ENGLISH DEUTSCH
Ma 2022. szeptember 29. csütörtök, Mihály napja van. - Holnap Jeromos napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

HÍREK A MEGYEHÁZÁRÓL

12345678910
oldal:1/45 bejegyzés:10/441

Megvalósult a kerékpárúthálózat kiépítése Farmos »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. szeptember 28. szerda, 10:40
Megvalósult a kerékpárúthálózat kiépítése Farmos
A projekt keretében 178,35 millió forint vissza nem térítendő támogatásból új kerékpárforgalmi létesítményeket alakítottak ki a településen.

A projekt keretében 178,35 millió forint vissza nem térítendő támogatásból új kerékpárforgalmi létesítményeket alakítottak ki a településen.

A kerképárutak csatlakoznak egymáshoz, összesen 2450 méter hosszan épültek meg.

Projekt célja a település közlekedési úthálózatának kerékpárosbaráttá alakítása kerékpárforgalmi létesítmények kijelölésével, építésével. A kialakításra került kerékpárforgalmi hálózat három szakaszon valósult meg: Béke/Nagykátai úti szakasz kivitelezése a Szelei úti csomóponttól a Damjanich utcáig, Rákóczi úti szakasz kivitelezése, Szelei utcai szakasz. 

A kialakított nyomvonal illeszkedik a Tápió-vidéki kerékpárút hálózat tanulmánytervében meghatározott javaslatokhoz, ezáltal beilleszthető a járásba tervezett kerékpárút-hálózatba.

A projekt a gazdasági fejlesztés mellett turisztikai hozzáadott értékkel is rendelkezik. A környékre látogató kirándulók a kerékpárhálózat összekötésével könnyebben megközelíthetik a közelben, a Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzetben található természeti értékeket, túraútvonalakat, ösvényeket. A turizmusra gyakorolt pozitív hatás természetesen további gazdaságélénkítő hatással bír. Az idelátogató turisták megjelenése jelentősen hozzájárul a helyi vállalkozások bevételeihez. A fejlesztés környezeti hatása is megmutatkozik. A kerékpárforgalmi hálózat kiépítésével, valamint a szemléletformáló programok hatásával arra ösztönözzük a helybéli és a szomszéd településen élőket, hogy a kerékpáros közlekedést válasszák a környezetszennyező autós közlekedés helyett.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 178,35 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A fejlesztés eredményeként 2450 méter hosszan épültek meg kerékpárforgalmi létesítmények.

Projekt azonosító száma: VEKOP-5.3.2-15-2016-00016
Projekt címe: Kerékpárút-hálózat kiépítése Farmoson
Pályázati kiírás címe: VEKOP-5.3.2-15 – Fenntartható közlekedésfejlesztés Pest megyében

www.pestmegye.hu

Elkészült Dunavarsány új bölcsődéje »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. szeptember 27. kedd, 11:09
Elkészült Dunavarsány új bölcsődéje
Dunavarsány Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című pályázati felhívásra, amelyre 480 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert,

Dunavarsány Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című pályázati felhívásra, amelyre 480 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, melyet hasonló nagyságrendű önerővel egészített ki.

A beruházás megvalósítási helye: Dunavarsány, 3702/1 hrsz

A beruházás során új négy csoportszobás, 48 férőhelyes bölcsőde készült el. Az épület földszintes, a gyermekek nevelését 14-16 fős személyzet fogja végezni. A bölcsőde földszinti nettó beépített alapterülete 675,41 m2., zöldfelületi aránya 62,81%, a játszóudvar területe 1279,41 m2.

A fejlesztés egyik fontos eredményeként Dunavarsány Városa által nyújtott szolgáltatások szélesebb körűvé válnak, a város népességmegtartó ereje javul. 

A projekt a Pénzügyminisztérium támogatásával valósult meg.

A támogatás forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.
A projekt azonosítószáma: PM_BOLCSODEFEJLESZTES_2019/5
A projekt kivitelezése: 2021.05.05-én kezdődött, ünnepélyes átadása pedig 2022.09.19-én történt meg.

A beruházás kivitelezője a KINAMÉ Építőipari Kft. volt.

www.pestmegye.hu

Közmeghallgatást tart a Pest Megyei Szlovák Önkormányzat »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. szeptember 26. hétfő, 12:49
Közmeghallgatást tart a Pest Megyei Szlovák Önkormányzat
Ezúton értesítjük Pest megye lakosságát, hogy a Pest Megyei Szlovák Önkormányzat 2022. október 7-én 15 órától közmeghallgatást tart Csömörön (2141 Csömör, Gorkij fasor 11.)

Ezúton értesítjük Pest megye lakosságát, hogy a Pest Megyei Szlovák Önkormányzat 2022. október 7-én 15 órától közmeghallgatást tart Csömörön (2141 Csömör, Gorkij fasor 11.)

A közmeghallgatás során az állampolgárok és a megyében érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést tehetnek fel és javaslattal fordulhatnak a Pest Megyei Szlovák Önkormányzat tagjai felé.

Gimesiné Szokol Emese sk.
Pest Megyei Szlovák Önkormányzat
elnök

Lengyel-Magyar Önkormányzati Fórumot tartottak Kapraczban »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. szeptember 13. kedd, 10:37
Lengyel-Magyar Önkormányzati Fórumot tartottak Kapraczban
Karácsony Ádám, Pest Megye Közgyűlésének alelnöke részt vett a lengyelországi Karpaczban megrendezett Nemzetközi Gazdasági Fórumon, ahol a lengyel gazdasági és politikai élet legfontosabb szereplői jöttek össze megvitatni az ország és

Karácsony Ádám, Pest Megye Közgyűlésének alelnöke részt vett a lengyelországi Karpaczban megrendezett Nemzetközi Gazdasági Fórumon, ahol a lengyel gazdasági és politikai élet legfontosabb szereplői jöttek össze megvitatni az ország és Európa aktuális kérdéseit.

A Közép-európai Davosnak is nevezett fórumot idén 31. alkalommal rendezték meg, részt vett rajta többek között Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Václav Klaus volt cseh államfő is.

Karácsony Ádám (jobbról a második) a fórumon

A beszélgetésen szó esett a régiók és városok integrált fejlesztéséről, a jelenlegi gazdasági helyzet kihívásairól és az európai energiakitettség mellékhatásairól.

Karácsony Ádám a Lengyel-Magyar Önkormányzati Fórum beszélgetésén kiemelte, hogy a Régiók Bizottságában végzett munkájának fontos feladata, hogy a brüsszeli döntéshozatali folyamatokba becsatornázza a helyi és regionális tapasztalatokat. Elmondta, hogy a Régiók Bizottsága 3 demográfiai kihívásnak tekinti: az idősödő társadalom; az alacsony születésszám; és az egyenlőtlen népességeloszlást az EU régióin belül. Ahhoz, hogy a humán tőkét a jövőben jobban kilehessen használni, szükség van a demográfiai probléma kezelésére.

www.pestmegye.hu

Ilyen lett a minibölcsőde Ikladon »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. szeptember 13. kedd, 10:05
Ilyen lett a minibölcsőde Ikladon
Iklad sikeres pályázatot fejezett be az „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című pályázatra, melynek keretében 212,38 millió Ft támogatási összegből valósult meg a beruházás.

Iklad sikeres pályázatot fejezett be az „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című pályázatra, melynek keretében 212,38 millió Ft támogatási összegből valósult meg a beruházás.

A projekt célja egy csoportos minibölcsőde kialakítása volt, növelve a településen a 3 éven aluli gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek számát.

Helyszín: Ady Endre u. 37.

A fejlesztés egy 1960-as években épült épület részbeni átalakításával, egyes részének elbontásával és új épületrész (2 csoportszobával) építésével valósult meg a leggazdaságosabban a település központi részén. Ezáltal javult a település oktatási-nevelési feltétele, infrastrukturális ellátottsága, valamint az itt élő családok életkörülményei. Az új épület által nagymértékben javul település szolgáltatásainak színvonala, továbbá javul településünkön élő gyermekek magas minőségű a kor követelményeinek megfelelő oktatási-nevelési feltételekhez, infrastruktúrához való hozzáférése.

Az önkormányzat vállalta, hogy biztosítja a bölcsőde humánerőforrását 4 kisgyermeknevelő, 2 dajka alkalmazásával

A projekt kezdésének dátuma: 2021.02.23.
A projekt befejezésének dátuma: 2022.09.30.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

www.pestmegye.hu

Közmeghallgatást tart a Pest Megyei Román Önkormányzat Képviselő-testület »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. szeptember 09. péntek, 09:07
Közmeghallgatást tart a Pest Megyei Román Önkormányzat Képviselő-testület
A Pest Megyei Román Önkormányzat Képviselő-testülete 2022. szeptember 16-án 11:00 órától közmeghallgatást tart a Megyeházán (1052 Budapest, Városház u. 7. ) A közmeghallgatás során az állampolgárok és a megyében érdekelt szervezetek képviselői

A Pest Megyei Román Önkormányzat Képviselő-testülete 2022. szeptember 16-án 11:00 órától közmeghallgatást tart a Megyeházán (1052 Budapest, Városház u. 7. )

A közmeghallgatás során az állampolgárok és a megyében érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést tehetnek fel és javaslattal fordulhatnak a Pest Megyei Román Önkormányzat tagjai felé.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Dániel Adalbert, elnök

CORPUL DEPUTATILOR AUTOGUVERNĂRII ROMÂNE A JUDEŢULUI PESTA

O AUDIERE PUBLICĂ va avea loc la Primăria Județeană (1052 Budapest, Városház u. 7.) 16 septembrie 2022, la ora 11:00.
Cetátenii şí reprezemanţii organizaţiilor locale interesaie îşi vor putea formula la Audienta publică întrebări de interes public şi vor putea avansa propuneri cu astfel de caracter.

Ĭi aşteptăm cu drag pe toţi cei înteresaţi!
Dániel Adalbert presedinte

www.pestmegye.hu

Elkészült a csapadékvíz-elvezető rendszer Kosdon »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. szeptember 02. péntek, 09:05
Elkészült a csapadékvíz-elvezető rendszer Kosdon
A projekt keretében 8 utcában építették ki, korszerűsítésítették a csapadékvíz elvezető rendszert, valamint a Kosdi patak, mint befogadó mederrendezése is megvalósult, összesen 248,44 millió forintból.

A projekt keretében 8 utcában építették ki, korszerűsítésítették a csapadékvíz elvezető rendszert, valamint a Kosdi patak, mint befogadó mederrendezése is megvalósult, összesen 248,44 millió forintból.

A projekt egy teljes településrész vízgazdálkodási rendszerének fejlesztését szolgálja. A nyílt burkolt árokkal érintett szakaszokon a késleltetett levezetés érdekében a meredekebb utcákba energiatörő küszöböket építettek be. A csapadékvíz helyben tartása érdekében 10 db szikkasztó kutat is elhelyeztek. A tervezett beavatkozás a település 3 csapadékvíz öblözetének problémáját oldotta meg. A fejlesztési területen elsősorban lakóingatlanok találhatóak, a fejlesztéssel közvetlenül érintett lakosságszáma meghaladja a 630 főt, amely a teljes lakosság, több mint 20%-a.

A fejlesztéssel érintett Bocskai utca a település egyik legforgalmasabb utcája, mivel itt található a település Általános Iskolája és a Millenneumi Emlékpark. Szintén a projekt által érintett Bocskai-Szabadság utca kereszteződésében egy vendégház található. A projekt által érintett Szabadság utca napi forgalma kimagasló, hiszen a Budapesten, Vácon dolgozók is mind itt haladnak keresztül. A Bánya utca mellett található Agárdi utcában egy turistaútvonal található, amelynek megközelítésében fontos szerepet töltenek be a fejlesztéssel érintett utcák. A projekt keretében elsősorban magáningatlanok megvédése volt az alapvető cél.

A projekt kezdésének dátuma: 2021.04.26.
A projekt befejezésének dátuma: 2022.07.31.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

www.pestmegye.hu

Pályázati felhívás Paktum Iroda asszisztensi feladatok ellátására »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. augusztus 23. kedd, 16:18
Pest Megye Önkormányzata pályázatot hirdet a Paktum Iroda asszisztensi feladatok ellátására - megbízási szerződés keretében - négy helyszínen: Aszód, Abony, Szob, Kiskunlacháza. A megbízás teljesítés időtartama:2022. szeptember 1. napjától a pályázat eredményes lezárásáig A megbízás

Pest Megye Önkormányzata pályázatot hirdet a Paktum Iroda asszisztensi feladatok ellátására - megbízási szerződés keretében - négy helyszínen: Aszód, Abony, Szob, Kiskunlacháza.

A megbízás teljesítés időtartama:
2022. szeptember 1. napjától a pályázat eredményes lezárásáig

A megbízás tárgya:
Külső paktum iroda Paktum munkatárs
A megbízott jogai és kötelezettségei:
• Megbízott a feladatait személyesen látja el.
• Megbízott a megbízást a megbízó utasításai szerint és érdekének megfelelően köteles teljesíteni.
• Megbízott felel minden olyan kárért, amely a jelen szerződésben, vagy jogszabályban meghatározott kötelezettségének megszegéséből ered.
• A Megbízott kijelenti, hogy rendelkezik a tevékenysége folytatásához szükséges összes hatósági és egyéb engedéllyel, eszközzel, továbbá mindazon szakmai tapasztalattal, amely a tevékenység megfelelő szintű ellátásához szükséges.
• A Megbízott felel azért, hogy tevékenysége végzése során betartja a tevékenységére – és a teljesítéssel összefüggésben a Megbízóra – irányadó jogszabályokat, hatósági és egyéb előírásokat, etikai normákat.
• A szerződés megszűnésekor a Megbízott a megbízás teljesítése során birtokába kerülő dokumentumokat, eszközöket köteles a Megbízó számára visszaszolgáltatni.

A megbízási díj összege: megegyezés szerint.

Pályázati feltételek:
• Magyar állampolgárság,
• Cselekvőképesség,
• Büntetlen előélet,
• Középiskola/gimnázium,
• Felhasználói szintű MS Office (irodai alkalmazások),
• Együttműködés, kapcsolatteremtő készség, megbízhatóság, felelősségtudat, önálló munkavégzés, jó kommunikációs készség írásban és szóban
• A feladat ellátásának feltétele projekt tapasztalat.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

• Felsőfokú végzettség

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:
• Europass önéletrajz a https://europa.eu/europass/hu alapján,
• Motivációs levél,
• A pályázó nyilatkozata arról, hogy a pályázat elbírálásában részt vevő személyek a pályázatban szereplő személyes adatokat megismerhetik és kezelhetik
• Végzettséget, képesítést tanúsító okiratok másolata

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. augusztus 26.

A pályázatok benyújtásának módja:
Wojakiewitz Éva részére a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen keresztül.

A pályázat elbírálásának határideje: 2022. augusztus 31.

A munkáltatóval kapcsolatos egyéb lényeges információ ITT érhető el.

www.pestmegye.hu

Lerakták az Ipolyszalkai Tájház alapkövét »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. augusztus 22. hétfő, 09:53
A RE-START akcióterven belül a 2022. március 1-én kezdődött, 16 hónapig tartó projekt keretében az Alsó-Ipoly völgy több településén is különböző kulturális, hagyományörző és sportrendezvényeket, továbbá tréningeket és előadásokat rendeznek.

A RE-START akcióterven belül a 2022. március 1-én kezdődött, 16 hónapig tartó projekt keretében az Alsó-Ipoly völgy több településén is különböző kulturális, hagyományörző és sportrendezvényeket, továbbá tréningeket és előadásokat rendeznek.

Tájház fejlesztéséről és programjairól Csenger Tibor, Nyitra megye alelnöke és Dikácz Zsuzsanna, az Ipolyszalkai Kulturális és Turisztikai Társaság vezetője beszélt:

 

Az Ipolyszalkai Tájházat fenntartó Ipoly Kulturális és Turisztikai Egyesület (Ipel’ské Kultúrne a Turistické Združenie), a projekt keretében a Tájházat bővíti egy új épülettel, amely révén nagyobb létszámú csoportokat is fogadni tudnak majd.

www.pestmegye.hu

Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án Hévízgyörkön! »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. augusztus 12. péntek, 11:22
Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án Hévízgyörkön!
Pest Megye Önkormányzata és Hévízgyörk Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2022. augusztus 20-án a Szent István napi ünnepségre.

Pest Megye Önkormányzata és Hévízgyörk Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2022. augusztus 20-án a Szent István napi ünnepségre.

 

www.pestmegye.hu

KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.063 másodperc alatt készült el. | Copyright 2022 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 21214826 | Ebben a hónapban: 413837 | Ma: 4116 | jelenleg: 4 | Statisztika