ENGLISH DEUTSCH
Ma 2022. május 28. szombat, Emil, Csanád napja van. - Holnap Magdolna napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

HÍREK A MEGYEHÁZÁRÓL

12345678910
oldal:1/41 bejegyzés:10/407

Kisnémediben elkészült a Minibölcsőde »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. április 26. kedd, 11:49
Kisnémediben elkészült a Minibölcsőde
Befejeződöttek a településen a 8 férőhelyes új mini bölcsőde kivitelezési munkái. A munkálatokra 68,87 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól.

Befejeződöttek a településen a 8 férőhelyes új mini bölcsőde kivitelezési munkái. A munkálatokra 68,87 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól.

Kisnémedi népessége 2015 óta folyamatosan emelkedett, az elmúlt 4 évet vizsgálva a bölcsődés korú gyermekek létszáma átlagosan 25 fő volt a településen, az átlagos éves születésszám 7 gyermek volt.

A Petőfi Sándor u. 30. sz. alatt található a bölcsőde

A településen korábban nem működött önkormányzati és egyéb fenntartású bölcsődei intézmény, 100%-os volt a kapacitáshiány, így különösen indokolt volt a 8 férőhelyes minibölcsőde építése. 

A projekt eredményképp 63,5 nm2 hasznos alapterületű mini bölcsődei intézményben összesen 8 új bölcsődei férőhely jött létre, valamint intézményi szinten a projekt keretében 3 db új munkahely létrehozása is megvalósul teljes munkaidőben (1 fő kisgyermeknevelő, 2 fő bölcsődei szakgondozó).

A projekt befejezésének dátuma: 2022.03.31.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A támogatás összege: 68,87 millió forint

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból)

www.pestmegye.hu

Oktatási program indul a felelős élelmiszerfogyasztás előmozdításáért »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. április 22. péntek, 10:16
Oktatási program indul a felelős élelmiszerfogyasztás előmozdításáért
A nemzetközi Food Wave projekt hazai partnere, Pest Megyei Önkormányzata idén tavasszal elindítja a projektben vállalt oktatási programját, melynek fővállalkozója a Felelős Gasztrohős Alapítvány csapata.

A nemzetközi Food Wave projekt hazai partnere, Pest Megyei Önkormányzata idén tavasszal elindítja a projektben vállalt oktatási programját, melynek fővállalkozója a Felelős Gasztrohős Alapítvány csapata.

Idén tavasztól több Pest megyei iskolában találkozhatnak a diákok az élelmiszer és klímavédelem témáját fókuszba helyező Food Wave projekttel.

Lehel Zuszsannát, a Felelős Gasztrohős ügyvezetőjét kérdeztük meg, hogyan is kell elképzelni a programot.

Hosszú előkészítés után most tavasszal indul útjára az oktatási program. Hány iskolába tudjátok elvinni a Food Wave projektet és mi kerül fókuszba a hazai projektben? Milyen vezérfonal mentén találtátok ki a programot?

A Food Wave projektnek köszönhetően négy Pest megyei középiskolába tudjuk elvinni oktatási programunkat 2022. tavaszán, melynek fókuszában a fenntartható étkezés, azon belül pedig az élelmiszerpazarlás csökkentése áll. Szerettünk volna egy olyan programot létrehozni, mely bevonja a résztvevő diákokat, így aktív alkotómunka keretében mélyednek el a fenntartható, környezetbarát étkezés témájában.

Hogy néz ki egy ilyen alkalom a gyakorlatban?

Egy-egy iskolába két alkalommal megyünk el, az első alkalommal az étkezés és a környezet kapcsolatát mutatjuk be egy interaktív előadás és a helyi szereplőkkel lefolytatott kerekasztal beszélgetés segítségévek. Ezt követően a diákok a kerekasztal résztvevőivel személyesen is beszélgethetnek. Az első és a második alkalom között a témához kapcsolódó hasznos információkat osztunk meg a diákokkal, hogy kiválaszthassák, az élelmiszerpazarlás milyen altémájában szeretnének kommunikációs anyagokat készíteni a második alkalommal. A második alkalom fókusza az élelmiszerpazarlás témaköre. A diákok kis csapatokban alkotják meg kommunikációs anyagaik draft verzióját, mentorok segítségével. Célunk, hogy ezek a kommunikációs anyagok a közös tervezés után el is készüljenek. Az elkészült anyagok pedig versenyen vesznek részt.

Kiket vontatok még be a szemléletformálási munka oldaláról? Ha jól láttam több helyi gyakorlatban tevékenykedő helyi szereplő és szervezet is képviselteti magát?

Budapest és Pest megye témához kapcsolódó szakértőit, piaci és civil szereplőit kerestük meg, hogy beszéljenek a munkájukról a diákoknak a kerekasztal beszélgetések keretében és segítsék őket a kommunikációs anyagok elkészítésében.

Mit vártok az eseményektől és milyen kézzelfogható anyagok születenek a program során, amit esetleg további iskolákban is könnyen hasznosíthatnak a téma iránt elkötelezett tanárok vagy szülők?

Szeretnénk, ha minél több kommunikációs anyag készülne a program során. A legjobb anyagokból kiállítást is szervezünk, melyet a megye más intézményei is használhatnak.

www.foodwave.pestmegye.hu

Pest megyei sikerek a Kinder Jof of moving Mezei Futóbajnokság Diákolimpia® Országos Döntőjén »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. április 08. péntek, 08:47
Pest megyei sikerek a Kinder Jof of moving Mezei Futóbajnokság Diákolimpia® Országos Döntőjén
2022.04.06-án a Gödöllői sportrepülőtéren rendeztük meg a Kinder Jof of moving Mezei Futóbajnokság Diákolimpia® Országos Döntőjét, ahol idén több, mint 2100 versenyző mintegy 430 iskolából vett részt az egynapos rendezvényen.

2022.04.06-án a Gödöllői sportrepülőtéren rendeztük meg a Kinder Jof of moving Mezei Futóbajnokság Diákolimpia® Országos Döntőjét, ahol idén több, mint 2100 versenyző mintegy 430 iskolából vett részt az egynapos rendezvényen.

Nagyon szép időben, ideális körülmények között vágtak neki a különböző korcsoportok, a különböző távoknak. Pest megyét minden korcsoportból 3 csapat és 6 egyéni versenyző képviselte.

Pest megyei eredmények:

II. kcs. fiú csapat

1. hely Göd, Huzella Tivadar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

2. hely Dunakeszi, Dunakeszi Bárdos Lajos Általános Iskola

4. hely Ráckeve, Szent Imre Katolikus Általános Iskola

II. kcs. fiú – egyéni

2. hely Kovács Bozsidár (Göd, Huzella Tivadar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola)

6. hely Kaspár Barna (Dunakeszi, Dunakeszi Bárdos Lajos Általános Iskola)

II. kcs. lány – egyéni

3. hely Kovács Ajsa Sára (Veresegyház, Fabriczius József Általános Iskola)

III. kcs. lány – csapat

3. hely Budaörs, Kesjár Csaba Általános Iskola

III. kcs. lány – egyéni

3. hely Szalai Nóra (Dunaharaszti, Dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola)

IV. kcs fiú – csapat

4. hely Vác, Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola

IV. kcs fiú – egyéni

2. hely Kalász Bertold (Dunakeszi, Dunakeszi Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola)

3. hely Szűcs András (Budaörs, Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola)

IV. kcs. lány – egyéni

1. hely Szalai Fanni (Dunaharaszti, Dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola)

5. hely Balogh Antónia (Vác, Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola)

V. kcs. fiú – csapat

5. hely Vác, Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium

VI. kcs. fiú – csapat

2. hely Vác, Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium

3. hely Vác, Piarista Gimnázium és Kollégium

VI. kcs. fiú – egyéni

2. hely Szinte Bálint (Vác, Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium)

VI. kcs. lány – csapat

3. hely Vác, Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium

További képek ITT találhatóak.

Hamarosan átadják a kistarcsai zarándokvezető és turistavezető-képző központot »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. március 29. kedd, 09:54
Hamarosan átadják a kistarcsai zarándokvezető és turistavezető-képző központot
A fejlesztés a „Mária út Pest megyei szakaszának infrastrukturális fejlesztése” című projekt keretében zajlik. A Pénzügyminisztérium támogatása révén, a Pest Megye Önkormányzata és három települési önkormányzat (Hévízgyörk, Kistarcsa, Perbál) konzorciumaként

A fejlesztés a „Mária út Pest megyei szakaszának infrastrukturális fejlesztése” című projekt keretében zajlik.

A Pénzügyminisztérium támogatása révén, a Pest Megye Önkormányzata és három települési önkormányzat (Hévízgyörk, Kistarcsa, Perbál) konzorciumaként megvalósuló projekt a befejezéséhez közeledik. A beruházás hatására több új funkció is megjelenik a Mária út Pest megyei szakaszán (zarándokvezető képzés, Pest Megyei Értéktár kiállítóhely, interaktív kiállítóhely a Mária útról, zarándok pihenőhely, közösségi és rendezvényterek), amelyek az érintett települések számára nagy jelentőséggel bírnak. A tervek szerint az önkormányzatok az ingatlanokat a Mária Út Közhasznú Egyesülettel egyeztetve használják majd az Egyesület feladatainak ellátására (pl. zarándokvezető képzés, zarándokok számára pihenőhely biztosítása, konferenciák és egyéb rendezvények szervezése), illetve a településen felmerülő közérdekű feladatok ellátására (pl. iskolai és óvodai rendezvények, civil szervezetek rendezvényei, kiállítási lehetőség biztosítása helyi művészek számára).

Az utolsó simitásokat végzik az épületen

A végső munkálatok folynak a kistarcsai helyszínen, ahol zarándokvezető/turistavezető képző központ létesül. Az épület bruttó alapterülete várhatóan 179 m2 lesz. A telken korábban egy rendkívül rossz állapotú épület állt, amelynek elbontásáról Kistarcsa Város Önkormányzata önerőből gondoskodott. A képzési központban egy nagyméretű előadótermet alakítanak ki, mely kiállítási helyszínként is szolgál majd, illetve kisebb oktatótermek is helyet kapnak. Az épület szomszédságában a parkolóhelyen felül kerékpártároló is létesül.

A hévízgyörki helyszínt már márciusban átadták.

www.pestmegye.hu

Ajánlattételi felhívás - DANUrB+ projekt »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. március 17. csütörtök, 13:10
1. Az ajánlatkérő adatai: Ajánlatkérő neve: Pest Megye ÖnkormányzataAjánlatkérő címe: 1052 Budapest, Városház u. 7.Ajánlatkérő telefonszáma: +36-1-233-68-08Ajánlatkérő e-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez

1. Az ajánlatkérő adatai:

Ajánlatkérő neve: Pest Megye Önkormányzata
Ajánlatkérő címe: 1052 Budapest, Városház u. 7.
Ajánlatkérő telefonszáma: +36-1-233-68-08
Ajánlatkérő e-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

2. Előzmények
Pest Megye Önkormányzata 2020 – 2022 között projektpartnerként vesz részt az Európai Unió INTERREG Duna Transznacionális Együttműködési Programja keretében támogatott DANUrB+ projektben, amelynek célja a Duna-menti települések fejlesztése, a településen élő emberek bevonásával, a helyi kulturális értékek és örökség hasznosításával.
A DANUrB+ projekt kiemelten kezeli a kisebb települések támogatását, különös tekintettel azokra a közösségekre, amelyek periférikus helyzetben vannak földrajzi és gazdasági értelemben, ezért népességük csökken, és adottságaik miatt nem tudnak hatékonyan kapcsolódni a vezető turisztikai régiókhoz, illetve saját erőből kialakítani egy versenyképes turisztikai kínálatot.

A DANUrB+ projekt a következő tematika szerint épül fel:
1. Kutatás: A projekt partnerek által elfogadott módszertani keretek között leírás készítése a Duna-menti településekről. Bemutatni azok településszerkezetét és értékkínálatát, a helyi közösségeket és mozgósítható „érintettek” (stakeholders) körét. Projektszinten egy átfogó adatbázis és egy kiadvány (Atlasz) készül a Duna-menti településekre.
2. A területi tervezés módszertani fejlesztése a sajátos helyzetben lévő településekre tekintettel, különösen a csökkenő népességű, perifériális, határ-menti településekre. Cél a határon átnyúló együttműködések fejlesztése a kulturális örökség tématerületén.
3. Képzés, oktatás és érzékenyítés: iskolai programok szervezése, egyetemi programok szervezése, tanulmányutak szervezése, vállalkozói és szervezet képességek fejlesztése, különös tekintettel a Duna-menti közösségek közös kulturális örökségének értékes, hasznosítható elemeire; Nemzetközi Duna Nap és a Duna-menti közösségek értékeinek népszerűsítése; KKV projektek, helyi termékek és térségi együttműködések fejlesztése; a Duna-menti értékek turisztikai promóciója.
4. Térségi akciótervek és Duna-menti együttműködés: a helyi fejlesztési tervek, vállalkozói és közösségi projektek fejlesztése, turisztikai helyszínek összekapcsolása és a térségi együttműködés erősítése. A fejleszthető projekteket alapul véve térségi akciótervek készítése.

A pályázat kifejezetten feladatnak tekinti a fejlesztési programok közötti szinergiák erősítését, így Pest megye esetében specifikusan a regionális fejlesztéshez, valamint az INTERREG V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési Programhoz való kapcsolódást.

A pályázat vezető partnere a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a projektpartnerek száma – Pest Megye Önkormányzatával – 19, a társult partnerek (ASP) száma 23.

A projektben az érintettekkel együtt – első lépésben – átfogó kép készül a Duna-menti települések jellemzőiről, a leszakadó, csökkenő népességgel bíró közösségek kihívásairól, a helyi értékekről, közösségről és kezdeményezésekről, amire építeni lehet. A második munkacsomag szerint, erre az átfogó képre alapozva készülnek tervek, és módszertani keretek, amelyek a települési tervezést, a közösségfejlesztést, az érintettek bevonásán alapuló tervezést, az egyes örökségi elemek valorizációját segítik.

A DANUrB+ jelenlegi megvalósítási évében a második pillér mellett a harmadik és negyedik munkacsomagok párhuzamosan kerülnek megvalósításra. Pest Megye Önkormányzatának sajátos feladatai e körben különösen az alábbi projekt tevékenységek:
1. O2.2 Local Plans for effective cooperative heritage valorization
o Creation of new local stakeholder cooperatives capable of local heritage valorization
2. O3.2 Capacity building of local SME networks with a training program to enable local entrepreneurship to act within cultural industries and heritage
o Brand development for local stakeholders based on their local values and produce
3. O3.4 Danube Day festivals to promote the values of life in peripheries made central by the cross-cultural flow of the Danube
4. O4.1 DANUrB Action plans to use Danube’s heritage for the prosperity of local communities

3. A beszerzés tárgya, mennyisége
Pest Megye Önkormányzata Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló DANube Urban Brand + Building Regional and Local Resilience through the Valorization of Danube’s Cultural Heritage (DANUrB+) című, DTP3-433-2.2 számú projekthez kapcsolódóan szakértői közreműködés, tanácsadás, helyi érintettekkel szervezett eseményeken előadás megtartása, a közös munka animációja, moderálása (a fenti O2.2 és O3.2. pontokra vonatkozóan). Célja a projekt során megismert projektjavaslatok fejlesztése, a lehetséges projektgazdák és további partnerek számára ismeretanyag átadása, különösen a kulturális turizmus, szabadidős turizmus, látogatómenedzsment, térségi marketing és turisztikai partnerségek, turisztikai projektfejlesztés és turisztikai hálózatfejlesztés tématerületein.
Ajánlatkérő az ajánlattétel tárgyát képező feladatok ellátásra keret-szakértői óraszámot határoz meg. A megkötendő szerződés tárgyát képező keretóraszám mennyisége 86 szakértői óra.

Az ajánlattételi eljárás alapját a következő becsült tevékenységek óraszámai képezik:

Szigetzug:
o A műhelymunkák előzetes tervezése, az előzmények tanulmányozása, megbízóval egyeztetés: 4 óra
o Műhelymunka-sorozat 3 helyszínen, egyenként 3 óra időtartamban: 30 óra
o Szintetizáló műhelymunka 1 helyszínen: 14 óra

Ipoly-mente:
o Műhelymunka 2 alkalom: 20 óra
o Műhelymunka kerékpáros, vízi tematikus túraútvonalak fejlesztése: 10
Műhelymunkák írásos összegzése (négy oldal per térség) 8 óra

Ajánlatkérő felhívja az ajánlattevők figyelmét, hogy a fenti tevékenységre vonatkozó becsült óraszámok tájékoztató jelleggel kerültek meghatározásra, a nyertes ajánlattevő a szerződésben vállalja, hogy az ajánlatkérő rendelkezése alapján a két helyszín (illetve rendezvények, események) között a becsült szakértői óraszám eltérésével az ajánlatkérői igényeknek megfelelően teljesíti feladatait a megadott keretóraszámon belül. A teljesítésben egyidejűleg több szakértő is közreműködhet az Ajánlatkérő felkérésére, illetve jóváhagyásával.
A beszerzésnek nem tárgya az egyes workshop és egyéb események szervezése. Ezen eseményeket Ajánlatkérő által már felkért külső szakértő bevonásával szervezi, beleértve érintettekkel történő kapcsolattartást, a helyi érintettek hálózatának szervezését.
Nyertes ajánlattevő a megkötendő szerződésben vállalja, hogy a keretóraszám esetleges nem maradéktalan kimerítése esetén nem él az Ajánlatkérővel szemben semmilyen kártérítési vagy egyéb igénnyel a szerződés nem maradéktalan teljesüléséből eredő bevételkiesés miatt.

4. A teljesítési határidők
Teljesítési kerethatáridő: szerződéskötés napjától számított 7 hónap
Nyertes ajánlattevő az elvégzett feladatokat és az azokhoz kapcsolódó tanácsadói óraszámot is tartalmazó teljesítési összesítőt készít és nyújt be az Ajánlatkérő részére, a teljesítést követően.
Nyertes ajánlattevő vállalja, hogy a projekt keretében a BME, mint vezető partner, vagy meghatározott részfeladatok tekintetében más projekt partner általi projekt-részfeladat ütemezésekre megadott határidőket – a szerződésben történő rögzítés nélkül is – magára nézve kötelezőnek ismeri el.

5. Közreműködő bevonása, konzorcium
Ajánlattevő a teljesítésbe közreműködőt is bevonhat. Ebben az esetben az ajánlattételi lap „Megjegyzések” rovatában kell feltüntetni a már ismert közreműködőket, illetve a közreműködő által teljesítendő részt. Ha a közreműködő az ajánlattétel időpontjában nem ismert, legkésőbb a szerződés megkötésekor vagy a szerződés teljesítése során szükséges nyilatkozni a közreműködő személyéről.
Ajánlattevő más ajánlattevővel közösen, konzorciumban nem nyújthat be ajánlatot.

6. Fizetési feltételek:
A nyertes ajánlattevő által az ajánlatban megadott ár a szerződés teljesítése során kötött.
Nyertes ajánlattevő az elvégzett szakértői órák alapján jogosult a számlájának benyújtására.
A szerződéses ellenérték kiegyenlítése – a számla kiállításától számított 15 napon belül – magyar forintban (HUF), a nyertes ajánlattevő pénzforgalmi számlájára történő átutalással történik.

7. Alkalmassági követelmény:
Referenciával igazolt turisztikai szakértő, vagy turisztikai ágazatra kiterjedő terület- és településtervezési, települési marketing szakértő tevékenység. Az alkalmassági követelményről az ajánlattevő az ajánlattételi lapon nyilatkozik. Nyertes ajánlattevő a szerződéskötést megelőzően hitelt érdemlően igazolja az alkalmassági követelmény meglétét (megkötött szerződés / publikus adatbázis / honlap stb.)

8. Kizáró okok
Az eljárásban nem lehet Ajánlattevő, illetve alvállalkozó, aki végelszámolás alatt áll, vagy vonatkozásában csődeljárás elrendeléséről szóló bírósági végzést közzétettek, vagy az ellene indított felszámolási eljárást jogerősen elrendelték, vagy ha a gazdasági szereplő személyes joga szerinti hasonló eljárás van folyamatban, vagy aki személyes joga szerint hasonló helyzetben van.

9. Az ajánlat tartalma
Az ajánlatnak tartalmaznia kell:
• az ajánlattevő megnevezését, székhelyét, (postacímét, amennyiben az eltér a székhelytől), egyéb elérhetőségeit, cégjegyzékszámát és/vagy adószámát;
• az ajánlat kiállításának és érvényességének dátumát;
• az ajánlatkérés tárgyára vonatkozó árajánlatot (szakértői óradíj egységárban);
• a projekt azonosítószámát (DANUrB+ DTP3-433-2.2).
Ajánlatkérő felhívja az Ajánlattevő figyelmét, hogy az ajánlatnak tartalmaznia kell minden, a feladat teljesítésével felmerülő egyéb költséget, díjat. Ajánlattevő az Ajánlatkérő részéről a szerződéses ellenértéken kívül más költségtérítést vagy más jogcímen történő kifizetést nem követelhet.

10. Hiánypótlás
Ha az Ajánlattevő az ajánlatot hibásan, hiányosan nyújtotta be, és a hibák, hiányosságok olyan jellegűek, hogy azok a hiánypótlás során pótolhatók, Ajánlatkérő a megfelelő határidő kitűzésével – a hibák, hiányosságok egyidejű megjelölése mellett – az ajánlattevőt hiánypótlására hívja fel. Ha az Ajánlattevő a hiánypótlási eljárás során az ajánlatot ismételten hiányosan, hibásan nyújtja be, az ajánlat elutasításra kerül.

11. Az ajánlat elbírálásának szempontja
Ajánlatkérő az ajánlatokat a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás alapján bírálja el. Ajánlatkérő az ajánlattételi, illetve a hiánypótlási felhívásban előírtak szerint, továbbá az ajánlatban, valamint a hiánypótlásban foglaltak alapján dönt és köt szerződést a nyertes ajánlattevővel. Ajánlatkérő felhívja az ajánlattevő figyelmét, hogy az ajánlatkérő részéről történő kötelezettségvállalás a nyertes ajánlattevővel kötendő szerződés aláírásával történik.

12. Az ajánlatok érvényessége:
Az ajánlattételi, valamint a hiánypótlási felhívásban meghatározott feltételeknek mindenben megfelelően, megadott határidőn belül az Ajánlattevők köréből érkező ajánlat.

13. Az ajánlattétellel kapcsolatos egyéb feltételek, információk:
a. Kérdéseikkel, észrevételeikkel kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken kaphatnak felvilágosítást:
dr. Popovics Gábor
Tel.: +36-1-233-6808
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

b. Az ajánlatok összeállításával és benyújtásával kapcsolatban felmerült összes költség az ajánlattevőt terheli.
c. Amennyiben ajánlattevő nem teljesíti az ajánlattételi, valamint a hiánypótlási felhívásban előírtakat, ajánlatkérő ajánlatát érvénytelennek nyilvánítja.
d. Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az eljárást – annak bármely szakaszában – indokolás nélkül eredménytelennek nyilvánítsa.
e. A beérkezett ajánlatok elbírálásáról és ajánlatkérő döntéséről az ajánlattevők írásbeli értesítést kapnak.

14. Az ajánlat benyújtásának határideje, módja

Az ajánlatok benyújtásának határideje: 2022. március 23. (eddig az időpontig az ajánlatnak meg kell érkeznie az Ajánlattevőhöz)

Az ajánlat benyújtására kizárólag a mellékelt ajánlattételi űrlapon van lehetőség.

Ajánlat benyújtásának módja: a szervezet cégjegyzésre jogosult képviselője által cégszerűen aláírva, az Ajánlatkérő részére szkennelve vagy minősített elektronikus aláírással ellátva, e-mail útján vagy hivatali kapun (KRID 509203316) elküldeni vagy az Ajánlatkérő székhelyén személyesen kézbesíteni.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

A mellékletek INNEN tölthetők le.

Budapest, 2022. március 17.

Szabó István

www.pestmegye.hu

Átadták a hévízgyörki zarándok-turista pihenőhelyet »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. március 17. csütörtök, 09:16
Átadták a hévízgyörki zarándok-turista pihenőhelyet
A jelenlegi tájház udvarában egy 105 m2 alapterületű épület készült el, amelyben egy nagyobb pihenőterem és a szükséges kiegészítő helyiségek kaptak helyet. A szervezett zarándoklatok során így a résztvevők kulturált

A jelenlegi tájház udvarában egy 105 m2 alapterületű épület készült el, amelyben egy nagyobb pihenőterem és a szükséges kiegészítő helyiségek kaptak helyet. A szervezett zarándoklatok során így a résztvevők kulturált körülmények között pihenhetnek, étkezhetnek és felkészülhetnek a zarándoklat folytatására.

Az épület mellett kerékpártároló és lovas szín is kialakításra kerül, amely elősegíti a kerékpáros és lovas turizmus bekapcsolódását is az infrastruktúra használatába. A fejlesztés érintette a jelenlegi tájházat, amelynek épületében és udvarán Pest megye településeinek néprajzi értékeiből állandó kiállítás nyílik.

A március 16-i ünnepélyes átadón részt vett Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára; Szabó István, a megyei közgyűlés elnök; Vécsey László országgyűlési képviselő és Bazan Tibor, Hévízgyörk polgármestere.

A Pénzügyminisztérium támogatása révén, Pest Megye Önkormányzata és három települési önkormányzat (Hévízgyörk, Kistarcsa, Perbál) konzorciumaként megvalósuló projekt ezzel mérdföldkőhöz ért. A beruházás hatására több új funkció is megjelenik a Mária út Pest megyei szakaszán (zarándokvezető képzés, Pest Megyei Értéktár kiállítóhely, interaktív kiállítóhely a Mária útról, zarándok pihenőhely, közösségi és rendezvényterek), amelyek az érintett települések számára is nagy jelentőséggel bírnak.

A tervek szerint az önkormányzatok az ingatlanokat a Mária Út Közhasznú Egyesülettel egyeztetve használják majd az Egyesület feladatainak ellátására (pl. zarándokvezető képzés, zarándokok számára pihenőhely biztosítása, konferenciák és egyéb rendezvények szervezése), illetve a településen felmerülő közérdekű feladatok ellátására (pl. iskolai és óvodai rendezvények, civil szervezetek rendezvényei, kiállítási lehetőség biztosítása helyi művészek számára).

www.pestmegye.hu

Egymillió forinttal támogattuk a Kárpátaljai Magyar Főiskolát »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. március 09. szerda, 11:12
Egymillió forinttal támogattuk a Kárpátaljai Magyar Főiskolát
Pest Megye Önkormányzata határozottan elítéli az Ukrajna elleni orosz támadást. Elfogadhatatlannak tartjuk azt a moszkvai érvelést, amely nem csupán Ukrajna határait, hanem annak állami létjogosultságát is megkérdőjelezi. A háború kitörése

Pest Megye Önkormányzata határozottan elítéli az Ukrajna elleni orosz támadást. Elfogadhatatlannak tartjuk azt a moszkvai érvelést, amely nem csupán Ukrajna határait, hanem annak állami létjogosultságát is megkérdőjelezi.

A háború kitörése után azonnal felvettük a kapcsolatot a Beregszászi Járási Tanáccsal, hogy egyeztessünk a kárpátaljai partnerünkkel, miben tudjuk segíteni őket.

Ezzel egyidőben döntés született arról, hogy 1.000.000 forinttal támogatjuk a kárpátaljai magyar köz-, szak- és/vagy felsőoktatást. Ezt a nyíregyházi Kárpátaljai Magyar Felsőoktatásért és Közoktatásért Alapítvány által erre a célra elkülönített számlaszámára történő átutalással tettük meg.

A minap érkezett meg a főiskola válasza:

Arra kérünk mindenkit, hogy aki teheti, vegyen részt a segítségnyújtásban és az adományozásban.

Mindazok, akik az orosz-ukrán háború okozta helyzetben szeretnék támogatni a kárpátaljai magyar köz-, szak- és/vagy felsőoktatást, azok ezt a nyíregyházi Kárpátaljai Magyar Felsőoktatásért és Közoktatásért Alapítvány alábbi erre a célra elkülönített számlaszámára történő átutalással vagy befizetéssel tehetik meg:

Bankszámlaszám: 11600006-00000000-97955522
IBAN: HU1911600006-00000000-97955522
SWIFT KÓD: GIBAHUHB

www.pestmegye.hu

Emlékezzünk együtt a hősökre Taksonyban »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. március 07. hétfő, 09:03
Emlékezzünk együtt a hősökre Taksonyban
Pest Megye Önkormányzata és Taksony Nagyközség Önkormányzata tisztelttel meghívja Önt és kedves családját március 15-én, 10 órára a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár (Taksony, Fő út 89.) színháztermében berendezett Pilvax kávéházba, az

Pest Megye Önkormányzata és Taksony Nagyközség Önkormányzata tisztelttel meghívja Önt és kedves családját március 15-én, 10 órára a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár (Taksony, Fő út 89.) színháztermében berendezett Pilvax kávéházba, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezésre.

Az ünnepség koszorúzással veszi kezdetét a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár falán elhelyezett, és emlékül szolgáló márványtábla előtt.

www.pestmegye.hu

Ülésezik a választási bizottság »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. március 01. kedd, 12:13
A Pest Megyei Területi Választási Iroda értesíti a választópolgárokat, hogy a soron következő ülését 2022. március 3-án (csütörtök) 17 órától tartja. Az ülés helyszíne: 1052 Budapest, Városház u. 7. Török Ignác terem

A Pest Megyei Területi Választási Iroda értesíti a választópolgárokat, hogy a soron következő ülését 2022. március 3-án (csütörtök) 17 órától tartja.

Az ülés helyszíne: 1052 Budapest, Városház u. 7. Török Ignác terem

Az ülés napirendi pontja:

1. Jelöltek nyilvántartásba vételével kapcsolatos fellebbezések

www.pestmegye.hu

Együttműködési megállapodást kötött a megye a Kis-Duna menti Turizmusfejlesztési Klaszterrel »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. február 24. csütörtök, 10:24
Együttműködési megállapodást kötött a megye a Kis-Duna menti Turizmusfejlesztési Klaszterrel
Pest Megye Önkormányzata kiemelt célja a 2021-2027 közötti uniós fejlesztési időszakban is, hogy összefogja és összehangolja a megyei fejlesztéseket és a komplex térségi programokat, koordinálja és segítse azok megvalósítását. A

Pest Megye Önkormányzata kiemelt célja a 2021-2027 közötti uniós fejlesztési időszakban is, hogy összefogja és összehangolja a megyei fejlesztéseket és a komplex térségi programokat, koordinálja és segítse azok megvalósítását. A cél elérése érdekében stratégiai együttműködési megállapodásokat kötött a Kis-Duna menti Turizmusfejlesztési Klaszterrel és a Börzsöny Kapuja Innovációs Klaszterrel.

Répás József és Szabó István

2022. február 24-én Szabó István, a közgyűlés elnöke és Répás József, Kiskunlacháza polgármestere aláírták a megállapodást.

A Kis-Duna menti Turizmusfejlesztési Klaszter tagjai:
Apaj Község Önkormányzata
Áporka Község Önkormányzata
Dömsöd Nagyközség Önkormányzata
Kiskunlacháza Város Önkormányzata
Makád Község Önkormányzata
Lórév Község Önkormányzata
Szigetbecse Község Önkormányzata
Ráckeve Város Önkormányzata (társult tag)

A megállapodás keretjelleggel lehetőséget ad a megyei önkormányzatnak és a klaszternek az együttműködésére, a térségi, turisztikai fejlesztési elképzelések összehangolására, továbbá a már a már folyamatban lévő és a jövőben kiírandó pályázatokon történő együttműködésre és a közös cselekvés megalapozására.

Pest megye 2030-ig szóló területfejlesztési koncepciója kiemelt szempontként kezeli:
• a Soroksári (Ráckevei) Dunára alapozó üdülési potenciál kihasználásának előmozdítását a Ráckevei (Soroksári) Duna-ág vízparti szabad területeinek bővítésével, közcélú hasznosításával, illetve a háttérterületek fejlesztésével;
• a Ráckevei (Soroksári) Duna-ág környezeti megújítására folyamatban lévő program folytatását és befejezését;
• a természeti és környezeti adottságokhoz alkalmazkodó komplex turisztikai struktúra kialakítását, a turisztikai termékcsomagok megújítását, minőségi szállásférőhelyek bővítését, a vízi sportok fejlesztését a természeti értékek megőrzésével.
• a Ráckevei-Duna ágban víziturisztikai kikötőhelyek létrehozását, a vízitúra megállóhelyek számának bővítését, a meglévő megállóhelyek szolgáltatási színvonalának fejlesztését.

Életkép a Ráckevei Duna-ágban

A Klaszter tagságát képező szervezetek közös célkitűzése, hogy kulturális, egészségipari, sport és turisztikai, továbbá a természeti értékeket érintő fejlesztési elképzeléseiket összehangolják, és hatékonyan részt vegyenek az Európai Unió támogatásával, az Európai Strukturális és Beruházási Alapok társfinanszírozásával megvalósuló 2021-2027 időszakra vonatkozó uniós operatív progra-mokban, a Kreatív Európa Programokban, az Európai Duna Stratégia programjaiban, az Európai Területi Együttműködés programjaiban, a Közép-Európai Interregionális együttműködési programok-ban, a Transznacionális együttműködési programokban, valamint a Magyarország Kormánya által finanszírozott hazai fejlesztési programokban.

A Klaszter kiemelt célkitűzése a Ráckevei-Soroksári Duna-ág menti Ökoturisztikai Régió létrehozása és fejlesztése.

A 2021-2027 közötti uniós fejlesztési időszakban az Önkormányzat kiemelt célkitűzése, hogy összefogja és összehangolja a megyei fejlesztéseket és a komplex térségi programokat, koordinálja és segítse azok megvalósítását.
A Klaszter és az Önkormányzat közötti stratégiai együttműködési megállapodás szándéka, hogy megerősítse a Felek közötti kapcsolatokat, és megalapozza a közös cselekvést.

A Felek az alábbi pontokban egyeznek meg:
1. szükségesnek tartják a Ráckevei-Soroksári Duna-ág menti Ökoturisztikai Régió létrehozását és az annak alapjául szolgáló fejlesztéseket.
2. a Ráckevei-Soroksári Duna-ág fejlesztése érdekében programalapú, összehangolt, koordinált, integrált beavatkozások elvégzését tűzik ki célul a Ráckevei (Soroksári) Duna-ág turisztikai célú fejlesztése tárgyában.
3. az Önkormányzat, mint a területfejlesztés megyei szintű szereplője támogatja Klaszter célkitűzéseit és lehetőségeihez mérten együttműködik a célok megvalósításának előmozdításában.
4. együttműködnek a Ráckevei-Soroksári Duna-ágat érintő fejlesztési stratégia és terv kidolgozásában, a fejlesztések tervezésében, illetve a térséget érintő egyéb tervek készítésében, véleményezésében, értékelésében.
5. biztosítják egymás számára a részvétel lehetőségét a projektek tervezési folyamatá-ban, a tervezést megalapozó dokumentumokat és egyéb információkat rendelkezésére bocsátják.
6. közösen keresik azokat a támogatási lehetőségeket, amelyek a Felek jelen megállapodásban, illetve a Klaszter alapító okiratában foglalt célok megvalósítását szolgálják.

www.pestmegye.hu

KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.058 másodperc alatt készült el. | Copyright 2022 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 19818926 | Ebben a hónapban: 262119 | Ma: 11014 | jelenleg: 2 | Statisztika