ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. július 20. szombat, Illés napja van. - Holnap Dániel napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

KULTÚRÁNK, MELY ÖNRE VÁR


Az olimpiai bajnok Leánykar

Az olimpiai bajnok Leánykar
a 2000. évi linzi kórusolimpián

Bátran mondhatjuk, hogy Magyarország egyik legfőbb vonzereje a páratlan gazdagságú, pezsgő kulturális élet. A város zenei életében kiemelkedő helyet foglal el a Kossuth Lajos Gimnázium Leánykara. Az énekkar alapítója Béres Károly nyugalmazott zeneiskolai igazgató, jelenlegi vezetője, karnagya immár húsz éve Soltészné Lédeczi Judit tanárnő. A kórus gazdag repertoárral rendelkezik: műsorukon szerepelnek a klasszikus kórusmuzsika gyöngyszemei, Kodály Zoltán és Bartók Béla művei, de szívesen mutatják be a magyar és a külföldi kortárs zeneszerzők alkotásait is. A Leánykar mellett működik a kis gimnazistákból állóCsalogány Gyermekkar és a volt gimnazisták Puella Kórusa. 2000-ben elért legnagyobb sikerük: Linz - Ausztria I. Kórusolimpián a Puella Kórus arany- és ezüstérmet szerzett, a Leánykar pedig a női kari kategória olimpiai bajnoka lett.
Részlet a Kossuth ünnepség megnyitójából

Részlet a Kossuth ünnepség
megnyitójából

Rendszeresen felcsendül hangjuk a Magyar Rádióban. 1996-ben CD-jük jelent meg. Ünnepi eseménye városunknak minden év karácsony előestéjén az énekkar, Szent Kereszt templomban tartott hangversenye. 2002 nyarán Spanyolországban Cantonigros Kórusversenyen I. díjat, valamint különdíjat nyert a Leánykar a női kari kategóriában, II. díjat kapott a folklór kategóriában.
2002-ben a Kardos Pál Pedagógus Énekkar fennállásának 30. évfordulója alkalmából jubileumi hangversenyt adott a Városháza dísztermében. A zsúfolásig megtelt nézőtér közönsége varázslatos estét élt át a kórus jóvoltából.

A Ceglédi Fúvószenekar

A Ceglédi Fúvószenekar

 

Egyre inkább meghatározó szerepet tölt be városunk zenei-művészeti világában a város nem régen alakult fúvószenekara, a Ceglédi Fúvószenekar. Muzsikájuk felcsendül jelentősebb ünnepeink, rendezvényeink alkalmával, de önálló koncerteket is nagy sikerrel mutatnak be. Hagyományt követő hangversenyük az újévet köszöntő hangverseny a Városháza dísztermében, valamint a virágvasárnapi hangversenyük a Kossuth Művelődési Központ Színháztermében. Állandó fellépői a nyáresti- valamint az adventi hangversenysorozatnak is.

A Nemzetközi Dobos és Ütős Gála
A Nemzetközi Dobos és Ütős Gála
szenegáli résztvevője
Cegléd zenei életét színesítik az évente megrendezésre kerülő nemzetközi dzsesszfesztiválok. A Nemzetközi Dobos és Ütős Gálát a dobosok egyik legnagyobb közép-európai seregszemléjét hagyományt követően rendszeresen megrendezik Cegléden, Kármán Sándor szervezésében.

     A város zenei életének üde színfoltjai a zenei tábor, amely júniusban nyitja kapuját. Kiváló muzsikusok érkeznek Budapestről, és lelnek itt otthonra egy hétig azért, hogy a fiatalokat jó hangulatban oktassák a könnyűzene és a dzsessz fortélyaira.
Ceglédi menyegző
"Ceglédi menyegző" -
főzőverseny az Eötvös téren
1996 óta városunk hagyományt követően színes, kulturális program keretében megemlékezik Kossuth Lajos szeptemberi toborzó beszédének évfordulójáról. A többnapos rendezvénysorozatra az ország legkülönbözőbb helyeiről érkező kézművesek kirakodóvására, színpadi előadások, katonazenekarok fesztiválja, borrendek felvonulása, lovas- bemutatók vonzzák a vendégeket, színpompás nyüzsgést teremtve a Szabadság téren és a város utcáin. Ugyancsak erre az alkalomra meghívást kapnak Cegléd testvérvárosai is.
Az Unghváry László Borrend avató ünnepsége
Az Unghváry László Borrend
avató ünnepsége

2002. évben több napon át tartó, különösen gazdag programmal emlékezett meg a város Kossuth Lajos születésének 200. évfordulójáról, ezáltal is kifejezésre juttatva Cegléd polgárainak Kossuth Lajoshoz fűződő mély tiszteletét. Az ünnepi rendezvények kiemelkedő eseménye volt a Kossuth Múzeum kiállítása, "...nem lelé Honját a hazában..." címmel, valamint Reznák Erzsébetnek, a Kossuth Múzeum muzeológusnak "Kossuth Lajos kilencvenkét éve" című könyvének megjelenése.

 

"Erős akaratnak mi sem áll útjában"- tűzte zászlajára az 1997-ben alakult Cegléd és Vidéke Unghváry László Borrend. A szőlő- és bortermelés hagyományainak újraélesztésén túlmenően rendszeresen tartanak borbemutatókat, borkóstolókat, borversenyeket, előadásokat a városban, díszes felvonulásukkal és avatási ceremóniájukkal színesítve a városi ünnepségeket.

« vissza folytatás »

KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.100 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 30702165 | Ebben a hónapban: 306376 | Ma: 9004 | jelenleg: 4 | Statisztika