ENGLISH DEUTSCH
Ma 2022. május 28. szombat, Emil, Csanád napja van. - Holnap Magdolna napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI

12345678910
oldal:1/86 bejegyzés:10/854

Pest megyében több mint 10 ezren tesznek érettségi vizsgát »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.05.02. 06:44
Május 2-án, hétfőn 92 helyszínen, 240 vizsgabizottság előtt, 128 tantárgyból kezdődik meg a 2022-es érettségi vizsgaidőszak. A 10 121 vizsgázó 26 521 vizsgára középszinten, 5 855 vizsgára pedig emelt szinten jelentkezett. Az írásbeli érettségi vizsgák időszaka május 23-án ér véget, a maturálás a szóbelivel június 1-jétől 24-ig tart.
A megyében az első napon magyar nyelv és irodalomból összesen 5 957-en adnak számot tudásukból, közülük 216-an emelt szinten. Május 3-án, kedden a matematikával folytatódnak a vizsgák. Utóbbi tantárgyból összesen 5 986-an maturálnak, középszinten 5 490-en, emelten 496-an. Érdekesség, hogy matematikából idegen nyelven is (angol, német és francia) vizsgáznak a Pest megyei végzősök: középszinten 154-en, emelten 8-an. Az idén történelemből középszinten 5 394-en érettségiznek, emelten 663-an. Választott vizsganyelv ebben az esetben is az angol, a német és a francia 153 vizsgázó esetében. Angol nyelvből összesen 6 181-en érettségiznek, ebből az emelt szintet 1 869-en választották. A biológia tantárgyat összesen 950-en választották, középszinten 377-en, emelten 573-an. 10 esetben a választott vizsganyelv az angol. Kémiából ennél jóval kevesebben vizsgáznak, összesen 354-en, középszinten 34-en, emelt szinten 320-an.Szakmai tárgyakból összesen 1 830-an vizsgáznak, ebből 406-an emelt szinten, 1 424-en középszinten. Ezen a területen a legnépszerűbb vizsgatárgyak mindkét szinten a közgazdasági ismeretek, a rendészeti és közszolgálati ismeretek, valamint az informatikai ismeretek, de ezeken felül még 34 féle szakmai vizsgára jelentkeztek vizsgázók közép szinten és 26 félére emelt szinten. Klasszikus zenész-ismeretek, honvédelmi alapismeretek, mezőgazdasági és erdészeti gépésztechnikai ismeretek, valamint táncos ismeretek vizsgatárgyakból Pest megyében emelt szinten idén először kerül megszervezésre érettségi vizsga.Az írásbeli vizsgák május 23-án fejeződnek be, a szóbeli érettségi pedig június 1-jétől 24-ig tart.

Pályázat munkavállalók és vállalatok munkaerő-fejlesztésére »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.04.08. 09:46
Meghirdették "A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerőfejlesztésén keresztül" GINOP Plusz 3.2.1-21 kódszámú kiemelt projekt keretében igényelhető támogatás második szakaszát.

Meghirdették "A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerőfejlesztésén keresztül" GINOP Plusz 3.2.1-21 kódszámú kiemelt projekt keretében igényelhető támogatás második szakaszát.

A pályázat célja a feltételeknek megfelelő vállalkozások részére támogatás nyújtása munkahelyi képzések megvalósításához. A kiírás részletei a mellékletben olvashatók.

Átadták a Dunakeszi Járási Hivatal új épületét »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.03.26. 09:39
Átadták a Dunakeszi Járási Hivatal új épületét
A beruházással korszerű épületbe, egy helyre tudott költözni a hivatal - mondta György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.

Közölte, az elmúlt években a kormány erőteljes közigazgatás-fejlesztési programot indított el, aminek 2016-ban intenzív szakasza kezdődött: mintegy 500 épület újult meg 46 milliárd forintból.

A közelben található új dunakeszi kormányablak tavaly őszi átadása után a most megnyíló modern épület is komfortos körülményeket biztosít mind a munkatársaknak, mind az ügyfeleknek – mondta.

Fotó: Kovács Attila/MTI

Az államtitkár emlékeztetett arra is: a pandémiás helyzetben a területi közigazgatás jelentős szerepet vállalt, vezényelve a világjárvány elleni küzdelem teljes logisztikai folyamatát. Az ukrajnai háború újabb kihívások elé állítja az országot – folytatta –, csaknem ötszázezer menekült érkezett Magyarországra, és a helyzet hosszú időre jelent feladatot az önkormányzatoknak, az államnak, továbbá a civil és karitatív szervezeteknek.

Tuzson Bence, Pest megye 5-ös választókerületének újrainduló országgyűlési képviselőjelöltje hangsúlyozta: Dunakeszi térsége fejlődik az országban a legdinamikusabban. A járásban is számos jelentős változás történt az utóbbi időszakban – fűzte hozzá.

Elmondta, a most átadott épület a legkorszerűbb járási hivatal az országban. Beszélt arról is: a helyszín lehetővé teszi, hogy a tervek szerint a későbbiekben kormányzati jellegű központ tudjon létrejönni a vasútállomás közelében, a Verseny utcában. A felújított vasútállomás, az új kormányablak, az új járási hivatal és a megújult környezet az itt élők életminőségének javításához járul hozzá – mondta. Kitért arra is, hogy a járási hivatal korábbi épületében kezdődik el az ország legnagyobb középiskolai mintaberuházása.

Fotó: Kovács Attila/MTI

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott emlékeztetett: elsőként az ügyfelek kiszolgálásán kívántak javítani, ezért jött létre előbb a kormányablak, s „csak utána gondoltunk magunkra”, azaz legyen minden szervezeti egység egy épületben.

A kormányhivatali rendszer létrehozásának az volt a célja, hogy „kevesebben legyünk, hatékonyabbak legyünk és 21. századi körülmények között legyünk. Ezért jött létre például most ez az épület” – fogalmazott a kormánymegbízott.

Fotó: Kovács Attila/MTI

Dióssi Csaba polgármester egyebek mellett arról beszélt, hogy ha vannak jó célok, jó elképzelések, ha van lelkes és agilis országgyűlési képviselő és vannak olyan kormányzati intézmények, amelyekkel jól lehet együttműködni, akkor minden megvalósítható.

(MTI)

Kitüntetések március 15. alkalmából »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.03.24. 13:11
Kitüntetések március 15. alkalmából
A Pest Megyei Kormányhivatal három kiváló dolgozója kapott elismerést nemzeti ünnepünk, március 15. Alkalmából.

Áder János köztársasági elnök Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést adományozott az Informatikai Főosztály nyugalmazott vezetőjének, Oszkó Józsefnek a közigazgatás, különösen az informatikaterületén végzett több évtizedes kiváló munkája elismeréseként. A kitüntetést munkatársunk Gulyás Gergely minisztertől vehette át a Várkert Bazárban rendezett ünnepség keretében.

Az ünnepségen a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Pest Megyei Kormányhivatal további két munkatársát tüntette ki. Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott Farkas Dalma, a Kisajátítási Osztály vezetője, valamintVarga Balázs pénzügyi főosztályvezető a közigazgatásban hosszú évek óta tartó kiemelkedő munkájuk elismeréséül.

A kitüntetésekhez Tarnai Richárd kormánymegbízott személyesen gratulált kollégáinak

Az e-bejelentő szintlépés a szolgáltató állam kiépítésében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.03.22. 16:09
Az e-bejelentő szintlépés a szolgáltató állam kiépítésében
Szintlépésnek nevezte az e-bejelentő idei elindulását a szolgáltató állam kiépítésében a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a projekt hétfői budapesti zárórendezvényén, amelyen elhangzott az is, hogy az adatváltozás-kezelési szolgáltatás kiterjesztésével évente akár mintegy 140 milliárd forintos adminisztratív tehercsökkenés is elérhető.

György István elmondta, az e-bejelentő kiterjesztésével 4-5 millió felhasználóval számolnak, így fél Magyarországnak segít majd a szolgáltatás, amely tovább csökkenti az emberek adminisztrációs terheit, hiszen a közműátírás és a megváltozott adatok bejelentése online, egyetlen oldalon is elvégezhető.

A szolgáltatással egyes esetekben 5-10 órányi ügyintézési idő is megspórolható – mutatott rá az államtitkár, közölve azt, hogy a kezdeményezéshez eddig több mint harminc közműszolgáltató csatlakozott. A bankok és a telekommunikációs cégek részéről is intenzív érdeklődés – jegyezte meg.

György István közölte, Magyarországon évente mintegy 4 millió, adatváltozással összefüggő ügyet intéznek a magyar emberek. A szolgáltatás igénybevételével évente mintegy 17,5 millió óra adminisztrációt spórolhatnak meg az ügyfelek. A szolgáltatók oldalán ez évente csaknem 12,5 millió munkaóra megtakarítását jelentheti, és ezzel jelentősen csökkennek a költségeik. Mindez évente 140 milliárd forint megtakarítást jelenthet majd – mondta.

Wetzel Tamás, a Miniszterelnökség miniszteri biztosa elmondta, a szolgáltatás problémamentesen működik, és ha a cégeket és a jogi személyeket is be tudják vonni a szolgáltatásba, akkor valóban megcélozható a 140 milliárd forintos adminisztratív tehercsökkenés.

Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott kiemelte, a cél az, hogy könnyebbé, praktikusabbá tegyék az emberek életét. A szolgáltatással mindenki jól jár: az ügyfélnek elég egyszer bejelentenie a változást, a szolgáltatáshoz csatlakozott cégek pedig azonnal megkapják a hiteles információt.

Papp Gergely Zoltán, az IdomSoft Zrt. divízióvezetője elmondta, jelenleg a szolgáltatás regisztrált ügyfeleinek a száma mintegy 15 ezer, és a tulajdonosváltozás bejelentése a legnépszerűbb.

Az adatváltozás-kezelési szolgáltatás név-, lakcím-, és elérhetőségi adatok változása, okmánycserék, valamint például költözésből, bérbeadásból adódó közműátírás esetén elektronikus adatközvetítő szerepet tölt be a lakossági ügyfelek és a piaci szolgáltató között.

A szolgáltatás igénybevételével magánszemélyek kezdeményezhetik, hogy az állami nyilvántartásokban tárolt adataik változása esetén értesítést kapjanak azok a közművek és cégek, amelyekkel szerződésük van. Az ügyfeleknek így nem szükséges személyesen bejelenteniük adatváltozásaikat, továbbá kezdeményezni a közműátírásokat, ezt az eddig időigényes feladatot az e-bejelentő webes felületén vagy a kormányablakban elvégezhetik.

(MTI)

Kormányablak nyílt Tökölön »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.03.09. 16:34
Kormányablak nyílt Tökölön
Tavaly a koronavírus-járvány ellenére is 11,5 millió ügyfél volt a kormányablakokban, közülük több mint 1,3 millióan Pest megyében intézték ügyeiket - mondta Domokos Péter, kormányablakokért felelős miniszteribiztos március 7-én a tököli kormányablak átadásán. Az ünnepségen beszédet mondott Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott is.

Tavaly a koronavírus-járvány ellenére is 11,5 millió ügyfél volt a kormányablakokban, közülük több mint 1,3 millióan Pest megyében intézték ügyeiket - mondta Domokos Péter, kormányablakokért felelős miniszteribiztos március 7-én a tököli kormányablak átadásán. Az ünnepségen beszédet mondott Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott is.

Domokos Péter miniszteri biztos az ünnepélyes átadáson azt mondta, hétfőtől már 34 kormányablak van Pest megyében, a bennük megforduló ügyfelek száma is indokolja, hogy bővüljön a kormányablakok hálózata.A miniszteri biztos úgy fogalmazott, a járvány miatt egyre nagyobb hangsúly kerül az online ügyintézésre a kormányablakokban, de ez nem jelenti azt, hogy a személyes ügyintézés háttérbe szorulna.„Az emberek bíznak a kormányhivatalban, a kormányablakokban dolgozó kollégáinkban, és ezt a bizalmat szeretnénk tovább építeni. Célunk, hogy mindenki a lakóhelyéhez legközelebb és leghatékonyabb módon el tudjagyorsan és egyszerűen intézni az ügyeit" - húzta alá a miniszteri biztos.Úgy folytatta, hogy az országos hálózat bővítésén túl a kormányablakok infrastruktúráját is folyamatosan fejlesztik: Pest megyében a vasútállomásokon kialakított kormányablakok mellett már két mobil hivatalihelyszín, vagyis két kormányablakbusz is üzembe állt.A most átadott kormányablakban több mint 2500-féle ügyet intézhetnek az ügyfelek mutatott rá, megemlítve a családtámogatási, az egészségbiztosítási és a nyugdíj-megállapítási ügyeket.Felhívta a figyelmet arra is, hogy az országgyűlési választásokat megelőző napon és aznap, vagyis április 2-án és április 3-én is lehet majd személyi igazolványokat megújítani az okmányirodákban.Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott az ünnepélyes átadáson beszédében a „jó állam” eszméjét helyezte a középpontba. A kormányablakok működése, számuk bővítése a Magyary-program féle jó állam gyakorlatimegvalósítását jelentik. „Mindig arra kell fókuszálnunk, hogy mi a jó az ügyfélnek, és ebbe az irányba kell mozdulnunk.” – tette hozzá a kormánymegbízott.A megnyitón Bóna Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, valamint Hoffman Pál polgármester örömüket fejezték ki, hogy a kormány figyel az agglomerációban élők mindennapjainak megkönnyítésére is, és intézkedéseikkelegyszerűbbé teszik a helyben történő ügyintézést.

(MTI/Pest Megyei Kormányhivatal)

Megemlékezés a kommunizmus áldozatairól »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.03.04. 16:02
Megemlékezés a kommunizmus áldozatairól
A Vármegyeháza díszudvarán megnyitott kiállítás keretében hajtottak fejet az üldözöttek és elhurcoltak emléke előtt.

A Vármegyeháza díszudvarán megnyitott kiállítás keretében hajtottak fejet az üldözöttek és elhurcoltak emléke előtt.

Tarnai Richárd kormánymegbízott beszédében felidézte az 1848-ban megjelentetett kommunista kiáltványt, amelynek totalitárius törekvései százmillió ember halálához vezettek.

A megemlékezésen „Magyar Gulág – táborvilág Magyarországon 1945-1953” címmel nyílt kiállítás anyagát Bank Barbara, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága tagja mutatta be. Felidézte, a második világháború után Rákosi Mátyás kommunista pártja szovjet mintára hozta létre a gulág helyi változatát. 1950-től kényszermunkatáborokat állítottak fel, családok ezreit hurcolták vagy űzték el lakóhelyükről.

A történész elmondta, bár a táborokat 1953-ban megszüntették, de felállításukkor állandó tartózkodási helyként jelölték ki őket a kitelepítetteknek, ezt csak a magyarországi totális elnyomás kikényszerített enyhülésével számolhatták fel.

A kitelepítések olyan nagyszámúak voltak, hogy abban gyakorlatilag minden magyar család érintetté vált, a kitelepítettek a rendszer bukásáig megbélyegzettek maradtak.

Súlyos szabálytalanságot tárt fel a közlekedési hatóság »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.03.04. 15:40
Az M4-es autóút abonyi pihenőhelyén végeztek ellenőrzéseket a rendőrség és a Pest Megyei Kormányhivatal munkatársai. A korábbi évekhez képest kevesebb hiányosságot találtak, de egy kirívó esetre így is fényt derítettek.

Az M4-es autóút abonyi pihenőhelyén végeztek ellenőrzéseket a rendőrség és a Pest Megyei Kormányhivatal munkatársai. A korábbi évekhez képest kevesebb hiányosságot találtak, de egy kirívó esetre így is fényt derítettek.

A hatóságok az autóút Budapest irányába tartó szakaszán egy német rendszámú buszt igazoltattak. A buszvezető román állampolgár volt, aki azt állította, hogy a járművet több tulajdonos üzemelteti. A sofőr a menet- és személyes okmányainak átvizsgálásakor átadott egy iratot, amely nem az ő nevére szólt és az a személy, akinek a nevére ki volt állítva, nem tartózkodott a buszon. A tachográf-készülékből egy szlovák állampolgár kártyáját adta oda, aki szintén nem volt jelen. A rendőrök a buszsofőrt bűncselekmény gyanúja miatt a helyszínről kihallgatásra szállították el.

Gépjármű Ügyintézési Pontot adtak át a vecsési városházán »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.03.02. 15:23
Gépjármű Ügyintézési Pontot adtak át a vecsési városházán
A kormányhivatali struktúrában huszonkét százalékot tesz ki a gépjárművekkel kapcsolatos ügyintézés. A Pest megyei település új létesítménye az okmányirodából alakult át és a nagy forgalmú vállalkozásokat segíti, amelyek komoly szereplői a hazai gépjármű-kereskedelemnek.

Az ünnepi eseményen Domokos Péter, a kormányablakok működéséért felelős miniszteri biztos hangsúlyozta, Budapest és Pest megye az ország gépjármű-ügyintézésének mintegy egyharmadáért felelős, ezért is nagyon fontos a megvalósult fejlesztés. A vecsési az országban a hatodik Gépjármű Ügyintézési Pont, amely a nagy gépjárműparkkal rendelkező vállalkozásokat szolgálja, nem terhelve ezzel a többi kormányablak kapacitását. A miniszteri biztos kiemelte, tavaly öt okmányirodát alakították át kormányablakká, idén további négy fejlesztését biztosítják.

Szűcs Lajos, a térség országgyűlési képviselője elmondta, az elmúlt négy évben mintegy tízezer fővel nőtt a választókerület lélekszáma, az agglomerációban pedig négyszázezer gépjárművet helyeztek forgalomba két év alatt, ezért is van létjogosultsága ennek az ügyintézési pontnak. Szűcs Lajos kiemelte a polgármesteri hivatal és a kormányhivatal jó együttműködését, amely lehetővé tette ennek a beruházásnak a megvalósulását.

Szlahó Csaba, Vecsés polgármestere örömét fejezte ki, hogy az érintett hivatalok összhangban működtek a kialakítás során, külön kiemelve, hogy a vecsésieknek továbbra is lehetőségük van személyi okmányaikkal kapcsolatos ügyintézésre az új irodahelyiségben.

Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja röviden bemutatta a kormányhivatali rendszer kiépülésének folyamatát és köszönetet mondott minden érintettnek a megvalósításhoz nyújtott segítségéért.

A Gépjármű Ügyintézési Ponton harminckét gépjárművekkel kapcsolatos szolgáltatástípus vehető igénybe a vállalkozásoknak, szerdánként pedig hatósági ügyekben és személyi okmányokkal kapcsolatban állnak a lakossági ügyfelek rendelkezésére.

Bővült a MATASZ eszközparkja »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.03.02. 12:24
Bővült a MATASZ eszközparkja
Újabb támogatást kapott a Magyar Tartalékosok Szövetsége Pest Megyei Szervezete a Pest Megyei Kormányhivataltól. A szervezet számára az eszközöket Tarnai Richárd kormánymegbízott adta át.

A Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Pest Megyei Szervezete többféle tevékenységet folytat megyeszerte. Ezek között kiemelt helyet foglalnak el a kitelepüléssel járó, a toborzást segítő események, az „Egy nap a honvédelemért” elnevezésű honvédelmi napok, de ide tartozik a katonasírok, emlékművek felújítása, rendbetétele érdekében végzett munka is. A feladatok elvégzéséhez elengedhetetlen a megfelelő eszközpark megléte, ehhez nyújtott most segítséget a Pest Megyei Kormányhivatal Védelmi Bizottsága.

Tarnai Richárd kormánymegbízott és Gyenge Emil, a Pest Megyei Védelmi Bizottság titkár-helyettese mobil áramfejlesztőt, lövészetekhez használható célanyagokat, valamint irodaszereket adott át a MATASZPest Megyei Szervezetének.

Tarnai Richárd kormánymegbízott az eseményen kiemelte, bízik benne, hogy a most átadott eszközök a korábbi évekhez hasonlóan jól fogják szolgálni a MATASZ honvédelmi nevelési, toborzást segítő, kegyeleti és közösség építő munkáját.

(Pest Megyei Kormányhivatal, MATASZ)

KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.058 másodperc alatt készült el. | Copyright 2022 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 19818659 | Ebben a hónapban: 261852 | Ma: 10747 | jelenleg: 3 | Statisztika