenül szolgáló, egyetemi vagy főiskolai végzettséghez kötött munkakörben dolgozó vagy korábban dolgozó személy vehet részt.

Az ülnökök jelölése:
A Bjt. 213. § (1) bekezdése alapján az ülnököket a bíróság illetékességi területén lakóhellyel rendelkező nagykorú magyar állampolgárok, a bíróság illetékességi területén működő helyi önkormányzatok és az egyesületek - kivéve a pártokat - jelölik.
A Bjt. 213. § (2) bekezdés alapján a fiatalkorúak büntető ügyeiben eljáró bíróság pedagógus ülnökeit a bíróság illetékességi területén működő alapfokú és középfokú nevelési-oktatási intézmények tantestületei, nem pedagógus ülnökeit pedig az egyesületek, a foglalkozásuk szerinti érdek-képviseleti szervek, valamint az őket a Be. 680. § (5) c) pontja szerinti munkakörben foglalkoztató, vagy korábban foglalkoztató szervezetek jelölik.
A Bjt. 213. § (4) bekezdése alapján a munkaügyi bíróságként eljáró bíróság ülnökeit elsősorban a munkavállalók és munkaadók érdek-képviseleti szervei jelölik.

A bírósági ülnökök jogai és kötelezettségei

A jelölés során benyújtandó iratok:
- jelölő nyilatkozat, (fiatalkorúak ülnöke, munkaügyi ülnök)
- elfogadó nyilatkozat,
- 30 napnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány, mely igazolja azt, hogy a jelölt büntetlen előéletű és nem áll közügyektől eltiltás hatálya alatt
- -a fiatalkorúak büntetőügyeiben eljáró nem pedagógus ülnökjelöltnek igazolnia kell a Be. 680. § (5) c) pontjában foglalt feltételek meglétét (bizonyítvány)

Az iratokat 2023. április 12-ig kell a következő címre eljuttatni postán vagy személyesen:
1052 Budapest, Városház u. 7. Pest Vármegyei Önkormányzati Hivatal Jegyzői Titkárság.

Pest Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése 2023. április 28-i ülésén választja meg az ülnököket, akik megválasztásukról írásbeli értesítést kapnak.

Érdeklődni lehet:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
Telefon: 06-1/233-6813

Új bölcsőde épül Újszilváson »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. március 13. hétfő, 09:48
Új bölcsőde épül Újszilváson
Újszilvás Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című, PM_BOLCSODEFEJLESZTES_2019 kódszámú pályázati felhívásra.

Újszilvás Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című, PM_BOLCSODEFEJLESZTES_2019 kódszámú pályázati felhívásra.

Az önkormányzat a 2020. július 22-ei döntés alapján 240 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével egy 24 férőhelyes 2 csoportos bölcsődét épít. A támogatás intenzitása 100%.

Projekt megvalósítási helye: Újszilvás, Szent István utca 2. hrsz. 66/4

A támogatásnak köszönhetően két csoportszobás, 282 m2 hasznos alapterületű bölcsőde épül, ami maximum 24 kisgyermek elhelyezésre lesz alkalmas. Ehhez tartozik majd 270 m2 játszóudvar. Az intézmény a Szent István utcában helyezkedik majd el, közvetlenül az óvoda és a mini bölcsőde épülete mellett. Új építés lévén a pályázat által előírt feltételek szerint teljesülnek a komplex akadálymentesítés követelményei. Az épület mellett a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelő, biztonságos játszókert is kialakításra kerül.

Tervezett befejezés dátuma: 2023. december 8.

A családi és munkahelyi teendők összeegyeztetéséhez a családi bevétel és a részmunkaidős foglalkoztatás növeléséhez, szükséges a kisgyermekek napközbeni ellátása. A bölcsődébe járó kisgyermekek hamarabb szocializálódnak, az óvodai beilleszkedés ezáltal könnyebb lesz számukra. A bölcsőde létesítése egyben munkahelyeket is teremt, melyeket elsősorban helyi lakosokkal szeretnénk betölteni.

Projekt címe: Újszilvás Község Önkormányzatának 2 csoportos bölcsőde építési projektje
Projekt kódszáma: PM_BOLCSODEFEJLESZTES_2019/6
Projekt kezdete: 2021. július 13.

A projekt a Pénzügyminisztérium támogatásával valósul meg. A támogatás forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

www.pestmegye.hu

KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.075 másodperc alatt készült el. | Copyright 2023 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 23912137 | Ebben a hónapban: 84330 | Ma: 9270 | jelenleg: 4 | Statisztika